Conopidă murată cu morcovi și hrean
Pentru că este perioada preparării murăturilor, îți recomandăm să treci pe lista de preparare și rețeta de conopidă murată cu morcovi și hrean. Se prepară simplu și rapid și îți va îmbogăți cămara.
Conopida murată este foarte gustoasă, mai ales servită cu diferite fripturi și garnituri. Chiar dacă conopida simplă nu are un gust deosebit, ea se întrepătrunde bine cu aromele condimentelor și ale celorlalte ingrediente adăugate. Este foarte gustoasă murată și crocantă ceea ce o face mai specială, față de alte legume murate.
Dacă te-am convins să incluzi și conopida printre legumele pentru murături, îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea rețetei.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a pregăti ingredientele pentru murat, pregătește borcanele. Spală cu apă caldă și detergent de vase 2-3 borcane mai mari sau 5-6 borcane mai mici, împreună cu capacele aferente. Clătește-le bine și lasă-le la scurs. Apoi pune-le la sterilizat fie în cuptor, fie într-o cratiță cu apă.
Vezi aici mai multe metode de sterilizare a borcanelor pentru conserve!
După ce ai pus la sterilizat borcanele pregătești ingredientele pentru murat.
Cum pregătești ingredientele pentru conopidă murată cu morcovi și hrean
Curăță conopida de frunzele verzi, de cotoare și desfă-o în buchețele. În funcție de cât de mari sunt, le poți lăsa întregi sau le tai în bucăți mai mici. Spală bine bucățile de conopidă și lasă-le în apă rece până când pregătești și celelalte ingrediente.
Curăță morcovii, spală-i și toacă-i în rondele. Aici te poți juca cu forma lor creând diferite floricele sau ce dorești. Pune și morcovii alături de conopidă, în apă rece.
Curăță hreanul, clătește-l cu apă rece și taie-l în fâșii. Fâșiile vor pătrunde ușor prin golurile create în borcane. Curăță și usturoiul și taie-l în rondele. Când ai toate aceste ingrediente pregătite și ai adus pe masa de lucru și condimentele, poți da start preparării conopidei murate.
Cum pui conopida la murat, cu morcovi și hrean
Pune în fiecare borcan câte o foaie de dafin, rondele de usturoi, crenguțe de mărar și de țelină.
Apoi, adaugă buchețelele de conopidă cu rondelele de morcovi și fâșiile de hrean, Îndeasă-le bine să nu rămână foarte mult spațiu gol în borcane. Adaugă apă în borcane și calculează cantitatea. Varsă apa din borcane într-o cratiță și pune-o la fiert. Adaugă 1 lingură de sare pentru murături la un litru de apă. Adaugă și boabele de piper și pe cele de muștar precum și foile de dafin. Fierbe soluția lichidă pentru 2-3 minute.
Vezi aici cum se prepară și rețeta de castraveți murați pentru iarnă!
Acoperă cratița cu un capac și las-o așa 10 minute, pentru a se infuza bine toate condimentele. Apoi toarnă fierbinte peste conopida și celelalte ingrediente din borcane. Închide-le ermetic cu capacele și acoperă-le cu o pătură. Lasă-le acolo până când se vor răci. Le etichetezi și le treci în cămară.
la iarnă te vei bucura de această conopidă murată cu morcovi și hrean, servind-o alături de cele mai gustoase fripturi și garnituri.
Iar printre rețetele de conserve pe care le prepari pentru iarnă, pune pe listă și rețeta de salată de varză cu morcovi. Este o salată simplă, dar tare gustoasă și plină de vitamine.