Clătite umplute și gratinate la cuptor. Rețetă pentru masa de prânz
Când ai poftă de clătite la desert, prepară mai multe și dă deoparte 5-6 pentru a prepara a doua zi și rețeta de clătite umplute și gratinate la cuptor. Vei umple clătitele cu o combinație delicioasă de carne, legume și brânză, apoi le vei gratina la cuptor, presărate cu cașcaval.
Galerie foto
Clătitele reprezintă pentru mulți dintre noi desertul cu care am crescut. Le preparau mamele sau bunicile și le umpleau cu gem sau cu dulceața preferată. În timp, rețetele au evoluat, iar clătitele pot fi preparate în mai multe combinații. Aluatul poate fi preparat în mai multe moduri. Poți înlocui laptele cu iaurt, cu bere sau cu diferite sucuri naturale de fructe. Chiar și făina poate fi înlocuită cu griș, mălai sau amidon. Poți adăuga în aluatul de clătite diferite piureuri de fructe, chiar și fructe proaspete sau fructe uscate.
Descoperă aici o rețetă interesantă de clătite cu banane și bezea. Este rețeta unui desert de nerefuzat. Iar în rândurile de mai jos îți oferim rețeta detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas pentru clătite umplute și gratinate la cuptor.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu adunarea pe masa de lucru a ingredientelor din listă și a ustensilelor de preparare. Astfel vei avea totul la îndemână și vei scurta timpul de lucru. Apoi prepari pe rând: aluatul de clătite, umplutura și compoziția pentru gratinat.
Cum prepari aluatul pentru clătite umplute și gratinate la cuptor
Amestecă într-un bol ouăle cu un praf de sare, până când devin spumoase. Adaugă laptele rece și omogenizează compoziția, apoi adaugă făina. Potrivește consistența aluatului cu apă minerală. Aceasta are și rolul de a face clătitele mai pufoase în timpul coacerii.
Lasă aluatul pentru clătite la odihnit timp de 10-15 minute. După acest interval de timp coace clătitele într-o tigaie cu diametrul de 28-30 cm pe care o ungi ușor cu puțin ulei.
Umplutura o prepari rapid în intervalul de timp cât aluatul de clătite se lasă la odihnit.
Pune o oală cu apă și sare la fiert și adaugă buchețelele de broccoli. Fierbe-le doar până când se pătrund ușor. Apoi le scoți din apa fierbinte și le transferi în apă rece pentru a se menține crocante și a-și păstra culoarea. Fierbe și morcovul în același timp cu buchețelele de broccoli, până când se pătrunde ușor și acesta. Apoi toci ambele legume fierte în cuburi.
Tot în cuburi tai și șunca, dar și ardeiul curățat de cotoare, semințe și nervuri. Apoi toci mărunt frunzele de busuioc și mărarul. Adaugă toate aceste ingrediente tocate într-un bol și amestecă-le cu brânzeturile. Adaugă și un ou, pentru consistență.
Umple clătitele cu acest amestec de ingrediente și pune-le într-un vas de cuptor uns din belșug cu unt.
Pentru gratinare amestecă într-un bol oul cu smântâna și adaugă brânzeturile răzuite. Întinde acest amestec deasupra clătitelor umplute din vas. Introdu vasul în cuptor și prepară clătitele până când se gratinează frumos la suprafață.
După ce se mai răcoresc, poți secționa delicioasele clătite umplute și gratinate la cuptor și le savurezi cu poftă, la una dintre mesele principale ale zilei.
Poți servi clătitele umplute alături de o salată sau de un sos delicios. Descoperă și rețeta de sos chimichurri. Este un sos rece de pătrunjel, perfect pentru fripturi și garnituri.