Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi

Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Italiană

Dacă îți place pâinea focaccia din bucătăria italiană și cauți combinații de ingrediente pentru ea, îți recomandăm să încerci și rețeta de focaccia cu roșii cherry și măsline verzi.

Maria Udrea
Publicat: 22 iunie 2024, 05:19

Galerie foto

Combinația de roșii cu măsline este cea mai populară pentru rețetele de focaccia / Shutterstok

Focaccia este o pâine plată tradițională italiană, originară din regiunea Liguria, pe coasta de nord-vest a Italiei. Numele „focaccia” provine din latinescul „focus”, care înseamnă „vatră” sau „foc”, sugerând faptul că această pâine era coaptă în vetre deschise. Este considerată predecesoarea pizzei moderne și a fost inițial preparată de romani. este cunoscută pentru textura sa pufoasă la interior și crusta crocantă la exterior. Este aromatizată cu ulei de măsline, sare și, adesea, ierburi proaspete. Poate fi simplă sau îmbogățită cu diverse topping-uri, cum ar fi roșii, măsline, ceapă, rozmarin sau usturoi.

Citește și

Pâinea focaccia este mai specială decât pâinea clasică și prin formă, dar și prin textură. Aluatul se prepară cu mult ulei de măsline, iar textura este ușor fluidă. Deasupra aluatului se pune un topping din diferite ingrediente. Forma pâinii va fi plată și dreptunghiulară sau rotundă. Se coace în tavă mare, întinsă, nu în tavă înaltă, specială pentru pâine. Grosimea aluatului întins în tavă nu va fi mai mare de 2-3 cm, după coacere. Uleiul de măsline se folosește atât în interiorul aluatului, cât și deasupra aluatului.

Descoperă și rețeta de focaccia cu rozmarin și roșii uscate. Iar mai jos poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu această rețetă de focaccia cu roșii cherry și măsline verzi.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei aduce pe masa de lucru toate ingredientele necesare aluatului de focaccia. Iar în intervalul de timp cât acesta va sta la dospit, vei pregăti ingredientele pentru topping.

Cum prepari aluatul pentru focaccia cu roșii cherry și măsline verzi

Amestecă drojdia cu zahărul într-un bol, până când se lichefiază. Diluează compoziția cu 2-3 linguri de apă caldă, apoi adaugă o lingură de făină, și omogenizează bine maiaua de drojdie.

Trece făina prin sită într-un bol mai mare. Creează la mijlocul ei o adâncitură și adaugă acolo maiaua de drojdie. Acoperă bolul cu un ștergar și lasă maiaua 10 minute să se activeze.

Apoi toarnă treptat apa caldă, alternând cu uleiul de măsline, în timp ce amesteci bine pentru omogenizare. Presară și sarea pe deasupra și omogenizează bine aluatul pentru focaccia. Întinde-l într-o tavă de copt și acoperă-l cu un ștergar de bucătărie. Lasă-l la dospit 40 de minute.

În acest interval de timp poți pregăti ingredientele pentru topping. Curăță usturoiul și pisează-l în mojar, presărat cu sare. Apoi amestecă-l cu uleiul de măsline și oregano. Spală roșiile, șterge-le bine și secționează-le în jumătăți. Scurge măslinele din saramură, clătește-le și taie-le în rondele mai grosiere.

Înainte de a adăuga toppingul peste aluatul de pâine pornește cuptorul la 220 de grade Celsius.

Cum formezi și coci focaccia

După ce aluatul s-a dospit suficient și și-a dublat volumul, adaugă deasupra lui uleiul de măsline aromatizat și întinde-l uniform pe toată suprafața. Presară peste el măslinele feliate și jumătățile de roșii. Stropește roșiile cu ulei de măsline, pentru a nu se arde în timpul coacerii.

Introdu tava cu aluatul pentru focaccia cu roșii cherry și măsline verzi în cuptor. Coace pâinea la 220 de grade Celsius, pentru 15 minute sau până când este frumos rumenit la suprafață. Las-o să se răcească, apoi o poți porționa și savura cu poftă.

Ir dacă mai dorești și alte rețete interesante de pâine, îți mai recomandăm să încerci delicioasa pâine indiană Naan, preparată la tigaie.

Citește și
Ce fel de clătite se mănâncă în lume. 31 de variante de pe toate continentele
Ce fel de clătite se mănâncă în lume. 31 de variante de pe toate continentele
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice
Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute
Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute
Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi
Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi
Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie
Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie
Te-ar mai putea interesa și
Focaccia cu rozmarin și roșii uscate. Rețetă de pâine italiană
Focaccia cu rozmarin și roșii uscate. Rețetă de pâine italiană
Taralli. Rețetă de covrigei tradiționali din bucătăria italiană
Taralli. Rețetă de covrigei tradiționali din bucătăria italiană
Cele mai cunoscute mezeluri italienești. Iată ce trebuie să știi despre ele
Cele mai cunoscute mezeluri italienești. Iată ce trebuie să știi despre ele
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
05:41
5 rețete de broccoli pe care le va iubi toată familia 5 rețete de broccoli pe care le va iubi toată familia
05:00
Top 10 cele mai sănătoase tipuri de pește și fructe de mare Top 10 cele mai sănătoase tipuri de pește și fructe de mare
28 iunie, 06:44
Tort cu blat bicolor și cireșe, decorat cu cremă de mascarpone Tort cu blat bicolor și cireșe, decorat cu cremă de mascarpone
28 iunie, 06:34
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
27 iunie, 05:50
Înghețată cu biscuiți, din doar trei ingrediente Înghețată cu biscuiți, din doar trei ingrediente
27 iunie, 05:07
Chec cu iaurt și cireșe în formă de guguluf, glazurat cu ciocolată Chec cu iaurt și cireșe în formă de guguluf, glazurat cu ciocolată
26 iunie, 06:51
Cum se sterilizează borcanele și sticlele pentru conserve Cum se sterilizează borcanele și sticlele pentru conserve
26 iunie, 04:19
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute
Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute
Spumă de căpșuni cu albușuri este un desert ușor și aerat, perfect pentru zilele de vară. Este simplu de preparat și necesită doar câteva ingrediente, iar rezultatul este spectaculos. Este un...
2
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură
Vrei să conservi dulceața căpșunilor într-un gem delicios, dar te temi de nereușita acestuia? Îți recomandăm să încerci rețeta de gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Este cea mai rapidă și...
3
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice
Dacă nu mai știi ce să pui în pachetul copilului pentru școală sau în al tău pentru pauza de masă de la birou, poți prepara rețeta de sandvișuri la tigaie din...
4
Înghețată cu biscuiți, din doar trei ingrediente
Înghețată cu biscuiți, din doar trei ingrediente
Înghețata cu biscuiți este un desert decadent și cremos, perfect pentru iubitorii de biscuiți și de înghețată. Este o înghețată mai consistentă, care oferă savoare, răcoare, dar și sățietate. Combinația de...
5
Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie
Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie
Rețeta de chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie, pe care ți-o oferim mai jos, poate fi una dintre rețetele vedetă ale verii. Prepar-o și tu și răsfață-i pe...

Parteneri

Cum se folosește corect crema de protecție solară. Ce trebuie să știi înainte să o aplici
Cum se folosește corect crema de protecție solară. Ce trebuie să știi înainte să o aplici
Au găsit o avere în pivniţa bunicului, însă bucuria lor a fost curmată brusc. Cea mai fericită zi s-a transformat într-un coşmar
Au găsit o avere în pivniţa bunicului, însă bucuria lor a fost curmată brusc. Cea mai fericită zi s-a transformat într-un coşmar
Ce a ajuns să facă Irinel Columbeanu pentru a trăi de pe o zi pe alta. A pierdut 150 de milioane de euro
Ce a ajuns să facă Irinel Columbeanu pentru a trăi de pe o zi pe alta. A pierdut 150 de milioane de euro
Mesaje de Sf. Petru și Pavel 2024. Urări și felicitări pentru cei care își serbează onomastica
Mesaje de Sf. Petru și Pavel 2024. Urări și felicitări pentru cei care își serbează onomastica
Mr Wrong este serialul care vorbește despre viața personală a lui Can Yaman din realitate. Află de ce
Mr Wrong este serialul care vorbește despre viața personală a lui Can Yaman din realitate. Află de ce
Ce salarii au directorii celor mai mari companii tech. „Cei 7 Magnifici” dau sume anuale fantastice
Ce salarii au directorii celor mai mari companii tech. „Cei 7 Magnifici” dau sume anuale fantastice
Prăjitură cu caise și mascarpone în aluat
Prăjitură cu caise și mascarpone în aluat
Când cade cordonul ombilical și ce trebuie să faci
Când cade cordonul ombilical și ce trebuie să faci
Jimin i-a cerut scuze lui Ha Sung-woon pentru că nu l-a sprijinit în timpul serviciului militar: „Îmi pare atât de rău că nu te-am sunat”
Jimin i-a cerut scuze lui Ha Sung-woon pentru că nu l-a sprijinit în timpul serviciului militar: „Îmi pare atât de rău că nu te-am sunat”
Ce este boala celiacă. Care sunt simptomele și cum o poți trata
Ce este boala celiacă. Care sunt simptomele și cum o poți trata
fresh

Înghețată cu biscuiți, din doar trei ingrediente

Înghețată cu biscuiți, din doar trei ingrediente

Chec cu iaurt și cireșe în formă de guguluf, glazurat cu ciocolată

Chec cu iaurt și cireșe în formă de guguluf, glazurat cu ciocolată

Tort cu blat bicolor și cireșe, decorat cu cremă de mascarpone

Tort cu blat bicolor și cireșe, decorat cu cremă de mascarpone

Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată

Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată

Top 10 cele mai sănătoase tipuri de pește și fructe de mare

Top 10 cele mai sănătoase tipuri de pește și fructe de mare