Chifteluțe de ton. Rețetă simplă și ușor de preparat
Dacă adori chifteluțele, dar dorești să le prepari în cât mai multe moduri, îți oferim o rețetă simplă și ușor de preparat de chifteluțe de ton.
Chiftelele, indiferent din ce sunt preparate, pot fi opțiunea ideală pentru una dintre gustările zilei. Le poți servi calde sau reci, simple sau cu diferite salate sau diferite sosuri. Pot constitui și baza gustărilor din pauza de masă de la serviciu.
Poți prepara chifteluțe din orice tip de carne animală, din pește sau doar din legume. Le poți prepara rumenite în baie de ulei sau la cuptor, după preferințe. Cele mai sănătoase sunt preparate la cuptor, însă mai gustoase sunt cele rumenite în ulei încins.
Una dintre rețetele de chiftele preparate la cuptor, pe care ți-o recomandăm spre testare, este rețeta de chiftele de ton cu ciuperci și cartofi. Mai jos, îți oferim rețeta chiftelelor de ton într-o variantă nouă și rumenite în ulei.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas necesar preparării chifteluțelor constă în pregătirea ingredientelor pe care le aduci de la început pe masa de lucru. Curăță ceapa și toac-o cât poți de fin. Poți opta și pentru a o da pe răzătoare, însă va trebui s-o scurgi de lichid. Spală pătrunjelul verde, scurge-l bine și toacă-l mărunt. Apoi desfaci conservele de ton și transferi conținutul într-o sită, la scurs.
Cum prepari chifteluțe de ton
După ce fileul de ton s-a scurs de ulei pune-l într-un bol. Adaugă peste acesta urda sfărâmată, ceapa tocată și pătrunjelul verde, de asemenea, tocat. Mai adaugă cele doua ouă, sare și piper, coaja si sucul de lămâie și amestecă bine toate ingredientele.
Adaugă și puțină făină, sau pesmet, atât cât să obții o compoziție compact și nelipicioasă. Presară pe un platou făină sau pesmet. Ia câte o lingură din compoziția de mai sus și formează chiftele sferice. Tăvălește-le prin făina sau pesmetul de pe platou și aplatizează-le ușor.
Când ai format toate chiftelele, așază o tigaie pe aragazul aprins la intensitate medie. Adaugă ulei cât să acoperi bine baza tigăii și lasă-l la încins. Adaugă în tigaie câte chifteluțe încap și rumenește-le frumos întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Scoate-le pe prosoape de hârtie absorbante, pentru a nu rămâne unse cu ulei.
Poți servi delicioasele chifteluțe de ton cu un mujdei clasic sau cu un sos de iaurt și usturoi. Vezi aici cum se prepară rețeta pentru sos grecesc de iaurt cu usturoi și castraveți, celebrul sos tzatziki.
Le mai poți servi cu sos de roșii, ketchup, dar și cu legume proaspete sau diferite salate. Sunt delicioase indiferent de varianta aleasă. Pentru data următoare când mai dorești să prepari chiftele, poți încerca o rețetă de chiftele de post cu linte și ciuperci. Se fac rapid și sunt foarte hrănitoare.