Ce poți face cu surimi. 10 variante simple și delicioase

Surimi sau imitația de crab este un ingredient destul de popular în bucătăria asiatică. Datorită gustului său a ajuns să fie consumat destul de des și în lumea occidentală. Se poate consuma ca atare, dar de cele mai multe ori îl vei găsi în salate, sandviciuri sau alte preparate. Descoperă ce poți face cu surimi. Iată 10 variante simple și delicioase.

surimi pe o farfurie neagră alături de câteva legume sănătoase
Surimi se poate folosi în sandviciuri, supe, salate / Shutterstock

Surimi este o pastă obținută din carne de pește, de obicei, din pești cu carne albă, precum cod, merluciu sau pollock.

Procesul de preparare a surimi implică spălarea, măcinarea și amestecarea cărnii de pește pentru a obține o pastă fină, care este ulterior amestecată cu diverși aditivi alimentari pentru a-i conferi o textură elastică și durabilă.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce poți face cu surimi

Este o opțiune destul de economică de a consuma pește, mai ales că are și o valoare nutritivă importantă. 100 g de surimi conțin 6,5 g proteine și o cantitate semnificativă de vitamina B12, seleniu, and fosfor.

Unul dintre avantaje este că surimi poate fi consumat fără să fie gătit în vreun fel anume. Le poți mânca pur și simplu, dar la fel de bine le poți folosi în alte feluri de mâncare delicioase. Iată 10 idei de a consuma surimi.

Transformă-l în sos

Poți să faci un sos clasic de crab, doar că vei folosi surimi în locul crabului. Vei mai avea nevoie și de cremă de brânză, maioneză, condimente pentru fructe de mare, suc de lămâie, ceapă și un sos picant.

În sandvișuri

Surimi se poate folosi atât în sosuri calde, cât și în sosuri reci. Prepară un sos din maioneză, suc de lămâie, pătrunjel și crab mărunțit pe care îl întinzi pe o felie de pâine prăjită unsă cu unt.

O altă variantă este să faci un sandvișuri cu surimi, avocado, salată verde și sos iute. Va fi un contrast plăcut între textura crocantă a salatei și cea moale și delicată a bastonașelor de crab.

În combinație cu ouă

Surimi se potrivește perfect în preparate cu ou pentru că gustul celor două se completează într-un mod savuros.

Pot fi ingrediente în omlete sau quiche, alături de ceapă verde tocată mărunt, brânză, usturoi, ardei iute, ardei gras sau spanac. De asemenea, bastonașele de crab pot fi un decor apetisant pentru ouăle umplute.

Gătește-le la air fryer

Cea mai simplă idee de gustare este să pui surimi în air frier la 200°C pentru doar șase minute. Poți să mai presari deasupra lor puțină paprika sau pudră de usturoi, dacă vrei să fie mai aromate.

Apoi le poți servi cu sosul tău preferat sau alături de alte preparate drept garnitură.

În salate

Surimi se potrivesc în multe tipuri de salate, mai ales dacă vrei să ai o cantitate mai mare de proteine. În acest caz, cel mai bine este să le folosești imediat ce le-ai scos din frigider pentru că au cea mai bună textură.

Se potrivesc cu ceapă de orice fel, suc de lămâie, salată verde, spanac, cartofi, paste.

În preparate pe bază de paste

Dacă folosești surimi în paste trebuie să ții cont de faptul că dacă sunt expuse prea mult timp la tratament termic se vor usca și vor pierde o parte din aromă. Gătite în mod corect vor aduce o textură interesantă preparatului, mai ales dacă le adaugi în paste cremoase cum sunt cele pe bază de brânzeturi.

În taco și burrito

Dacă vrei să pui surimi în taco și burrito trebuie să le mărunțești bine înainte. Nu doar că vor arăta mai bine, dar vor fi și mai ușor de mâncat. Se potrivesc bine cu sosurile clasice cum sunt salsa sau pico de gallo.

Surimi pot fi folosite în oricare dintre variantele de taco sau burrito pentru că se potrivesc cu toate ingredientele de bază ale celor două preparate.

În avocado toast

Pentru un plus de savoare, dar și pentru o cantitate mai mare de proteine pune deasupra sandiviciului tău cu avocado bucăți de surimi. Deasupra presară puțin suc de lămâie, chiar și coajă răzuită, pătrunjel proaspăt tocat mărunt, coriandru sau ceapă verde. Dacă îți plac preparatele mai picante, poți pune și un strop de sos siracha.

În umpluturi pentru alte ingrediente

Surimi se potrivesc perfect în umpluturile pentru ciuperci sau ardei, alături de orez. Poți să folosești și condimente pentru un gust cât mai savuros.

Oregano, mărarul, pătrunjelul, rozmarinul și cimbrul se potrivesc cel mai bine. Dacă vrei să obții preparate mai complexe, mai poți pune și alte legume tocate mărunt.

În supe

Dacă ai făcut o supă cremă de legume și vrei să adaugi o textură mai interesantă atunci presară deasupra bucățele de surimi. Se potrivesc la supe creme de țelină, de cartofi, chiar și la cele de usturoi.

Adaugă-le la sfârșit pentru că dacă sunt expuse prea mult la căldură capătă o consistență neplăcută.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt pe un tocător de lemn rotund și două cutii de cadouri
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat pe un platou alb de lemn
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
câte zile se ține orezul în frigider
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
brânză congelată
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
ouă la temperatura camerei
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao porționat într-o tavă de lemn
05:57
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
cele mai bune sarmale
05:28
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț pe un platou
05:07
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț
cârnați de porc de casă
23 decembrie, 05:27
Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională
fursecuri pentru Crăciun
23 decembrie, 05:22
6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv 6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv
Turtă dulce rețeta bunicii
23 decembrie, 05:05
Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci
cozonac de casă
22 decembrie, 06:51
Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu
Cât se ţine carnea de vită la cuptor
22 decembrie, 05:26
Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Tragedie în Ajun. Femeia moartă în tragedia din Lunca Corbului urcase în maşină la ocazie şi mergea la muncă
Tragedie în Ajun. Femeia moartă în tragedia din Lunca Corbului urcase în maşină la ocazie şi mergea la muncă
Tragedie în Ajun. Femeia moartă în tragedia din Lunca Corbului urcase în maşină la ocazie şi mergea la muncă
Cel mai tare cadou de Crăciun pe care şi l-a făcut Ion Ţiriac
Cel mai tare cadou de Crăciun pe care şi l-a făcut Ion Ţiriac
Cel mai tare cadou de Crăciun pe care şi l-a făcut Ion Ţiriac
Cum și-a făcut apariția Serena Williams la nunta surorii ei, Venus. Petrecerea a ținut 5 zile
Cum și-a făcut apariția Serena Williams la nunta surorii ei, Venus. Petrecerea a ținut 5 zile
Cum și-a făcut apariția Serena Williams la nunta surorii ei, Venus. Petrecerea a ținut 5 zile
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. Îmi amintește despre iubirile imposibile
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
fresh
Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu

Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu

Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu

Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă

Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă

Rețeta de piept de rață cu portocale. Cum se prepara acasă

Rețeta de piept de rață cu portocale. Cum se prepara acasă

6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv

6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv

Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională

Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională
închide