Castraveți bulgărești în oțet. Castraveți murați, cu gust dulce-acrișor

Fără coacere
tipul preparatului: Conserve
bucătăria: Internațională

Chiar dacă ai o rețetă proprie pentru a conserva castraveții, îți recomandăm să încerci și rețeta de castraveți bulgărești în oțet. Vei obține castraveți murați, cu gust dulce-acrișor.

Publicat: 3 septembrie 2022, 07:46

Galerie foto

Borcanele cu castraveți pentru murat se sterilizează prin fierbere în apă pentru 40-50 de minute / Shutterstoc

Rețeta castraveților bulgărești este foarte simplă și destul de rapidă. Nu mai petreci timp pe lângă aragaz pentru a fierbe soluția lichidă și a inunda casa cu mirosul oțetului. Oțetul se adaugă rece în borcanele cu castraveți împreună cu apa și condimentele necesare. Apoi sterilizezi borcanele cu castraveți și le lași să se răcească.

Citește și

Un aspect important pentru reușita acestei rețete îl constituie alegerea borcanelor. Ai nevoie de borcane de 800 ml care au ștanțate niște dungi subțiri aproape de bază. Dungile acelea sunt importante pentru a măsura cantitatea de oțet. Îți oferim mai jos detaliile necesare pentru prepararea rețetei de castraveți murați după metoda bulgărească.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea borcanelor care necesită spălare, clătire și sterilizare. La fel procedezi și cu capacele acestora. Apoi pregătești castraveții. Alege castraveți uniformi și de mărimi aproximativ egale, pentru a se așeza bine în borcane. Dar ai în vedere să alegi și câțiva castraveți mai micuți pentru a-i îndesa prin golurile create de ceilalți castraveți.

Spală bine castraveții și lasă-i în apă rece până în momentul folosirii.

Curăță ceapa și toac-o în rondele. Curăță usturoiul și taie grăunții în două, transversal. Curăță morcovii și toacă-i și pe aceștia în rondele. Adună pe masa de lucru și celelalte ingrediente și poți să începi așezarea acestora în borcane.

Vezi aici cum se prepară și rețeta clasică de castraveți murați pentru iarnă!

Pași necesari preparării rețetei de castraveți bulgărești în oțet

La baza fiecărui borcan așază o crenguță de mărar, 1-2 rondele de ceapă și 3-4 rondele de morcovi. Apoi adaugă castraveții pe care îi așezi vertical ținând cont ca un castravete să fie pus cu capul în jos, iar celălalt invers. Astfel te asiguri că nu rămân prea multe spații goale. Printre castraveți strecoară și 2-3 jumătăți de grăunți de usturoi.

După ce ai așezat castraveții, pune în fiecare borcan oțet până acoperi semnul cu dungi de la fiecare borcan. Apoi, pune câte o linguriță de sare pentru murături, neiodată. Mai pune o linguriță din condimentele pentru murături și o lingură de zahăr. Toarnă apă în borcane până acoperi castraveții. Închide borcanele cu capacele aferente și agită-le pentru a pătrunde sarea, zahărul și condimentele până la baza borcanelor.

Așază borcanele cu castraveți pentru murat în cratițe la baza cărora pui un prosop de bucătărie. Toarnă apă în cratițe până la gâtul borcanelor. Fierbe borcanele cu castraveți bulgărești în oțet pentru 40-50 de minute din momentul în care apa începe să fiarbă. Apoi lasă-le în apă pentru a se răci lent. Te vei bucura la iarnă de gustul dulce-acrișor al castraveților alături de friptura sau garnitura preferată. Gustul castraveților murați desăvârșește și gustul delicioasei salate de boeuf, preparată pentru sărbătorile de iarnă.

După ce ai terminat de pus castraveții la murat, poți pune și gogoșarii că deja este timpul lor. Îți oferim în acest scop o rețetă de gogoșari în oțet, fără fierbere și fără conservanți.

 

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Cum poți face cele mai bune murături asortate în saramură. Sfaturi și recomandări de la experți
Cum poți face cele mai bune murături asortate în saramură. Sfaturi și recomandări de la experți
Cu ce se poate înlocui hreanul la murături. Ce variante de conservanți naturali ai la îndemână
Cu ce se poate înlocui hreanul la murături. Ce variante de conservanți naturali ai la îndemână
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare