Clătite cu ciocolată și banane. Rețeta unui desert de nerefuzat

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Dacă familia ta adoră clătitele și vrei să o surprinzi cu o rețetă mai altfel decât cea clasică, încearcă rețeta de clătite cu ciocolată și banane. Sunt și delicioase, dar vor arăta spectaculos, mai ales secționate.

Maria Udrea
Publicat: 21 ianuarie 2024, 08:00

Galerie foto

Bananele și ciocolata se combină perfect, atât ca gust, cât și ca aspect / Shutterstock

Clătitele fac parte din lista de deserturi simple și de nerefuzat. Cu siguranță te gândești la ele atunci când familia dorește ceva dulce. Rețeta de bază a clătitelor este cea mai des preparată, mai ales de cei care nu se aventurează prea mult prin bucătărie.

Citește și

Odată încercată rețeta de bază, vei simți nevoia să treci la pasul următor și să prepari clătitele și după alte rețete. Există o mulțime de rețete pentru acest desert. Sunt rețete pe care le poți adapta după propriul gust sau după propria imaginație. Poți prepara diferite aluaturi, înlocuind ouăle și laptele cu alte ingrediente. Se pot prepara clătite din sucuri sau siropuri de fructe sau dintr-un lapte vegetal.

În plus, le poți umple cu diferite creme, fructe sau alte ingrediente interesante. În rețeta actuală clătitele nu sunt doar umplute cu ciocolată, ci conțin ciocolată și în aluat. Au o textură mai densă și o culoare mai interesantă.

Descoperă și o rețetă de clătite Gundel. Sunt clătite clasice, dar umplute cu cremă de nuci și glazurate cu ciocolată. Iar mai jos, vei descoperi rețeta detaliată pentru delicioasele clătite cu ciocolată și banane.

Ingrediente

Mod de preparare

Ca pentru oricare alt desert ce necesită aluat, începe cu prepararea acestuia. Mai întâi adună pe masa de lucru toate ingredientele din listă. Adună și ustensilele de care ai nevoie pentru prepararea aluatului. Acesta se prepară într-un timp scurt și este bine să ai totul la îndemână de la început.

Cum prepari aluatul pentru clătite cu ciocolată și banane

Într-o crăticioară, adaugă ciocolata în bucăți mai mici sau răzuită, untul și laptele. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și amestecă cu o spatulă sau un tel, până când ciocolata și untul se topesc și se formează un sos consistent. Transferă crăticioara pe un blat de lemn și lasă sosul de ciocolată să se  răcească bine, înainte de a-l folosi.

Sparge cele trei ouă în bolul mixerului și amestecă-le bine cu un praf de sare, până la omogenizare. Adaugă sosul de ciocolată, omogenizează compoziția, apoi încorporează făina trecută prin sită și adăugată treptat. Lasă aluatul pentru clătite la odihnit pentru aproximativ 10-12 minute.

După acest interval de timp, unge tigaia cu puțin cu ulei și pune-o la încins pe flacăra aragazului. Ia cu un polonic din compoziție și întinde-o uniform la baza tigăii. Lasă clătita să se rumenească frumos pe prima parte, apoi întoarce-o și rumenește-o și pe a doua parte.

Continuă în același mod până când termini de preparat toate toate clătitele. Apoi poți pregăti crema de ciocolată și bananele pentru umplerea clătitelor.

Descoperă aici și o rețetă de clătite Tiramisu, foarte interesantă și cuceritoare.

Cum prepari crema și umpli clătitele

Pune frișca lichidă la încălzit într-o cratiță așezată pe flacăra aragazului. Lasă frișca să se încălzească până aproape de punctul de fierbere, apoi adaugă untul și ciocolata ruptă în bucăți mici. Amestecă energic cu o spatulă, până când cele două ingrediente se topesc și obții o compoziție omogenă.

Lasă crema să se răcească bine, apoi amestec-o intens cu mixerul pentru a căpăta volum și cremozitate.

Pentru a forma delicioasele clătite cu ciocolată și banane, unge fiecare clătită cu un strat generos de cremă. Apoi așază câte o banană decojită la una dintre marginile clătitei și ruleaz-o. Așază clătitele pe platouri, iar în timpul servirii, pentru un aspect cuceritor, secționează-le capetele inestetice.

Iar dacă te numeri printre iubitorii clătitelor cu ciocolată, poți încerca și o rețetă de tort de clătite cu ciocolată și alune de pădure.

Citește și
Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt. Desertul simplu care te va cuceri
Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt. Desertul simplu care te va cuceri
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Cum poți face cele mai bune murături asortate în saramură. Sfaturi și recomandări de la experți
Cum poți face cele mai bune murături asortate în saramură. Sfaturi și recomandări de la experți
Te-ar mai putea interesa și
Ingredientul secret pentru rețeta de clătite cu ciocolată. Ce să adaugi în compoziție pentru un rezultat delicios
Ingredientul secret pentru rețeta de clătite cu ciocolată. Ce să adaugi în compoziție pentru un rezultat delicios
Clătite cu banane și bezea. Rețeta unui desert de nerefuzat
Clătite cu banane și bezea. Rețeta unui desert de nerefuzat
Beghrir, clătitele marocane care-ți aduc savoarea Orientului
Beghrir, clătitele marocane care-ți aduc savoarea Orientului
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
18 noiembrie, 06:49
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
18 noiembrie, 06:17
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
18 noiembrie, 05:09
5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece 5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece
17 noiembrie, 06:04
Cele mai bune garnituri cu cartofi. Idei perfecte pentru a completa felul principal de mâncare Cele mai bune garnituri cu cartofi. Idei perfecte pentru a completa felul principal de mâncare
17 noiembrie, 05:26
Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă
17 noiembrie, 05:07
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
16 noiembrie, 06:48
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
16 noiembrie, 05:45
Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Zodii predispuse să se îmbolnăvească în decembrie 2024. Nativii care se pot confrunta cu probleme de sănătate
Zodii predispuse să se îmbolnăvească în decembrie 2024. Nativii care se pot confrunta cu probleme de sănătate
Proiectul care va aduce 20 de miliarde de euro României poate începe. A sosit platforma colosală, pe care vor lucra 180 de oameni
Proiectul care va aduce 20 de miliarde de euro României poate începe. A sosit platforma colosală, pe care vor lucra 180 de oameni
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în Bucureşti
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în Bucureşti
Loredana, moment emoționant la Sala Palatului. Artista le-a avut alături pe scenă pe fiica și mama ei: „Trei generații pe canapea”
Loredana, moment emoționant la Sala Palatului. Artista le-a avut alături pe scenă pe fiica și mama ei: „Trei generații pe canapea”
Maite Perroni o susține pe Ángela Aguilar în relația cu Christian Nodal. Fosta membră RBD a avut o poveste asemănătoare în trecut
Maite Perroni o susține pe Ángela Aguilar în relația cu Christian Nodal. Fosta membră RBD a avut o poveste asemănătoare în trecut
Metoda de încărcare care protejează bateria telefonului. Cei mai mulți utilizatori nu folosesc acest truc
Metoda de încărcare care protejează bateria telefonului. Cei mai mulți utilizatori nu folosesc acest truc
Prăjitură cu dovleac în aluat și crumble, de post
Prăjitură cu dovleac în aluat și crumble, de post
Ochiul roz la copii sau conjunctivita
Ochiul roz la copii sau conjunctivita
Camila Cabello a dezvăluit că ia „pauze de la internet” pentru „a trăi” mai mult momentele din prezent: „Un scriitor trebuie să aibă povești”
Camila Cabello a dezvăluit că ia „pauze de la internet” pentru „a trăi” mai mult momentele din prezent: „Un scriitor trebuie să aibă povești”
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
fresh

Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post

Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post

Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă

Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă

Cele mai bune garnituri cu cartofi. Idei perfecte pentru a completa felul principal de mâncare

Cele mai bune garnituri cu cartofi. Idei perfecte pentru a completa felul principal de mâncare

Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase

Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase

Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece

Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece