Bulete de cașcaval. Aperitivul care se face simplu și rapid
Pentru zilele în care îți dorești să faci o gustare rapidă, delicioasă și sățioasă poți șă alegi bulete de cașcaval. Le poți face doar din cașcaval sau poți adăuga și puțină brânză pentru un gust mai bun.
Poți să servești buletele fie ca și aperitiv la o masă specială, cu un decor din roșii, ardei și măsline, sau ca și gustare atunci când nu ai timp și nici idei de ceva mai sofisticat.
Îți prezentăm mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru cele mai gustoase bulete de cașcaval.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe rețeta de bulete de cașcaval prin a rade pe răzătoarea mică cele 350 grame de cașcaval. Dacă îți place brânza, înlocuiește jumătate din cantitatea de cașcaval cu brânză telemea. Este indicat să o dai prin aceeași răzătoare ca să fie la fel de mici. Dacă brânza este sărată, mai micșorează cantitatea de sare.
La fel și cu mărarul. Dacă nu-ți place, îl poți înlocui cu pătrunjel tocat fin, busuioc sau cu cozi de ceapă verde. Buletele de cașcaval vor avea același gust deosebit.
După ce ai ales ce ingrediente folosești, pune într-un bol cașcavalul, brânza (dacă ai ales să pui) ouăle, făina, praful de copt, mărarul tocat fin (sau ce ai ales ca să-l înlocuiești) și sarea.
Amestecă bine cu o spatulă până se omogenizează compoziția. Știi că este gata dacă este lipicioasă și nu foarte moale și dacă poți să faci din ea biluțe de dimensiuni medii. Dacă ți se pare prea moale, mai adaugă puțină făină.
Secretul pentru bulete de cașcaval rumenite și coapte la interior
Când este totul gata pune făină pe mâini și formează biluțe rotunde mai mari sau mici, așa cum îți plac chiftelele. Este bine să ai în vedere că atunci când se prăjesc buletele, acestea își mai măresc volumul.
Prăjește-le într-o baie de ulei până se rumenesc bine pe toate părțile și scoate-le pe șervețe de hârtie ca să se scurgă excesul de ulei. Ca să ai bulete de cașcaval rumenite uniform este indicat să le prăjești la foc mediu.
Le poți servi atât calde, alături de noodles cu sos de roșii și miso, cât și reci ca antreu la o masă festivă. Dacă îți place gustul picant, atunci sriracha este ceea ce căutai. Este un sos picant, originar din Thailanda, care a devenit populat în întreaga lume.