Cartofi cu șuncă la cuptor, gratinați cu cașcaval

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Internațională

Dacă adori mâncărurile de cartofi, gustoase și consistente, îți recomandăm să încerci și rețeta de cartofi cu șuncă la cuptor, gratinați cu cașcaval. Este o mâncare perfectă pentru un prânz copios, servit alături de familie.

Maria Udrea
Publicat: 18 mai 2023, 06:00

Galerie foto

Cartofii cu șuncă sunt delicioși atât calzi cât și reci / Shutterstock

Cartofii fac parte dintre cele mai populare alimente, la care poți apela oricând dorești o mâncare simplă și rapidă. Rețetele cu cartofi sunt cele mai versatile. Poți combina cartofii cu toate tipurile de legume și cu toate tipurile de carne. Îi poți prepara fierți, prăjiți sau copți, sub formă de piureuri, mâncăruri scăzute, supe și ciorbe, salate sau aperitive.

Citește și

Poți include cartofii și în diferite aluaturi de pâine sau de tarte, chiar și în aluatul de gogoși, plăcinte sau clătite. Descoperă aici și o rețetă de plăcintă aperitiv cu aluat de cartofi, preparată la tigaie. Iar în continuare îți oferim rețeta completă pentru cartofi cu șuncă la cuptor, gratinați cu cașcaval.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea cartofilor pentru că sunt în cantitate mai mare și necesită mai mult timp. Cartofii necesită și un timp de coacere la cuptor împreună cu usturoiul și condimentele. În acest interval de timp vei pregăti și celelalte ingrediente necesare rețetei.

Cum prepari cartofi cu șuncă la cuptor, gratinați cu cașcaval

Curăță cartofii, clătește-i cu apă rece, apoi îi secționezi în rondele de 5-6 mm grosime.

Pune untul într-o tigaie la topit. Cu untul topit și răcit unge rondelele de cartofi și așază-le în tavă, pe hârtie de copt. Presară condimentele peste ele și amestecă-le. Apoi adaugă în tavă și  căpățâna de usturoi tăiată pe jumătate, transversal. Introdu tava în cuptorul aprins la 200 de grade Celsius, pentru 30-35 de minute.

În intervalul de timp, cât se coc rondelele de cartofi, ocupă-te de celelalte ingrediente. Într-un bol amestecă ouăle cu sare, piper, puțină boia de ardei, puțin rozmarin și puțin busuioc. și Apoi adaugă și smântâna și omogenizează compoziția. Taie șunca afumată în cuburi micuțe, iar cașcavalul dă-l pe răzătoarea mare.

După coacerea cartofilor lasă-i să se tempereze 5-6 minute, apoi îi vei amesteca într-o formă de copt cu celelalte ingrediente.

Descoperă și o rețetă de cartofi copți și striviți la cuptor, cu usturoi și rozmarin.

Unge cu untul rămas de la cartofi o formă de copt încăpătoare. Așază la baza ei un rând din rondelele de cartofi. Adaugă 2 linguri din compoziția de ouă și smântână și presară peste aceasta cubulețe de șuncă și cașcaval răzuit. Continuă cu un alt rând de cartofi și repetă procedeul până când se epuizează ingredientele. Ultimul strat va trebui să fie din compoziția de ouă cu smântână.

Introdu forma de copt cu delicioșii cartofi cu șuncă la cuptor și mai prepară-i pentru 12-15 minute, la 200 de grade Celsius.

Îi poți servi atât calzi cât și reci, alături de salata preferată.

Din aproximativ aceleași ingrediente mai poți prepara și rețeta de găluște de cartofi cu bacon afumat, pentru una dintre mesele zilei.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Te-ar mai putea interesa și
Cartofi noi la cuptor, cu sos de iaurt și usturoi
Cartofi noi la cuptor, cu sos de iaurt și usturoi
Cartofi gratinați cu cașcaval și șuncă afumată. Rețeta preparată la cuptor
Cartofi gratinați cu cașcaval și șuncă afumată. Rețeta preparată la cuptor
Chiftele cu cartofi la cuptor. Rețetă pentru o masă savuroasă
Chiftele cu cartofi la cuptor. Rețetă pentru o masă savuroasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
fresh

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă