Cum să pregătești fulgi de ovăz. Rețeta pentru un mic dejun delicios
Preparatele pentru mic dejun care se pregătesc de seară sunt în mare vogă. Cele cu fulgi de ovăz și semințe de chia sunt considerate cele mai sănătoase, un start bun pentru ziua care tocmai începe. Hai să aflăm împreună cum poți să pregătești fulgi de ovăz pentru micul dejun.
Cel mai simplu mic dejun este cel pe care în ai deja preparat în frigider. Dacă mai are în compoziție și ingrediente pline de fibre, vitamine și minerale atunci îți asiguri un început bun de zi. Terciul de fulgi de ovăz peste noapte este un mic dejun pe care îl poți lua chiar și la birou.
Fulgii de ovăz hidratați peste noapte pot fi amestecați cu ingrediente potrivite și pentru cei care au o dietă vegană și pentru cei care consumă proteine de origine animală. Terciul rezultat este cremos. Îl poți face cât de dulce vrei și poate fi adaptat oricărui gust prin adăugarea de ingrediente suplimentare.
Ingrediente pentru rețeta fulgi de ovăz
Semințele de chia sunt cel mai important ingredient după fulgii de ovăz. Acestea îngroașă compoziția și o fac și mai cremoasă. În plus sunt o sursă de antioxidanți, fibre și acizi grași omega 3. Află mai multe despre beneficiile semințelor de chia.
Aroma este asigurată de extractul pur de vanilie, dar poți folosi și extract de migdale, de portocale sau altul după preferințele tale. Terciul de ovăz preparat la rece se poate îndulci cu sirop de arțar. Mai poți folosi și zahăr brun sau stevia, dacă vrei să nu aibă calorii.
Deasupra terciului poți adăuga fructe de pădure, felii de banană sau de mere, unt de arahide, unt de caju, unt de migdale, granola, bucăți de ciocolată, fructe confiate, diverse sortimente de nuci și alune.
Ingrediente
Mod de preparare
Se amestecă toate ingredientele într-un borcan. Se acoperă și se amestecă până se omogenizează. Se dă la rece pentru 2 ore sau peste noapte. Când se consumă se mai adaugă lapte dacă este necesar. Află mai multe despre ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic fulgi de ovăz.
Recipiente potrivite pentru terci de fulgi de ovăz
Dacă îți place foarte multă să mănânci la micul dejun fulgi de ovăz poți prepara o cantitate mai mare. Rezistă la frigider timp de 5 zile așa că poți face baza din timp. Dimineața adaugi doar ingrediente care să completeze gustul.
Totuși, ține cont de faptul că este important să ai un recipient de sticlă cu un capac ce se închide foarte bine. În caserole de plastic terciul nu va rezista mai mult de 3 zile.