Dovleac plăcintar răzuit, la borcan, pentru plăcinte și prăjituri
Dacă adori plăcintele sau prăjiturile cu dovleac plăcintar, află că poți pune dovleac plăcintar răzuit, la borcan, pentru iarnă. Îl vei folosi cu succes la umplutura plăcintelor sau la creme pentru prăjituri și torturi.
Galerie foto
Dintre roadele bogate ale toamnei, dovlecii plăcintari au o mulțime de întrebuințări în arta culinară. În primul rând, îi poți prepara copți, aromați cu scorțișoară și glazurați cu miere de albine. Îi mai poți folosi la deserturi, atât incluși în creme cât și în blaturile prăjiturilor. Poți prepara din ei clătite și vafe, dar îi poți include și în consistența aluaturilor pentru un plus de gust și culoare.
Cel mai frecvent preparat din dovlecii plăcintari este supa cremă de dovleac, foarte gustoasă și sănătoasă. Vezi aici cum se prepară: rețeta de supă cremă de dovleac plăcintar pentru copii! Și îți mai oferim spre inspirație și o rețetă de tartă cu dovleac copt și nuci. Iar mai jos, îți oferim modul de prepararea a dovlecilor plăcintari la borcan, pentru a-i folosi mai târziu la unul dintre preparatele culinare mai sus amintite.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a te apuca de pregătit dovleacul plăcintar, pregătește borcanele și capacele acestora. Spală bine borcanele cu apă caldă și detergent de vase, apoi clătește-le foarte bine. La fel procedezi și cu capacele. Lasă borcanele și capacele la scurs. Apoi, așază borcanele și capacele într-o tavă metalică și sterilizează-le la cuptor pentru 15-20 de minute, la 170 de grade Celsius. În acest interval de timp, poți pregăti și dovleacul.
Pași necesari pentru a prepara dovleac plăcintar răzuit la borcan
Taie dovleacul plăcintari în jumătăți pentru a îndepărta semințele din interior. Cu o lingură, răzuiește toată partea cu semințe și nervuri din ambele jumătăți de dovleac. Apoi, taie dovleacul în mai multe felii pentru a-l curăța ușor de coajă. Coaja dovleacului plăcintar este foarte tare, ai nevoie de un cuțit cu lamă mai groasă și bine ascuțit.
După ce ai îndepărtat și semințele și coaja de la dovleac, îl poți da pe răzătoarea mare direct într-o cratiță cu bază dublă. Peste răzătura de dovleac adaugă zahărul. Amestecă bine cele două ingrediente și așază cratița pe flacăra aragazului.
Lasă dovleacul răzuit să fiarbă până când se pătrunde bine și absoarbe tot siropul format, datorită zahărului adăugat. Este important să fierbi bine dovleacul răzuit pentru a rezista peste iarnă. Nu uita să amesteci constant pentru a nu se arde dovleacul răzuit.
Scoate tava cu borcanele de la cuptor și umple-le cu dovleacul răzuit. Închide bine capacele borcanelor și pune borcanele înapoi în tavă. Pune tava cu borcane în cuptorul cald, fără a-l mai porni. Lasă borcanele în cuptor până când se răcesc complet. Apoi le vei eticheta frumos și le poți transfera pe raftul din cămară.
la iarnă te vei bucura când vei deschide cămara și te va întâmpina acest delicios dovleac plăcintar răzuit la borcan. Doar vei desface borcanul și îl vei folosi la o rețetă delicioasă de plăcintă. Îți oferim în acest scop și rețeta pentru foi de plăcintă preparate în casă.