Clătite aperitiv cu sfeclă roșie, cremă de brânză și castraveți

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Americană

Dacă te întrebi ce mai poți prepara pentru a-i cuceri pe cei dragi de Valentine’s Day sau de Dragobete, îți oferim o rețetă de clătite aperitiv cu sfeclă roșie și cremă de brânză și castraveți.

Maria Udrea
Publicat: 10 februarie 2023, 08:00

Galerie foto

Clătitele pot fi umplute separat cu crema de brânză și cu castraveți / Shutterstock

Nu numai cu deserturi poți celebra dragostea în familie ci și cu gustări delicioase, frumos colorate și spectaculoase. Clătitele cu sfeclă roșie pot fi alegerea ideală pentru un început de zi perfect. Culoarea clătitelor va fi de un roșu intens ca a catifelei. Iar în contrast cu albul cremei de brânză, spectacolul de culori va fi cuceritor. 

Citește și

Aluatul pentru clătite se prepară ca și aluatul pentru clătitele clasice, dar se adaugă sfeclă roșie pentru culoare. Nici modul de preparare al cremei de brânză nu este complex. Poți combina mai multe tipuri de brânză și adaugi câteva condimente, pentru un plus de gust. Inspiră-te din rețeta pe care ți-o prezentăm în continuare și prepară o gustare deosebită pentru răsfățul persoanelor iubite.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea clătitelor constă în pregătirea sfeclei roșii. Aceasta necesită fierbere sau coacere apoi se transformă în piure și se adaugă în compoziția clasică de clătite.

Cum prepari aluatul pentru clătite aperitiv cu sfeclă roșie

Curăță sfecla roșie, spal-o bine cu apă rece și tai-o în cuburi. Pune cuburile de sfeclă roșie la fiert, într-o crăticioară cu 250 ml de apă și puțină sare. Adaugă și 1/4 linguriță cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu are proprietatea de a intensifica culoarea sfeclei, dar și a altor ingrediente. Este indicată folosirea acestuia pentru a evita folosirea colorantului alimentar.

Descoperă și rețeta pentru tort catifea roșie – Red Velvet Cake.

Fierbe cuburile de sfeclă până când sunt bine pătrunse și se pot pasa. Pe parcursul fierberii, îndepărtează spuma care se formează la suprafața apei. Transformă cuburile de sfeclă într-un piure cremos în care adaugi și un cub de unt. Lasă piureul de sfeclă roșie să se răcească și pregătește compoziția de ouă cu făină.

Sparge ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare și unul de piper și amestecă-le până se omogenizează. Adaugă piureul de sfeclă roșie, răcit. Amestecă făina cu praful de copt, trece amestecul prin sită și adaugă-l în compoziția pentru clătite. Mai adaugă și din apa în care a fiert sfecla, pentru a potrivi textura aluatului.

Lasă aluatul să se odihnească 10-15 minute. În funcție de culoarea obținută, mai poți adăuga și 1-2 picături de colorant roșu.

Unge tigaia cu puțin ulei și așaz-o pe flacăra aragazului. Lasă tigaia să se încingă și întinde din aluat pe toată suprafața în strat de 2-3 mm grosime. Coace clătitele în modul clasic, rumenindu-le pe ambele părți prin întoarcere.

Cum prepari crema de brânză

Într-un bol, amestecă cele trei tipuri de brânzeturi până când obții o compoziție omogenă. Adaugă boia de ardei și mărar verde tocat, pentru un plus de arome. Adaugă și castraveți tocați în cuburi și umple clătitele cu această compoziție. Te poți juca cu umplutura clătitelor după propria imaginație pentru un aspect spectaculos.

Secționează frumos clătitele când le servești pentru a sublinia contrastul frumos de culori. Iar dacă ți-ai propus să prepari și un desert delicios în culorile iubirii, îți recomandăm o rețetă de vafe cu sfeclă roșie și cremă de mascarpone cu ciocolată albă.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Te-ar mai putea interesa și
Cum poți păstra crema de brânză ca să reziste până la două luni
Cum poți păstra crema de brânză ca să reziste până la două luni
Cum să înmoi mai repede crema de brânză
Cum să înmoi mai repede crema de brânză
Rondele de mere în aluat de clătite. Rețetă de mere în pijama
Rondele de mere în aluat de clătite. Rețetă de mere în pijama
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:20
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
08:11
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
06:02
5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase 5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase
06:01
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
2 mai, 07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
2 mai, 06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
2 mai, 06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
2 mai, 06:15
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
fresh

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao