Cum poți să faci un terci de ovăz perfect pentru micul dejun. Trucuri simple și rapide

Terciul de ovăz este unul dintre cele mai consistente, hrănitoare și versatile preparate pentru micul dejun. Aceste cereale au o multitudine de beneficii pentru sănătate, mai ales a sistemului gastrointestinal și a inimii. Descoperă și tu cum poți să faci un terci de ovăz perfect pentru micul dejun. Iată care sunt trucurile simple și rapide.

terci de ovăz servit cu mai multe sortimente de fructe
Este important să alegi tipul potrivit de fulgi de ovăz / Shutterstock

De la terciul simplu la combinații îndrăznețe cu fructe și alune, terciul de ovăz este cu adevărat una dintre cele mai versatile opțiuni pentru micul-dejun. Practic, poți să ai în fiecare zi alt preparat pornind de la o bază simplă.

Adăugând câteva alte ingrediente îl transformi în altă mâncare în fiecare dimineață. Iată câteva idei și sfaturi pentru a face un terci perfect.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți să faci un terci de ovăz perfect pentru micul dejun

Poate părea că toate tipurile de fulgi de ovăz au aceeași aromă, însă nu toate au același mod de preparare. Pe măsură ce vei încerca mai multe sortimente îți vei da seama care este preferatul tău.

Există, de fapt, mai multe tipuri de ovăz, inclusiv ovăz crud, crupe de ovăz integral, ovăz scoțian și chiar făină de ovăz. Pentru terciul de ovăz vei găsi 3 tipuri principale: ovăz integral, fulgi de ovăz mari sau ”laminat”/ ”rulat” și fulgi de ovăz extra fin sau instant

Ovăzul instant este cel mai procesat dintre cele trei și, prin urmare, se gătește foarte repede. Totuși, nu are și cea mai intensă aromă.

Fulgii de ovăz cu fulgi mari – ideal pentru un castron super-rapid, gătit cu microunde, dar nu atât de ideal dacă doriți cel mai bun vas cu gust posibil. Apoi există ovăz rulat, care sunt și ei procesați, dar nu într-un grad atât de mare.

Prăjește fulgii de ovăz

Adaugă ovăz nefiert într-o tigaie la foc mediu timp de aproximativ cinci minute. Culoarea nu i se va schimba în mod semnificativ, dar vei observa că va degaja o aromă destul de puternică, cu note de nuci. Poate fi preparat apoi în mod normal. Chiar și fără să mai adaugi alte ingrediente va fi foarte gustos.

Alege un mod de gătit

Dacă vrei să gătești repede fulgii de ovăz, cuptorul cu microunde este cea mai bună idee. Alege varianta instant și pune-i cu apă într-un bol, într-un raport de 1:1.

Introdu vasul în cuptorul cu microunde pentru un minut sau două, apoi amestecă terciul. Apoi mai lasă-l la microunde încă două minute și ar trebui să fie gata. Dacă încă mai este apă mai lasă-l un minut.

Dacă ai ceva mai mult timp la dispoziție aragazul este cea mai bună soluție pentru a face terci de ovăz perfect. Folosește fulgi de ovăz și lichid într-un raport de 1 la 2.

Vezi și care sunt alimentele pe care nu este indicat să le încălzești la microunde. Iată ce spun specialiștii.

Mai întâi pune lichidul pe foc și lasă-l să ajungă la punctul de fierbere. Apoi pune fulgii de ovăz și dă focul mai mic și lasă compoziția să fiarbă 5 minute. Ovăzul mai mare va avea nevoie de mai mult timp de fierbere. Veți ști că este gata când a absorbit aproape toată apa.

Folosește arome în timpul procesului de preparare

Unele arome se vor elibera mai bine cât timp fulgii de ovăz sunt pe foc, altele după ce sunt gătiți. Pe măsură ce terciul fierbe poți adăuga extract de vanilie, sare, zahăr sau sirop de arțar. Acest proces nu numai că le va ajuta să se dizolve complet, dar aroma va fi absorbită în ovăz.

Gătește terciul de seara

Dacă trebuie să iei micul dejun dimineața devreme pentru că mergi devreme la birou poți să pregătești terciul de ovăz de cu seara.

Este nevoie de puțină răbdare, dar merită pentru că micul dejun gata preparat te va aștepta în frigider dimineața. Fulgii de ovăz mari sunt mai buni pentru această metodă.

Pentru a pregăti ovăzul peste noapte, vei avea nevoie de un borcan cu capac sau o caserolă de sticlă care se închide ermetic. Raportul dintre ovăz și lichid ar trebui să fie de 1 la 1.

Adăugă ovăzul și lichidul ales în recipient și, opțional, adăugă orice îndulcitori sau poate un strop de sare. Apoi pune borcanul în frigider și în aproximativ opt ore veți avea un terci de ovăz fraged și delicios. Va avea o textură apropiată budincii. Apoi poți adăuga fructe de pădure proaspete sau un strop de unt de arahide.

Alege cu grijă lichidul pentru a face terci de ovăz perfect

Cel mai bun lichid pentru terciul de ovăz este apa. Poate fi tentant să folosești diverse tipuri de lapte sau chiar și sucuri, dar riști să obții doar o pastă lipicioasă. Procedura corectă de gătit este să fierbi fulgii de ovăz în apă și, după ce s-au gătit, să pui laptele.

Dacă vrei să obții o aromă puternică atunci folosește lapte de ovăz. Cel de soia, în funcție de aromă și/sau de îndulcitor adăugat, va face terciul mai cremos, Laptele de migdale va adăuga o aromă subtilă de nucă, iar laptele de vacă va aduce un plus de proteine.

Obține consistența potrivită

Dacă îți place terciul mai gros, atunci gătește-l doar cu apă. Dacă vrei să fie mai moale, mai cremos pune tipul de lapte pe care ți-l dorești. Pune puțin câte puțin și amestecă astfel încât să nu devină mult prea lichid.

Adaugă ingrediente sănătoase

Un mic-dejun care să îți dea energie și vitalitate ar trebui să conțină și ingrediente bogate în nutrienți, cum sunt superalimentele. Nucă de cocos mărunțită, afinele, zmeura, fructele goji sunt doar câteva dintre ele. Poți pune chiar și felii de avocado, care este bogat în acizi grași omega 3, benefici pentru sănătatea inimii tale.

Cum îndulcești terciul de ovăz

Chiar dacă adaugi ingrediente dulci, terciul tău de ovăz nu va fi dulce. Nu trebuie să pui zahăr, ci poți alege variante mai sănătoase. Stevia, siropul de arțar sau cel de agave sau mierea sunt perfecte pentru a-ți îndulci micul dejun.

Dacă nu vrei să folosești niciuna dintre aceste opțiuni, atunci poți pune ca topping felii de banană, zmeură, chipsuri de ciocolată, căpșuni.

Terci de ovăz, varianta sărată

Când te gândești la terci de ovăz ai în minte un preparat dulce. Totuși, poți adăuga și ingrediente mai neobișnuite cum sunt felii de avocado, ouă prăjite, semințe de susan, bucăți de brânză sfărâmată.

Poți pune ou crud direct în timpul fierberii fulgilor de ovăz. Același lucru îl poți face și cu brânza.

Adaugă un plus de textură

Terciul de ovăz este moale, dar dacă vrei să adaugi puțină textură poți să adaugi în el orice fel de nuci: caju, nuci, nucile pecan și migdale. Toate se potrivesc perfect și le poți pune mărunțite sau zdrobite mi mult în funcție de preferințe.

De asemenea, se potrivesc bine și semințele de dovleac, fructele deshidratate sau chipsuri de ciocolată sau de banane.

Condimente pentru terci de ovăz

De cele mai multe ori adaugi în terciul tău de ovăz zahăr, dar poți să fii mai îndrăzneață și să folosești și alte condimente. Scorțișoara, nucșoara, cardamomul sau ienibaharul sunt foarte potrivite.

Nu pune o cantitate mare de la început. Fă încercări până descoperi rețeta perfectă pentru gustul tău.

Citește și
CELE MAI CITITE
Clafoutis cu legume și brânză feta porționat în tavă și o porție pe spatulă
Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
terci de ovăz servit într-un bol alb
7 greșeli pe care le faci când prepari terci de ovăz
7 greșeli pe care le faci când prepari terci de ovăz
rețete sofisticate pentru mic dejun
5 rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend. Preparate simple și gustoase
5 rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend. Preparate simple și gustoase
castronele cu fructe proaspete și borcane cu iaurt și fructe mărunțite
5 rețete de mic dejun pe care le poți prepara de seara
5 rețete de mic dejun pe care le poți prepara de seara
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
05:59
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
6 mai, 05:52
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
5 mai, 05:19
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
4 mai, 05:47
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
3 mai, 05:11
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
2 mai, 05:21
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă în bol alb cu lingură și pâine
1 mai, 05:23
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Clafoutis cu legume și brânză feta porționat în tavă și o porție pe spatulă
30 aprilie, 05:24
Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
Tartă Tatin cu morcovi. Un preparat cu caramel sărat, legume coapte și aluat fraged
Tartă Tatin cu morcovi. Un preparat cu caramel sărat, legume coapte și aluat fraged
Tartă Tatin cu morcovi. Un preparat cu caramel sărat, legume coapte și aluat fraged
Azi începe conclavul de la Vatican pentru alegerea unui nou Papă. Ce se va întâmpla în Capela Sixtină și cât ar putea dura
Azi începe conclavul de la Vatican pentru alegerea unui nou Papă. Ce se va întâmpla în Capela Sixtină și cât ar putea dura
Azi începe conclavul de la Vatican pentru alegerea unui nou Papă. Ce se va întâmpla în Capela Sixtină și cât ar putea dura
Lovitură uriașă pentru soția unui milionar celebru! Este nevoită să scoată din buzunar o sumă colosală
Lovitură uriașă pentru soția unui milionar celebru! Este nevoită să scoată din buzunar o sumă colosală
Lovitură uriașă pentru soția unui milionar celebru! Este nevoită să scoată din buzunar o sumă colosală
Dan Alexa și soția sa, Andrada, divorțează după ani de relație. Primele declarații ale concurentului Asia Express
Dan Alexa și soția sa, Andrada, divorțează după ani de relație. Primele declarații ale concurentului Asia Express
Dan Alexa și soția sa, Andrada, divorțează după ani de relație. Primele declarații ale concurentului Asia Express
(P) Tricouri personalizate potrivite pentru orice ocazie: creeaza momente de neuitat
(P) Tricouri personalizate potrivite pentru orice ocazie: creeaza momente de neuitat
(P) Tricouri personalizate potrivite pentru orice ocazie: creeaza momente de neuitat
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Sparanghel în crustă de porumb
Sparanghel în crustă de porumb
Sparanghel în crustă de porumb
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Transformarea spectaculoasă a lui Olly Murs nu este pe placul femeilor: Sincer, cred că arăta mai bine înainte
Transformarea spectaculoasă a lui Olly Murs nu este pe placul femeilor: „Sincer, cred că arăta mai bine înainte”
Transformarea spectaculoasă a lui Olly Murs nu este pe placul femeilor: „Sincer, cred că arăta mai bine înainte”
Cum ajută alimentația în cazul bolilor autoimune digestive. Ce modificări în dietă pot ameliora simptomele
Cum ajută alimentația în cazul bolilor autoimune digestive. Ce modificări în dietă pot ameliora simptomele
Cum ajută alimentația în cazul bolilor autoimune digestive. Ce modificări în dietă pot ameliora simptomele
fresh
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior

Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior

Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
închide