Cum ajuți avocado să se coacă. 3 variante rapide

Pe cât de bun este avocado pe atât de dificil pare să alegi din magazin unul care să fie perfect copt pentru a fi consumat imediat. Hai să aflăm împreună cum ajuți avocado să se coacă.

Trei avocado copt care se află pe o masă rotundă
Fructul de avocado se coace după ce a fost cules / Profimedia Images

Avocado poate fi considerat unul dintre cele mai complete alimente. Este o sursă de grăsimi sănătoase, conține acizi grași esențiali, fitonutrienți și vitamine. Practic, dacă ai la îndemână un fruct de avocado, o roșie, un cățel de usturoi și două felii de pâine poți să îți prepari o masă sănătoasă și gustoasă.

În mod evident, cea mai celebră rețetă cu avocado este guacamole, însă nu trebuie să uităm de avocado toast în toate variantele lui sau de salate. În plus, se poate consuma și simplu, cu un praf de sare deasupra. Totul e să fie copt cum trebuie.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum alegi un avocado perfect

Alegerea unui avocado potrivit de copt este ca un joc la loterie. Oricât de multe fructe ai pipăi în galantar, până la urmă tot sfârșești prin a avea pe blatul din bucătărie 2-3 avocado care așteaptă să se coacă. Uneori îl consumi la timp, alteori realizezi prea târziu că e gata și îl arunci direct la gunoi.

Ca să știi cum alegi un avocado trebuie mai întâi să știi la ce îl vei folosi. Oricum, un fruct necopt nu e bun pentru nimic. Nici nu îl vei putea curăța de coajă și nici nu îl vei putea zdrobi. Un avocado prea copt nu este nici el bun de consum pentru că este amar și are o textură destul de respingătoare.

Avocado tare are culoarea verde crud

Se va coace în 4-7 zile la temperatura camerei. Nu încerca să îl consumi pentru că are gust de ceară.

Avocado cu coaja foarte închisă

Dacă coaja are nuanțe de maro și verde este numai bun de consum. Atunci când îl apeși cu degetele este încă ferm, dar poți să îi simți textura prin coajă. Miezul va avea culoarea verde și va fi cremos. Coaja se va curăța foarte ușor.

Avocado cu coaja aproape neagră

Nu se mai poate consuma. Dacă îi apeși coaja și simți că este foarte moale înseamnă că i-a trecut timpul. Miezul are deja pete maro și este amar. Nici nu are sens să te mai chinui să îl cureți de coajă. Află mai multe și despre fructul pe care ar trebui să-l mănânci în fiecare zi.

Cum îți dai seama dacă avocado este copt

Ține minte cel mai important lucru pe care trebuie să îl veifici atunci când alegi un avocado: trebuie să fie verde la cotor pentru a fi bun de consum. După ce vei cumpăra de mai multe ori vei ajunge să îți dai seama când un fruct este bun de consum doar uitându-te la culoarea lui.

Până să ajungi să cunoști din priviri cât de bun este un avocado poți urma câțiva pași.

  • Uite-te cu atenție la culoarea lui. Un avocado copt va fi închis la culoare cu pete verzi din loc în loc.
  • Apasă ușor fructul pentru a vedea cât de moale este în interior.
  • Uită-te la codiță. Dacă aceasta se scoate ușor și dedesubt coaja este încă verde atunci fructul este numai bun. Dacă este aproape neagră atunci avocado este prea copt și este posibil să aibă și miezul pete maro. Dacă codița nu se rupe atunci avocado nu este suficient copt. În acest caz îl poți lua și îl coci tu acasă.

Cum să coci un avocado acasă

Dacă ai cumpărat un avocado prea verde cel mai simplu este să îl lași la temperatura camerei câteva zile. Oricum, acest fruct se coace în mod normal după ce este cules.

Dacă are coaja verde este bine să aștepți între 3 și 5 zile, dacă este mai închis la culoare va fi tocmai bun pentru o salată în 1-2 zile.

Pune-l lângă o banană

Dacă vrei să grăbești procesul de coacere, pune alături de avocado în bol un măr sau o banană. Acestea emană etilenă, un gaz natural care pătrunde în pereții celulelor și transformă amidonul în zaharuri. Procesul duce la cocerea fructelor.

În cazul în care nu mai ai rabdare deloc și îți este foarte poftă de avocado, pune-l într-o pungă de plastic cu 2-3 banane și închide-o. În felul acesta acesta gazul va fi mult mai concentrat, iar avocado se va coace într maximum 2 zile.

Când avocado este copt păstrează-l în frigider, dacă nu îl consumi imediat. Acolo va rezista până la 3 zile.

Cum să coci avocado la cuptorul cu microunde

Taie avocado pe jumătate, scoate sâmburele și pune fiecare jumătate în câte o pungă de plastic. Pune-le apoi la microunde la temperatură înaltă pentru două minute. Când le scoți pune-le imediat sub jet de apă rece pentru a opri coacerea.  

Cum să coci avocado la cuptorul aragazului

Înfășoară avocado în folie alimentară și pune-l într-o tavă la cuptor la 90° C pentru 10-30 de minute. Alege durata în funcție de cât de tare este fructul. Află mai multe despre cu ce se mănâncă avocado.

Cum să păstrezi avocado după ce l-ai tăiat

Dacă se întâmplă să nu consumi un avocado întreg îl poți păstra în frigider pentru maximum 1-2 zile, foarte bine înfășurat în folie alimentară. Este indicat să aibă încă coaja pentru a se păstra mai bine.

Citește și
CELE MAI CITITE
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
înlocuitori ai zahărului puși pe un blat gri
Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios
Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios
O masă pe care se află mai multe lămâi
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Cu ce poți înlocui mierea
Cu ce poți înlocui mierea în rețete. Variantele cele mai bune
Cu ce poți înlocui mierea în rețete. Variantele cele mai bune
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
06:07
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Două eclere cu vanilie și căpșuni pe o farfurie, alături de două cești albe și un bol cu căpșuni
05:44
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni în bol, alături de căpșuni și avocado
8 mai, 09:12
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
7 mai, 05:59
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
6 mai, 05:52
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
5 mai, 05:19
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
4 mai, 05:47
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
3 mai, 05:11
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
Ceaiul recomandat pentru calmarea durerilor în gât, conform specialiștilor
Ceaiul recomandat pentru calmarea durerilor în gât, conform specialiștilor
Ceaiul recomandat pentru calmarea durerilor în gât, conform specialiștilor
Vremea 12 mai - 9 iunie 2025. Val de frig peste România. Se reîntoarce iarna la munte, cu frig, lapoviță şi ninsori
Vremea 12 mai - 9 iunie 2025. Val de frig peste România. Se reîntoarce iarna la munte, cu frig, lapoviță şi ninsori
Vremea 12 mai - 9 iunie 2025. Val de frig peste România. Se reîntoarce iarna la munte, cu frig, lapoviță şi ninsori
Ce sport practică Papa Leon al XIV-lea, noul Suveran Pontif: „Mă consider un jucător amator”
Ce sport practică Papa Leon al XIV-lea, noul Suveran Pontif: „Mă consider un jucător amator”
Ce sport practică Papa Leon al XIV-lea, noul Suveran Pontif: „Mă consider un jucător amator”
Povestea fascinantă a Prințului adormit al Arabiei Saudite. A împlinit 36 de ani, iar de două decenii se află în comă
Povestea fascinantă a „Prințului adormit” al Arabiei Saudite. A împlinit 36 de ani, iar de două decenii se află în comă
Povestea fascinantă a „Prințului adormit” al Arabiei Saudite. A împlinit 36 de ani, iar de două decenii se află în comă
Pepe și Yasmine Pascu au plecat în vacanță alături de copiii lor. Imagini superbe din destinația în care au ajuns
Pepe și Yasmine Pascu au plecat în vacanță alături de copiii lor. Imagini superbe din destinația în care au ajuns
Pepe și Yasmine Pascu au plecat în vacanță alături de copiii lor. Imagini superbe din destinația în care au ajuns
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Pancakes cu banane și căpșuni
Pancakes cu banane și căpșuni
Pancakes cu banane și căpșuni
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
fresh
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă

Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă

Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant

Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant

Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară

Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
închide