Coaste de porc cu vin la cuptor, fragede și savuroase

Fără coacere

Această rețetă de coaste de porc cu vin la cuptor nu este doar un preparat delicios, ci și o experiență gastronomică completă. Pe lângă gustul său intens și textura perfectă, are și acel farmec al meselor „slow-cooked”, în care fiecare minut de așteptare este răsplătit cu o explozie de arome și un preparat suculent, demn de o masă festivă.

Maria Udrea
Publicat: 22 februarie 2025, 08:56

Galerie foto

Această rețetă este una dintre cele mai simple metode de a obține coaste fragede / Shutterstock

Coastele de porc gătite lent la cuptor, marinate într-un amestec aromat de condimente și vin, devin incredibil de fragede și suculente. Carnea se desprinde ușor de pe os. Iar aromele intense de usturoi, cimbru și piper se îmbină perfect cu dulceața vinului. Această rețetă este ideală pentru o masă copioasă, fie că vrei să îți impresionezi familia, fie că ai musafiri la masă.

Citește și

Această rețetă este una dintre cele mai simple metode de a obține coaste fragede, cu minimum de efort și maximum de gust. Marinada pe bază de vin, usturoi și condimente transformă carnea într-un deliciu perfect pentru orice ocazie specială, fie că vrei să impresionezi invitații la o cină festivă sau să te bucuri de o masă copioasă alături de cei dragi.

Descoperă și o rețetă de friptură de porc asortată la cuptor. Iar în continuare îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de coaste de porc cu vin la cuptor.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea coastelor.

Dacă există o membrană albă pe partea interioară a coastelor îndepărteaz-o trăgând ușor cu un cuțit și folosind un prosop de hârtie pentru o prindere mai bună. Aceasta va ajuta carnea să se pătrundă mai bine.

Cum prepari coaste de porc cu vin la cuptor

Mai întâi te vei ocupa de marinarea coastelor.

Într-un bol mare, amestecă usturoiul zdrobit, uleiul de măsline, mierea, boiaua, cimbrul, sarea, piperul, oțetul balsamic și muștarul. Adaugă vinul și omogenizează marinada. Pune coastele într-un vas încăpător și toarnă marinada peste ele, masând bine carnea. Acoperă vasul cu folie alimentară și lasă la frigider pentru cel puțin 2 ore (ideal peste noapte).

Scoate coastele din frigider cu 30 de minute înainte de a le găti, pentru a ajunge la temperatura camerei. Preîncălzește cuptorul la 160°C. Așază coastele într-o tavă, cu partea cărnoasă în sus, și toarnă marinada deasupra. Acoperă tava cu folie de aluminiu și coace timp de 2 ore, pentru ca vinul și condimentele să pătrundă bine carnea.

După 2 ore, îndepărtează folia de aluminiu, crește temperatura la 200°C și mai lasă coastele la cuptor 20-30 de minute, ungându-le ocazional cu sosul din tavă. Această etapă va oferi crustei o textură ușor caramelizată și crocantă.

Lasă coastele să se odihnească 5-10 minute înainte de a le tăia. Servește-le alături de cartofi copți, piure de cartofi, salată coleslaw sau murături. Un vin roșu sec, precum un Merlot sau Cabernet Sauvignon, va completa perfect această masă.

Dacă încerci această rețetă de coaste de porc cu vin la cuptor te vei bucura de o friptură cu o frăgezime excepțională. Vinul ajută la frăgezirea cărnii, iar gătirea lentă o face suculentă.  De asemenea, te vor cuceri aromele intense. Combinația de condimente, usturoi și vin creează un gust complex și savuros.

O astfel de friptură este perfectă pentru ocazii speciale fiind o masă impresionantă cu efort minim.

Dacă îți place carnea gătită lent, aceste coaste de porc vor deveni rapid un preparat preferat!

Descoperă și ce poți face cu friptura de porc, rămasă de la grătar.

Citește și
De ce sunt castraveții ambalați în folie de plastic. Motivele la care nu te-ai gândit
De ce sunt castraveții ambalați în folie de plastic. Motivele la care nu te-ai gândit
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Tiramisu cu amaretti la pahar. Eleganță și rafinament într-un desert cremos
Tiramisu cu amaretti la pahar. Eleganță și rafinament într-un desert cremos
Creveți cu usturoi. O porție de savoare intensă și textură delicată
Creveți cu usturoi. O porție de savoare intensă și textură delicată
Cu ce poți înlocui mierea în rețete. Variantele cele mai bune
Cu ce poți înlocui mierea în rețete. Variantele cele mai bune
Te-ar mai putea interesa și
Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor. Rețetă pentru o masă de duminică în familie
Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor. Rețetă pentru o masă de duminică în familie
Coaste de porc la cuptor, frăgezite cu vin roșu
Coaste de porc la cuptor, frăgezite cu vin roșu
Mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie. Friptură cu gust deosebit
Mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie. Friptură cu gust deosebit
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:56
Coaste de porc cu vin la cuptor, fragede și savuroase Coaste de porc cu vin la cuptor, fragede și savuroase
06:27
Baghete integrale cu măsline. Arome mediteraneene într-o pâine crocantă Baghete integrale cu măsline. Arome mediteraneene într-o pâine crocantă
21 februarie, 09:33
Chec cu ciocolată și glazură de cafea. O combinație de arome intense Chec cu ciocolată și glazură de cafea. O combinație de arome intense
21 februarie, 08:16
Pâine integrală cu semințe de susan. O alegere sănătoasă și aromată Pâine integrală cu semințe de susan. O alegere sănătoasă și aromată
20 februarie, 06:19
Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil
20 februarie, 05:26
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
19 februarie, 09:14
Chec cu rahat și nucă de cocos. Desert pufos și aromat Chec cu rahat și nucă de cocos. Desert pufos și aromat
19 februarie, 07:38
Pâine integrală cu bicarbonat. O variantă rapidă și sănătoasă Pâine integrală cu bicarbonat. O variantă rapidă și sănătoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

Omletă cu cartofi dulci. Cremozitate și dulceață subtilă
Omletă cu cartofi dulci. Cremozitate și dulceață subtilă
Cele mai frumoase mesaje de Dragobete 2025. Ce urări să trimiți persoanei iubite
Cele mai frumoase mesaje de Dragobete 2025. Ce urări să trimiți persoanei iubite
„E răpire internaţională” Fostul partener de afaceri al lui Adrian Mutu, implicat într-un scandal monstru!
„E răpire internaţională” Fostul partener de afaceri al lui Adrian Mutu, implicat într-un scandal monstru!
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Perneș. Nașul fostului concurent de la Mireasa a mărturisit toate detaliile
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Perneș. Nașul fostului concurent de la Mireasa a mărturisit toate detaliile
Bărbatul care este identic cu faimosul Mert Ramazan Demir. Fanii au rămas impresionați
Bărbatul care este identic cu faimosul Mert Ramazan Demir. Fanii au rămas impresionați
NASA a recalculat riscul unui impact cu asteroidul 2024 YR4. E considerat cel mai periculos descoperit în ultimele decenii
NASA a recalculat riscul unui impact cu asteroidul 2024 YR4. E considerat cel mai periculos descoperit în ultimele decenii
Cremă de matcha cu mascarpone, pentru prăjituri
Cremă de matcha cu mascarpone, pentru prăjituri
Părinți versus influenceri: cum să îți protejezi copilul de presiunea social media
Părinți versus influenceri: cum să îți protejezi copilul de presiunea social media
Lady Gaga le-a oferit fanilor un indiciu despre noul său album, „Mayhem”. Proiectul muzical va fi lansat pe 7 martie
Lady Gaga le-a oferit fanilor un indiciu despre noul său album, „Mayhem”. Proiectul muzical va fi lansat pe 7 martie
Vitamina B6 este esențială, dar poate fi toxică în exces. Ce trebuie să știi despre reacțiile adverse ale piridoxinei
Vitamina B6 este esențială, dar poate fi toxică în exces. Ce trebuie să știi despre reacțiile adverse ale piridoxinei
fresh

Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale

Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale

Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil

Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil

Chec cu ciocolată și glazură de cafea. O combinație de arome intense

Chec cu ciocolată și glazură de cafea. O combinație de arome intense

Pâine integrală cu semințe de susan. O alegere sănătoasă și aromată

Pâine integrală cu semințe de susan. O alegere sănătoasă și aromată

Baghete integrale cu măsline. Arome mediteraneene într-o pâine crocantă

Baghete integrale cu măsline. Arome mediteraneene într-o pâine crocantă