Diferența dintre cofetărie și brutărie. Ce poți cumpăra de la fiecare dintre ele
Până acum câțiva ani, în România, erau bine diferențiate magazinele care vindeau pâine, brutăriile, de cele de unde puteai cumpăra prăjituri, cofetăriile. Astăzi, găsești sub același acoperiș produse aparținând ambelor categorii. Tocmai de aceea ne-am gândit să aflăm mai multe despre diferența dintre cofetărie și brutărie.
Cofetăriile ar trebui să vândă deserturi și alte produse alimentare dulci, de exemplu sucuri. În timp ce în brutării ar trebui să găsim preparate făcute din făină, la cuptor, fie dulci, fie sărate.
Ce este o cofetărie
Cofetăria este locul unde găsim dulciuri, prăjituri, torturi, bomboane, înghețată. Cele mai multe deserturi și dulciuri care sunt bogate în zahăr și arome dulci se încadrează, de asemenea, în categoria produselor de cofetărie.
Produsele de cofetărie se împart în două categorii: deserturi pe bază de zahăr și deserturi de patiserie. Pe cele din urmă le găsim de cele mai multe ori în brutării, dar și în magazine speciale, patiserii. Înghețata are și ea la rândul ei magazine specializate sub numele de gelaterii, pe care le vedem din ce în ce mai des în peisaj în ultimii ani.
Domeniul cofetăriei a evoluat foarte mult în ultimul timp și au apărut subdomenii ale acesteia. Există acum cofetării care vând doar produse raw-vegane, fără zahăr sau fără gluten. De asemenea, oferta este adaptată în funcție de sărbătorile religioase sau evenimente culturale. De exemplu, în zilele în care sunt în calendarul religios zile de sfinți se vând mai multe torturi, de Paște și de Crăciun oferta este completată de cozonaci, atât în cofetării, cât și în brutării.
Îți propunem o rețetă care îți va satisface toate gusturile. Încearcă și tu choux a la creme cu vanilie, rețetă de cofetărie.
Ce sunt brutăriile
Panificația se referă la produsele alimentare făcute cu făină și coapte în cuptor. Produsele alimentare, cum ar fi pâinea, produsele de patiserie și plăcintele intră în categoria alimentelor de panificație. De asemenea, e indicat să folosim denumirea de brutărie pentru a ne referi la magazinele care vând articole de panificație. Brutăriile vând nu numai produse de patiserie, ci și produse de cofetărie.
Alimentele coapte au o istorie foarte lungă. Nu sunt vândute doar în brutării, ci și în cafenele, ceainării și restaurante. În majoritatea acestor locuri, cafeaua sau ceaiul sunt servite împreună cu produse de panificație precum croissante, pain au chocolat, plăcinte. Fiecare țară are preparatele ei specifice. Aici ne referim nu doar la tipuri de umpluturi, ci și la tipuri de aluat și la tehnicile de preparare.
Care este diferența dintre cofetărie și brutărie
Diferența cheie dintre cofetărie și panificație este că produsele alimentare de cofetărie sunt preparate în principal din zahăr și ciocolată, în timp ce produsele de brutărie sunt făcute din făină. Deși brutăria produce atât preparate sărate, cât și dulci, în cofetărie se servesc doar produse dulci. Mai mult, în brutărie se găsesc și alimente de bază, cum ar fi pâine, desert și gustări, în timp ce la cofetărie nu.
O altă diferență între cele două tipuri de magazine este că, deși în ambele se găsesc produse bogate în carbohidrați, în cofetării vom găsi cele mai multe preparate cu zahăr rafinat. Brutăriile pot vinde și pâine sau alte preparate din făină integrală care conțin carbohidrați cu absorbție lentă. Acest lucru le face să fie mai sănătoase.