Chec aperitiv din legume cu ouă fierte. Chec simplu fără coacere
Pe un platou cu diferite aperitive preparate pentru mese festive își pot face loc, cu succes și câteva felii de chec aperitiv din legume cu ouă fierte. Este un chec simplu, preparat la rece, fără coacere.
Galerie foto
Rețeta este ușor de preparat, iar ingredientele din interiorul checului le puteți alege după preferințe. Important este să folosești ingredientele de bază, precum cartofii și ouăle fierte. Apoi adaugă ce legume preferi, pentru un plus de gust și culoare.
Dacă nu dorești aperitivul sub formă de chec, îl puteți monta în forme de muffins. Folosește ouă cât mai micuțe pentru a se încadra perfect în interiorul aperitivului. Descoperă aici și o rețetă de muffins aperitiv cu legume. Mai jos descoperă lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta checului aperitiv.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea cartofilor care necesită un timp de fierbere, apoi un alt timp de răcire pentru a fi amestecați cu legumele și ouăle fierte. De fapt vei prepara un piure de cartofi simplu și mai consistent pe care îl combini ulterior cu celelalte ingrediente.
Pașii necesari pentru a prepara chec aperitiv din legume cu ouă fierte
Curăță cartofii, spală-i bine și toacă-i în cuburi. Pune-i la fiert în apă rece, cât să fie bine acoperiți. După ce înlături spuma care se formează deasupra, adaugă și o linguriță de sare în apa fierbinte. Amestecă pentru dizolvarea acesteia.
Fierbe cartofii până când se pot pasa. Scurge apa și transformă cartofii în piure, adăugând untul și laptele fierbinte. Potrivește gustul cu sare și piper și lasă piureul de cartofi la răcit. Apoi amestecă-l cu crema de brânză. Între timp pregătește ouăle, castraveții și gogoșarii murați. pregătește și o tavă clasică de chec în care așezi o folie de prospețime.
Fierbe ouăle tari, în apă cu puțină sare și puțin oțet. Descoperă aici cum obții ouă fierte moi sau tari.
După ce te-ai ocupat de fierberea cartofilor și transformarea lor în piure, dar și de fierberea ouălor și curățarea acestora nu ți-a mai rămas decât să toci murăturile. Toacă separat castraveții în cuburi, la fel și gogoșarii. Scurge bine lichidul din murăturile tocate, apoi adaugă-le peste piureul de cartofi. Amestecă-le bine să se dispună uniform prin piure și răstoarnă compoziția într-o tavă de chec tapetată cu folie de prospețime. Înfige ouăle din loc în loc și nivelează frumos suprafața checului aperitiv.
Pune tava la frigider pentru câteva ore. Apoi poți răsturna minunatul chec aperitiv din legume cu ouă fierte pe un platou pentru a-l porționa frumos. Dacă dorești un chec aperitiv mai bogat în ingrediente și mai colorat, poți adăuga și câteva măsline negre și verzi. Mai poți adăuga și morcovi fierți și tăiați în cuburi, ca la salata de boeuf.
Dacă mai dorești să prepari și alte rețete de aperitive, îți mai recomandăm o rețetă de cuburi aperitiv cu spanac, brânză și ciuperci.