Dulceață de căpșuni fără zahăr, gustoasă și mai sănătoasă
A prepara o dulceață de căpșuni fără zahăr este o alternativă sănătoasă și gustoasă pentru cei care doresc să reducă aportul de zahăr în alimentație. Pentru această rețetă, vei folosi un îndulcitor natural și un agent de îngroșare natural.
Dulceața preparată în acest mod are un gust natural și intens de fructe. Este mult mai sănătoasă decât variantele tradiționale îndulcite cu zahăr. Sucul de mere adaugă o notă subtilă de aromă și dulceață. Iar cantitatea de îndulcitor natural poate fi ajustată după preferințele tale. Dulceața este perfectă pentru a fi servită pe pâine prăjită, clătite, iaurt sau chiar inclusă într-o varietate de deserturi.
Dulceața menține aroma proaspătă și vibrantă a căpșunilor. Aceasta este o alegere excelentă pentru cei care doresc să se bucure de gustul fructelor de vară și în sezonul rece. Tot fără zahăr mai poți prepara și compot sau gem din căpșuni, dar și din alte fructe. Pentru a îndulci gemul poți folosi mere coapte, întregi, dar și banane bine coapte.
Descoperă aici și o rețetă de gem de zmeură fără zahăr, foarte aromat și plăcut colorat. Iar în rândurile următoare îți oferim lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o delicioasă și sănătoasă dulceață de căpșuni fără zahăr.
Ingrediente
Mod de preparare
Ca pentru oricare altă rețetă de dulceață vei începe cu pregătirea căpșunilor. Sortează cele mai coapte și mai sănătoase căpșuni, spală-le, scurge-le și îndepărtează frunzele și codițele. Apoi taie-le în jumătăți sau sferturi, în funcție de dimensiune.
Cum prepari dulceață de căpșuni fără zahăr
Pune căpșunile într-o oală mare și adaugă sucul de mere. Fierbe-le la foc mediu, amestecând ocazional, până când căpșunile încep să se descompună și să-și elibereze sucul. În aproximativ 10-15 minute sunt bine înmuiate.
Adaugă îndulcitorul natural cu gelifiant și sucul de lămâie. Amestecă bine.
Continuă să fierbi dulceața, amestecând constant, pentru încă 5-10 minute sau până când începe să se îngroașe. Pentru a testa consistența, pune o linguriță de dulceață pe o farfurie rece și vezi dacă se încheagă după ce se răcește.
În timp ce dulceața fierbe, sterilizează borcanele și capacele. Spală-le bine și pune-le într-o tavă în cuptor la 100 de grade Celsius pentru 10-15 minute sau fierbe-le în apă clocotită.
Toarnă dulceața fierbinte în borcanele sterilizate, lăsând puțin spațiu la gâtul borcanului. Închide borcanele bine și întoarce-le cu capul în jos pentru a crea un vid. Lasă-le așa până se răcesc complet, acoperite cu o pătură.
După răcire, păstrează borcanele într-un loc răcoros și întunecat. Odată deschis un borcan, păstrează-l la frigider și consumă-l în câteva săptămâni.
Descoperă și o rețetă de dulceață de mure cu și fără zahăr.