Chec de post dens și aromat. Rețeta rapidă și la îndemâna tuturor

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Franceză

Checul este adesea un desert care ne amintește de copilărie. De perioadele în care stăteam la bunici și printre treburile gospodărești, cei ai casei încercau să ne răsfețe cu ceva dulce, bun și cald. Așa este și acest chec de post dens și aromat, care se prepară și foarte ușor. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru a-l obține.

Andrada Marinica
Publicat: 27 iunie 2022, 16:14 / Actualizat: 10 august 2022, 9:46

Galerie foto

Checul de post e favorit chiar și în perioadele în care nu este post / Shutterstock

Checul de post e favorit chiar și în perioadele în care nu este post. E perfect pentru orice moment al zilei, indiferent că vrei să-l savurezi dimineața împreună cu o ceașcă de cafea sau după prânz alături de o cană cu ceai.

Chec de post dens și aromat, secretele unui desert gustos

Acest chec de post dens și aromat se prepară cu coajă de portocală și multă vanilie. Nu are cum să fie confundat cu altceva pentru că gustul lui este unic datorită nucii de cocos și al pudrei de cacao. E fascinant cum doar din câteva ingrediente se poate obține ceva atât de bun.

Sunt mulți cei care preferă checul de post în defavoarea celui clasic. De ce? Pentru că un chec de post, fără ouă, unt și lapte în compoziție, are o aromă mult mai bine definită. În plus, un chec de post crește mult mai bine, este mai pufos. Textura sa umedă îți permite să-l păstrezi mai mult timp. Poți să te răsfeți cu gustul lui pe mai multe zile.

Citește și

Chiar dacă nu ai prea multe cunoștințe în bucătărie, acest desert va avea un gust greu de egalat. Nu ai cum să dai greș cu el și nici să-i dezamăgești pe cei dragi dacă îl prepari. Îi va cuceri de la prima gustare și pe cei mici și pe adulți la fel de mult. În cazul în care ai decis să-l faci la tine acasă, iată mai jos lista de ingrediente și pașii pe care îi ai de urmat.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru început, adună pe bancul de lucru toate ingredientele necesare în prepararea acestui desert delicios. Urmează apoi pas cu pas indicațiile noastre.

Cum prepari aluatul

Într-un bol încăpător se amestecă apa cu zahărul și un praf de sare. E nevoie să mesteci până când acestea se topesc. Mai apoi se adaugă uleiul și aromele: coaja de portocală și lingurița de vanilie.

E nevoie să mesteci până când toate ingredientele se topesc și omogenizează / RețeteFelDeFel.ro

Următorul pas este să adaugi făina, dar nu înainte de a o cerne. Aceasta se încorporează cu praful de copt, treptat, amestecând bine cu un tel. E foarte important ca aceasta să fie omogenizată și să nu mai formeze cocoloașe.

Pentru a obține un chec pufost și delicios, îți recomandăm să cerni făina / RețeteFelDeFel.ro

Aluatul obținut se împarte în mod egal în două boluri. Într-unul dintre ele se adaugă nuca de cocos și se ametescă din nou. În celălalt se pune lingura de cacao, cernută și ea în prealabil.

Aluatul obținut se împarte în mod egal în două boluri. Într-unul dintre ele se adaugă nuca de cocos / RețeteFelDeFel.ro

Cum se coace checul de post

Pentru checul de post, dens și aromat ai nevoie de o tavă cu dimensiunile de 7 cm x 11 cm x 30 cm. Aceasta se îmbracă în hârtie de copt și se pun cele două compoziții, în ordinea în care vrei tu. Poți utiliza o furculiță la final pentru a amesteca cele două compoziții. Trebuie să faci mișcări de sus în jos ca checul să se marmoreze frumos.

Poți să savurezi acest chec dimineața împreună cu o ceașcă de cafea sau după prânz alături de o cană cu ceai / RețeteFelDeFel.ro

E suficient ca la final să presai o lingură de nucă de cocos și una de fistic măcinat pentru decor.

Checul de post, dens și aromat se coace pentru 35-40 de minute la o temperatură de 180 de grade, în cuptorul preîncălzit. Pentru a te asigura că este copt complet, înainte de a-l scoate din cuptor poți face testul scobitorii.

Un sfat care te va ajuta să ai checul perfect este să nu-l tai înainte ca acesta să fie complet răcit.

Citește și
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Te-ar mai putea interesa și
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry
Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry
Mâncare de ștevie cu orez. Rețetă de post pentru masa de prânz
Mâncare de ștevie cu orez. Rețetă de post pentru masa de prânz
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
09:07
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
07:22
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
07:03
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
6 mai, 06:07
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
6 mai, 06:02
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
5 mai, 06:12
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul 5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
5 mai, 06:00
Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare
4 mai, 06:57
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Orice meniu trebuie să conțină și salate. Fie că sunt servite ca aperitiv sau drept garnitură, sunt preparate delicioase, cu amestecuri de arome și texturi care completează bine orice masă. Iată...
2
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Drobul este o mâncare pe care în România o consumăm de obicei de Paște, însă în alte părți ale lumii reprezintă un preparat obișnuit, potrivit pentru oricare zi a anului. Americanii...
3
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Umple toată casa cu aroma sa. Este pufos, plin de cremă delicioasă, parfumat. Muști din el și te duci instantaneu în copilăria ta, în care te uitai cu drag la bunica...
4
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
O salată aperitiv este o gustare ușoară și rafinată, servită în mod tradițional înainte de felul principal al unei mese. Salata aperitiv pentru masa de Paște poate fi preparată din ingrediente...
5
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...

Parteneri

Luna Nouă în Taur pe 7 mai 2024. Aduce stabilitate pentru acești nativi
Luna Nouă în Taur pe 7 mai 2024. Aduce stabilitate pentru acești nativi
Un turist străin dezvăluie ce l-a dezamăgit în staţiunea Mamaia. Litoralul a fost cu cel puţin 30% mai gol faţă de anul trecut
Un turist străin dezvăluie ce l-a dezamăgit în staţiunea Mamaia. Litoralul a fost cu cel puţin 30% mai gol faţă de anul trecut
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România a apărut cu sânii la vedere!
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România a apărut cu sânii la vedere!
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
Ruladă cu ciocolată și banane
Ruladă cu ciocolată și banane
Dermatofitoza la copii: cum se manifestă, de ce apare și cum o poți trata
Dermatofitoza la copii: cum se manifestă, de ce apare și cum o poți trata
Adele a împlinit 36 de ani. Cântăreața este foarte fericită alături de familia ei și se bucură de o viață împlinită
Adele a împlinit 36 de ani. Cântăreața este foarte fericită alături de familia ei și se bucură de o viață împlinită
Transpirațiile nocturne: ce probleme pot semnala și când să te îngrijorezi
Transpirațiile nocturne: ce probleme pot semnala și când să te îngrijorezi
fresh

Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor

Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor

Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver

Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere