Conopidă murată cu morcovi și hrean

Fără coacere
tipul preparatului: Conserve
bucătăria: Românească

Pentru că este perioada preparării murăturilor, îți recomandăm să treci pe lista de preparare și rețeta de conopidă murată cu morcovi și hrean. Se prepară simplu și rapid și îți va îmbogăți cămara.

Maria Udrea
Publicat: 21 septembrie 2022, 08:38

Galerie foto

Soluția lichidă se adaugă fierbinte peste legumele din borcane / Shutterstock

Conopida murată este foarte gustoasă, mai ales servită cu diferite fripturi și garnituri. Chiar dacă conopida simplă nu are un gust deosebit, ea se întrepătrunde bine cu aromele condimentelor și ale celorlalte ingrediente adăugate. Este foarte gustoasă murată și crocantă ceea ce o face mai specială, față de alte legume murate.

Citește și

Dacă te-am convins să incluzi și conopida printre legumele pentru murături, îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea rețetei.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a pregăti ingredientele pentru murat, pregătește borcanele. Spală cu apă caldă și detergent de vase 2-3 borcane mai mari sau 5-6 borcane mai mici, împreună cu capacele aferente. Clătește-le bine și lasă-le la scurs. Apoi pune-le la sterilizat fie în cuptor, fie într-o cratiță cu apă.

Vezi aici mai multe metode de sterilizare a borcanelor pentru conserve!

După ce ai pus la sterilizat borcanele pregătești ingredientele pentru murat.

Cum pregătești ingredientele pentru conopidă murată cu morcovi și hrean

Curăță conopida de frunzele verzi, de cotoare și desfă-o în buchețele. În funcție de cât de mari sunt, le poți lăsa întregi sau le tai în bucăți mai mici. Spală bine bucățile de conopidă și lasă-le în apă rece până când pregătești și celelalte ingrediente.

Curăță morcovii, spală-i și toacă-i în rondele. Aici te poți juca cu forma lor creând diferite floricele sau ce dorești. Pune și morcovii alături de conopidă, în apă rece.

Curăță hreanul, clătește-l cu apă rece și taie-l în fâșii. Fâșiile vor pătrunde ușor prin golurile create în borcane. Curăță și usturoiul și taie-l în rondele. Când ai toate aceste ingrediente pregătite și ai adus pe masa de lucru și condimentele, poți da start preparării conopidei murate.

Cum pui conopida la murat, cu morcovi și hrean

Pune în fiecare borcan câte o foaie de dafin, rondele de usturoi, crenguțe de mărar și de țelină.

Apoi, adaugă buchețelele de conopidă cu rondelele de morcovi și fâșiile de hrean, Îndeasă-le bine să nu rămână foarte mult spațiu gol în borcane. Adaugă apă în borcane și calculează cantitatea. Varsă apa din borcane într-o cratiță și pune-o la fiert. Adaugă 1 lingură de sare pentru murături la un litru de apă. Adaugă și boabele de piper și pe cele de muștar precum și foile de dafin. Fierbe soluția lichidă pentru 2-3 minute.

Vezi aici cum se prepară și rețeta de castraveți murați pentru iarnă!

Acoperă cratița cu un capac și las-o așa 10 minute, pentru a se infuza bine toate condimentele. Apoi toarnă fierbinte peste conopida și celelalte ingrediente din borcane. Închide-le ermetic cu capacele și acoperă-le cu o pătură. Lasă-le acolo până când se vor răci. Le etichetezi și le treci în cămară.

la iarnă te vei bucura de această conopidă murată cu morcovi și hrean, servind-o alături de cele mai gustoase fripturi și garnituri.

Iar printre rețetele de conserve pe care le prepari pentru iarnă, pune pe listă și rețeta de salată de varză cu morcovi. Este o salată simplă, dar tare gustoasă și plină de vitamine.

 

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Te-ar mai putea interesa și
Suc de roșii pentru iarnă, în sticle de plastic: rețeta rapidă
Suc de roșii pentru iarnă, în sticle de plastic: rețeta rapidă
Ketchup de casă. Rețetă simplă și ușor de preparat
Ketchup de casă. Rețetă simplă și ușor de preparat
Gem de căpșuni cu mentă, ideal pentru a fi folosit în deserturi
Gem de căpșuni cu mentă, ideal pentru a fi folosit în deserturi
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:34
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
05:32
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
28 aprilie, 06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
28 aprilie, 05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
28 aprilie, 05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
28 aprilie, 05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv