Cuburi aperitiv cu spanac, brânză și ciuperci

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Românească

Dacă nu mai știi ce să pregătești pentru un platou cu aperitive, îți oferim o rețetă interesantă de cuburi aperitiv cu spanac, brânză și ciuperci.

Maria Udrea
Publicat: 28 decembrie 2022, 07:00

Galerie foto

Pentru un plus de fermitate, în crema de brânză se adaugă și gelatină / Rețetefeldefel.ro

Combinația de spanac cu brânză este una foarte des folosită în rețetele de aperitive. Iar ciupercile adăugate aduc un plus de aspect și de gust delicios, dar și de consistență. Poți folosi ciuperci proaspete pe care le prepari cu usturoi la tigaie. Însă, pentru a economisi din timpul de preparare, sunt ideale ciupercile din conservă.

Citește și

Pentru straturile de brânză, poți folosi un amestec de brânză sărată cu o brânză cremoasă și smântână. Iar dacă dorești și un plus de culoare în compoziție, poți adăuga puțină boia de ardei, dulce sau iute. Descoperă aici o rețetă de ruladă de spanac cu cremă de brânză, colorată cu boia de ardei. Mai jos, descoperă lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta cuburilor aperitiv.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru straturile cu spanac. Acestea sunt formate din blaturi de aluat coapte în cuptor. Poți opta pentru spanac proaspăt pe care îl opărești în apă cu sare. Dar poți opta și pentru varianta de spanac congelat. În timp ce foile cu spanac se coc la cuptor, pregătești compoziția de brânză cu ciuperci.

Cum prepari foile pentru cuburi aperitiv cu spanac

Pentru a pregăti compoziția blaturilor cu spanac, mai întâi  lasă spanacul la decongelat, apoi transformă-l în piure cu ajutorul blenderului. Separă gălbenușurile de albușuri, așa cum procedezi și pentru blaturile de prăjituri. Presară sare peste albușuri și mixează-l până când devin cristaline.

Gălbenușurile amestecă-le cu uleiul, doar până se omogenizează amestecul. Apoi adaugă piureul de spanac, smântâna și făina amestecată cu praful de copt. La final, încorporează și bezeaua de albușuri, adăugată treptat.

Pune hârtie de copt într-o tavă cu dimensiunile aproximative de 32×35 cm sau de 28×40 cm. Întinde compoziția cu spanac în tavă și niveleaz-o uniform. Pune tava în cuptor și coace blatul pentru 20-25 de minute la 170-180 de grade Celsius. Lasă compoziția să se răcească în tavă, apoi secționeaz-o în trei părți egale, pe lățime.

Descoperă și o rețetă de coșulețe aperitiv din foietaj, umplute cu diferite ingrediente.

Cum prepari compoziția de brânză cu ciuperci

Pune gelatina la hidratat în 30-40 ml de apă. Apoi dilueaz-o pe baie de aburi.

Pune crema de brânză într-un bol și adaugă peste aceasta brânza sărată sfărâmată, smântâna și mărarul tocat mărunt. Amestecă foarte bine aceste ingrediente, apoi adaugă câte puți din gelatină și amestecă intens. Omogenizează din nou compoziția de brânză cu gelatina diluată apoi adaugă ciupercile bine scurse din conservă și tocate mai mărunt.

Întinde crema de brânză cu ciuperci între foile de aluat cu spanac.

Pune o folie de prospețime peste aperitiv și lasă-l la rece pentru câteva ore. Apoi îl poți porționa în cuburi. Așază delicioasele cuburi aperitiv cu spanac pe platouri, alături de alte aperitive colorate și gustoase. Și pentru a avea mai multe astfel de aperitive pe un platou, îți oferim și o rețetă de budincă aperitiv cu șuncă și ardei.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Te-ar mai putea interesa și
Rețete de aperitive de vară. Cum poți să-ți impresionezi oaspeții
Rețete de aperitive de vară. Cum poți să-ți impresionezi oaspeții
Aperitive de post. 10 idei din care să te inspiri când ai musafiri
Aperitive de post. 10 idei din care să te inspiri când ai musafiri
Chec aperitiv. Rețetă de chec sărat cu șuncă și măsline
Chec aperitiv. Rețetă de chec sărat cu șuncă și măsline
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
06:15
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
06:00
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
1 mai, 07:55
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
1 mai, 06:59
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
1 mai, 06:43
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
fresh

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc