Conopidă gratinată. Rețetă simplă și rapidă de gustare delicioasă
Pentru că este sezonul ei, al conopidei, nu ezita s-o incluzi în alimentația ta zilnică pentru a profita din plin de proprietățile acesteia. Îți oferim în acest scop o rețetă de conopidă gratinată. Este o rețetă simplă și rapidă de gustare delicioasă.
Galerie foto
Preparată în acest mod, conopida va arăta bine chiar și pe un platou cu mai multe aperitive. Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru un astfel de preparat și nici de metode complexe de preparare. Iar conopida este pusă maxim în valoare printre ingredientele folosite. Ceea ce mai poți adăuga tu în plus la lista de ingrediente sunt condimentele preferate pentru un gust personalizat.
Conopida este una dintre legumele de toamnă pe care o poți combina armonios cu cât mai multe ingrediente. Are un gust neutru, deci nu va influența prea mult gustul preparatelor. În schimb, oferă consistență și multe beneficii asupra sănătății organismului.
Rețetele cu conopidă sunt foarte versatile și foarte simple. Poți include conopida în diferite rețete de salate și aperitive, supe și ciorbe, dar și mâncăruri scăzute. Cele mai frecvente rețete cu conopidă sunt cele de murături.
Vezi aici cum se prepară rețeta de conopidă cu sfeclă roșie pentru iarnă, murată în saramură.
Ingrediente
Mod de preparare
Ca pentru orice rețetă culinară, începe cu pregătirea ingredientelor și a ustensilelor necesare preparării.
Cum prepari rețeta de conopidă gratinată
Mai întâi desfaci conopida în buchețele și le clătești bine cu apă rece, mai ales prin interior. Astfel te asiguri că elimini toate impuritățile.
Pune o oală cu 2 litri de apă la fiert și las-o să atingă punctul de fierbere. Adaugă o linguriță de sare și amestecă intens până când sarea este diluată. Lasă din nou apa să atingă punctul de fierbere și adaugă buchețelele de conopidă. Fierbe-le pentru 12-15 minute, apoi scoate-le cu o spumieră într-o sită. Lasă-le la scurs și la temperat. dacă sunt mai mari, taie-le în jumătăți.
Vezi aici cum se prepară și rețeta de sufleu de conopidă cu brânză sărată.
În timp ce buchețelele de conopidă se scurg, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Unge interiorul unei forme de copt cu ulei de măsline. Apoi, adaugă bucățile de conopidă și presară sare și piper peste ele. Nu exagera cu sarea pentru că și parmezanul și cașcavalul conțin sare. În plus, ai fiert și conopida în apă cu sare. Ține cont de cât de sărate sunt celelalte ingrediente.
Printre bucățile de conopidă adaugă câte o linguriță din crema de brânză. Aceasta se va topi în timpul tratamentului termic și va ajuta conopida să rămână hidratată. Peste bucățile de conopidă presară cașcaval răzuit și parmezan răzuit.
Pune forma de copt la cuptor pentru 10-12 minute, atât cât să se topească cașcavalul și să gratineze conopida frumos. Servește delicioasa conopidă gratinată caldă, presărată cu frunze de pătrunjel verde. Este delicioasă alături de legume proaspete, sau de alte aperitive simple. Iar dacă dorești o altă rețetă cu conopidă și mai simplă, încearcă rețeta de steak de conopidă. Vei obține o friptură de conopidă cu gust deosebit.