Cremă de zahăr ars. Desertul care îți amintește de copilărie

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Franceză

Dacă vrei să savurezi un desert care îți amintește de copilărie, îți propunem să încerci rețeta de cremă de zahăr ars. Se prepară ușor, ai nevoie de puține ingrediente și, dacă urmezi indicațiile, sigur nu vei da greș. Nobo, câștigătorul Chefi fără limite, a inclus și el acest desert fin pe lista preparatelor pe care le-a pregătit într-un nou episod din BeautiFood | Sezonul 2.

Publicat: 4 iulie 2022, 08:06
Urmărește să fie bine rumenită budinca de caramel la suprafață, abia atunci poți deschide ușa cuptorului / Profimedia Images

Dacă te-ai săturat de dulciurile de la cofetărie și vrei să le oferi celor dragi un preparat făcut, care să le amintescă de copilărie, crema de zahăr ars este perfectă.

Această rețetă este cuoscută și sub denumirea de flan sau cremă răsturnată (crème renversée). La bază, crema de zahăr ars este o budincă cu gust de caramel, realizată din lapte cu ouă și zahăr caramelizat. Tot în categoria deserturilor fine și delicate se înscrie și această tartă de lămâie fără coacere. Descoperă și tu rețeta cu cea mai fină cremă.

Citește și

Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii pe care este necesar să-i urmezi pentru a realiza și tu cremă de zahăr ars, după rețeta lui Nobo. Și nu uita că episoadele integrale din BeautiFood se văd în AntenaPLAY.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru crema de zahăr ars este să pui laptele într-un bol de sticlă, peste care adaugi cele 150 de grame de zahăr și vanilia. Amestecă totul cu un tel până când se omogenizează bine. Adaugă apoi cele 4 ouă și amestecă din nou. Dacă îți dorești să termini mai repede, poți să folosești și mixerul.

Cum se pregătește zahărul caramelizat pentru crema de zahăr ars

Când vine vorba despre caramel, nu este bine să te grăbești, dacă vrei să te bucuri de o cremă de zahăr ars delicioasă. Pornește aragazul la foc mic și încinge o cratiță goală. Presară zahăr doar cât să-i acoperi fundul. Acum lasă să se caramelizeze primul strat de zahăr. După ce s-a caramelizat prima parte, mai adaugă încă un strat de zahăr peste cel deja caramelizat.

Când tot zahărul este caramelizat, oprește focul și ia câteva vase ramekin sau orice vas termorezistent ai în casă. Apoi, cu o lingură, pune caramel la baza vaselor ramekin sau a celor pe care le-ai ales Pune un strat generos de caramel și întinde-l bine pe toată suprafața. După ce ai pus caramelul pe fundul tuturor vaselor, toarnă amestecul pregătit anterior.

Cum se coace crema de zahăr ars

Ia o tavă de cuptor suficient de mare în care să încapă toate vasele ramekin pe care le folosești. Pune un strat de apă, cu grijă ca aceasta să nu intre în vasele în care ai pus compoziția. Iată și câteva sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituri.

Apa nu trebuie să depășească 1/2 din înălțimea vaselor, atunci când pui vasele cu cremă de zahăr ars la copt / Profimedia Images

 

Preîncălzește cuptorul la 180 °C și lasă crema de zahăr ars să se coacă timp de 50 de minute sau chiar o oră, în funcție de cuptorul pe care îl ai. Când timp de coacere s-a scurs, oprește cuptorul și scoate formele.

Ia o farfurie mică și pune-o peste fiecare vas în parte, apoi întoarce-o invers astfel încât să se răstoarne conținutul. Ai grijă să nu fie o farfurie plată pentru că riști să curgă sosul.

Pentru topping poți să alegi orice fel de fructe și să ornezi după cum îți place.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Cremă de zahăr ars cu mere, o combinație perfectă între caramel și fructe
Cremă de zahăr ars cu mere, o combinație perfectă între caramel și fructe
6 băuturi cu zahăr pe care e recomandat să le elimini din alimentația ta. Sfaturi utile pentru sănătatea creierului tău
6 băuturi cu zahăr pe care e recomandat să le elimini din alimentația ta. Sfaturi utile pentru sănătatea creierului tău
Paste coapte cu caramel, un desert inedit din doar 5 ingrediente
Paste coapte cu caramel, un desert inedit din doar 5 ingrediente
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:41
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță
06:57
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
06:34
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
05:32
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
28 aprilie, 06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
28 aprilie, 05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
28 aprilie, 05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
28 aprilie, 05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: „Aşa cum îţi doreai mereu”
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: „Aşa cum îţi doreai mereu”
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Tartă sub formă de iepuraș, cu ciuperci și roșii
Tartă sub formă de iepuraș, cu ciuperci și roșii
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
fresh

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă