Cartofi cu paprika și pătrunjel la cuptor. O garnitură simplă și delicioasă
Dacă ești în căutarea unei rețete de garnitură de post simplă și delicioasă, îți recomandăm să prepari rețeta de cartofi cu paprika și pătrunjel la cuptor.
Galerie foto
Rețetele cu cartofi sunt alegerea perfectă pentru zilele de post. Sunt simple și versatile și se pot savura alături de multe alte preparate. Poți prepara cartofii la tigaie, la cuptor sau fierți și îi poți asezona cu diferite condimente și ierburi aromatice. Îi mai poți prepara curățați sau în coajă.
Unul dintre preparatele simple și rapide cu cartofi este și rețeta de cartofi aromați la cuptor. Este atât de gustoasă și sățioasă încât nu mai ai nevoie de altceva la masă, decât de o salată verde, pentru un plus de prospețime.
Dacă dorești să prepari cartofii sub formă de salată, îți recomandăm să încerci rețeta de salată orientală de post. Este una dintre cele mai adorate salate de post.
Mai jos, îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării cartofilor la cuptor, cu paprika și pătrunjel.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a pregăti cartofii și celelalte ingrediente aferente, pornește cuptorul la 220 de grade Celsius. Apoi, adună pe masa de lucru toate condimentele pentru a le avea la îndemână când vei pregăti cartofii.
Cum prepari cartofi cu paprika și pătrunjel la cuptor
Curăță cartofii de coajă, clătește-i bine cu apă, apoi taie-i în felii mai grosiere sau în bucăți potrivit de mari și cât mai neuniforme. Este important să fie mai neuniformi pentru a avea cât mai multe suprafețe crocante și un aspect mai atractiv. Pune cartofii porționați într-un bol încăpător. Curăță usturoiul, clătește-l și pune-l într-un mojar. Adaugă sare peste el, apoi pisează-l bine ca pentru mujdei. Adaugă câte puțin ulei și amestecă până când obții o pastă omogenă. Apoi adaugă paprika, fulgii de chili, piper proaspăt măcinat și sare, dacă mai necesită. Adaugă fulgi de chili și piper în cantitatea pe care o apreciezi, astfel încât gustul să fie picant atât cât îți place.
Adaugă acest amestec de ingrediente peste cartofii din bol. Amestecă bine pentru a se unge fiecare bucată de cartof cu sosul de condimente. Spală pătrunjelul verde și toacă-l mărunt. Adaugă-l peste cartofii condimentați și amestecă din nou. Păstrează puțin pătrunjel verde și pentru momentul servirii.
Pune hârtie de copt într-o tavă de cuptor sau unge-o cu puțin ulei. Întinde cartofii condimentați în tavă și pune tava în cuptorul încălzit.
Prepară delicioșii cartofi cu paprika și pătrunjel, la cuptor, la 220 de grade Celsius, pentru 35-40 de minute sau până când se rumenesc frumos.
Servește-i calzi, presărați cu pătrunjel verde, alături de o salată de murături, o salată verde sau cu un sos delicios de roșii. Poți presăra peste cartofi și mărar verde, dacă adori aroma acestuia.
Iar pentru data următoare, când mai dorești să prepari o garnitură de cartofi, îți recomandăm o rețetă de cartofi întregi la cuptor, cu cimbru și usturoi.