Dressing cu miere și oțet balsamic. Rețeta simplă, potrivită pentru orice salată cu fructe
Dressing-ul cu miere și oțet balsamic este dulce, cu note ușor acidulate. Îl poți folosi pentru orice salată, dar se potrivește perfect cu salatele care conțin fructe. Combinația de ingrediente din acest dressing cu miere și oțet balsamic este foarte echilibrată.
Aroma blândă a uleiului de măsline se îmbină bine cu gustul îndrăzneț al oțetului și al mierii. Se potrivește foarte bine cu orice salată are în compoziție fructe, fie că sunt proaspete sau uscate. În mod cert nu greșești dacă în preparatul tău este și carne. Sosul o va completa și pe aceasta foarte bine.
Ai aici rețeta pentru o salată de fructe specială, desert spectaculos.
Ingrediente
Mod de preparare
Se combină uleiul, oțetul, șalota, mierea, sarea și piperul într-un borcan cu un capac etanș. Se acoperă și se agită până se omogenizează bine.
Ce miere se folosește pentru dressing cu miere și oțet balsamic
Trebuie să alegi un ulei de măsline care nu este deosebit de parfumat, pentru ca aroma lui să nu o acapareze pe a celorlalte ingrediente. Tipul de miere ales este și el important.
Alege o miere mai fluidă, cum este cea de salcâm pentru că este mai ușor de dizolvat. Poți adăuga întreaga cantitate de la început sau poți să pui puțin câte puțin pentru a vedea cum se combină toate ingredientele. Dacă nu ai miere de salcâm la dispoziție poți să folosești orice alt tip, însă ai grijă să fie naturală și de calitate.
În cazul în care mierea este zaharisită, poți pune borcanul într-un vas cu apă clocotită. Așteaptă până când începe să devină mai fluidă. Dacă apa se răcește, o mai poți încălzi până când ajungi la textura dorită.
În cazul în care vrei și o altă variantă de sos, poți oricând apela la smântâna din caju.
Cum păstrezi sosul de miere și oțet
Poți să faci mai mult sos și să îl păstrezi la temperatura camerei într-un recipient din sticlă, cu capac închis ermetic timp de câteva săptămâni. La fel de bine va sta și la frigider. Dacă alegi ultima variantă, trebuie să îl scoți înainte de a-l folosi. Să îl lași să ajungă la temperatura camerei, apoi să îl agiți bine înainte de a-l turna peste salată.