Clătite cu ciocolată și banane. Rețeta unui desert de nerefuzat
Dacă familia ta adoră clătitele și vrei să o surprinzi cu o rețetă mai altfel decât cea clasică, încearcă rețeta de clătite cu ciocolată și banane. Sunt și delicioase, dar vor arăta spectaculos, mai ales secționate.
Galerie foto
Clătitele fac parte din lista de deserturi simple și de nerefuzat. Cu siguranță te gândești la ele atunci când familia dorește ceva dulce. Rețeta de bază a clătitelor este cea mai des preparată, mai ales de cei care nu se aventurează prea mult prin bucătărie.
Odată încercată rețeta de bază, vei simți nevoia să treci la pasul următor și să prepari clătitele și după alte rețete. Există o mulțime de rețete pentru acest desert. Sunt rețete pe care le poți adapta după propriul gust sau după propria imaginație. Poți prepara diferite aluaturi, înlocuind ouăle și laptele cu alte ingrediente. Se pot prepara clătite din sucuri sau siropuri de fructe sau dintr-un lapte vegetal.
În plus, le poți umple cu diferite creme, fructe sau alte ingrediente interesante. În rețeta actuală clătitele nu sunt doar umplute cu ciocolată, ci conțin ciocolată și în aluat. Au o textură mai densă și o culoare mai interesantă.
Descoperă și o rețetă de clătite Gundel. Sunt clătite clasice, dar umplute cu cremă de nuci și glazurate cu ciocolată. Iar mai jos, vei descoperi rețeta detaliată pentru delicioasele clătite cu ciocolată și banane.
Ingrediente
Mod de preparare
Ca pentru oricare alt desert ce necesită aluat, începe cu prepararea acestuia. Mai întâi adună pe masa de lucru toate ingredientele din listă. Adună și ustensilele de care ai nevoie pentru prepararea aluatului. Acesta se prepară într-un timp scurt și este bine să ai totul la îndemână de la început.
Cum prepari aluatul pentru clătite cu ciocolată și banane
Într-o crăticioară, adaugă ciocolata în bucăți mai mici sau răzuită, untul și laptele. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și amestecă cu o spatulă sau un tel, până când ciocolata și untul se topesc și se formează un sos consistent. Transferă crăticioara pe un blat de lemn și lasă sosul de ciocolată să se răcească bine, înainte de a-l folosi.
Sparge cele trei ouă în bolul mixerului și amestecă-le bine cu un praf de sare, până la omogenizare. Adaugă sosul de ciocolată, omogenizează compoziția, apoi încorporează făina trecută prin sită și adăugată treptat. Lasă aluatul pentru clătite la odihnit pentru aproximativ 10-12 minute.
După acest interval de timp, unge tigaia cu puțin cu ulei și pune-o la încins pe flacăra aragazului. Ia cu un polonic din compoziție și întinde-o uniform la baza tigăii. Lasă clătita să se rumenească frumos pe prima parte, apoi întoarce-o și rumenește-o și pe a doua parte.
Continuă în același mod până când termini de preparat toate toate clătitele. Apoi poți pregăti crema de ciocolată și bananele pentru umplerea clătitelor.
Descoperă aici și o rețetă de clătite Tiramisu, foarte interesantă și cuceritoare.
Cum prepari crema și umpli clătitele
Pune frișca lichidă la încălzit într-o cratiță așezată pe flacăra aragazului. Lasă frișca să se încălzească până aproape de punctul de fierbere, apoi adaugă untul și ciocolata ruptă în bucăți mici. Amestecă energic cu o spatulă, până când cele două ingrediente se topesc și obții o compoziție omogenă.
Lasă crema să se răcească bine, apoi amestec-o intens cu mixerul pentru a căpăta volum și cremozitate.
Pentru a forma delicioasele clătite cu ciocolată și banane, unge fiecare clătită cu un strat generos de cremă. Apoi așază câte o banană decojită la una dintre marginile clătitei și ruleaz-o. Așază clătitele pe platouri, iar în timpul servirii, pentru un aspect cuceritor, secționează-le capetele inestetice.
Iar dacă te numeri printre iubitorii clătitelor cu ciocolată, poți încerca și o rețetă de tort de clătite cu ciocolată și alune de pădure.