Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi

Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Italiană

Dacă îți place pâinea focaccia din bucătăria italiană și cauți combinații de ingrediente pentru ea, îți recomandăm să încerci și rețeta de focaccia cu roșii cherry și măsline verzi.

Maria Udrea
Publicat: 22 iunie 2024, 05:19

Galerie foto

Combinația de roșii cu măsline este cea mai populară pentru rețetele de focaccia / Shutterstok

Focaccia este o pâine plată tradițională italiană, originară din regiunea Liguria, pe coasta de nord-vest a Italiei. Numele „focaccia” provine din latinescul „focus”, care înseamnă „vatră” sau „foc”, sugerând faptul că această pâine era coaptă în vetre deschise. Este considerată predecesoarea pizzei moderne și a fost inițial preparată de romani. este cunoscută pentru textura sa pufoasă la interior și crusta crocantă la exterior. Este aromatizată cu ulei de măsline, sare și, adesea, ierburi proaspete. Poate fi simplă sau îmbogățită cu diverse topping-uri, cum ar fi roșii, măsline, ceapă, rozmarin sau usturoi.

Citește și

Pâinea focaccia este mai specială decât pâinea clasică și prin formă, dar și prin textură. Aluatul se prepară cu mult ulei de măsline, iar textura este ușor fluidă. Deasupra aluatului se pune un topping din diferite ingrediente. Forma pâinii va fi plată și dreptunghiulară sau rotundă. Se coace în tavă mare, întinsă, nu în tavă înaltă, specială pentru pâine. Grosimea aluatului întins în tavă nu va fi mai mare de 2-3 cm, după coacere. Uleiul de măsline se folosește atât în interiorul aluatului, cât și deasupra aluatului.

Descoperă și rețeta de focaccia cu rozmarin și roșii uscate. Iar mai jos poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu această rețetă de focaccia cu roșii cherry și măsline verzi.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei aduce pe masa de lucru toate ingredientele necesare aluatului de focaccia. Iar în intervalul de timp cât acesta va sta la dospit, vei pregăti ingredientele pentru topping.

Cum prepari aluatul pentru focaccia cu roșii cherry și măsline verzi

Amestecă drojdia cu zahărul într-un bol, până când se lichefiază. Diluează compoziția cu 2-3 linguri de apă caldă, apoi adaugă o lingură de făină, și omogenizează bine maiaua de drojdie.

Trece făina prin sită într-un bol mai mare. Creează la mijlocul ei o adâncitură și adaugă acolo maiaua de drojdie. Acoperă bolul cu un ștergar și lasă maiaua 10 minute să se activeze.

Apoi toarnă treptat apa caldă, alternând cu uleiul de măsline, în timp ce amesteci bine pentru omogenizare. Presară și sarea pe deasupra și omogenizează bine aluatul pentru focaccia. Întinde-l într-o tavă de copt și acoperă-l cu un ștergar de bucătărie. Lasă-l la dospit 40 de minute.

În acest interval de timp poți pregăti ingredientele pentru topping. Curăță usturoiul și pisează-l în mojar, presărat cu sare. Apoi amestecă-l cu uleiul de măsline și oregano. Spală roșiile, șterge-le bine și secționează-le în jumătăți. Scurge măslinele din saramură, clătește-le și taie-le în rondele mai grosiere.

Înainte de a adăuga toppingul peste aluatul de pâine pornește cuptorul la 220 de grade Celsius.

Cum formezi și coci focaccia

După ce aluatul s-a dospit suficient și și-a dublat volumul, adaugă deasupra lui uleiul de măsline aromatizat și întinde-l uniform pe toată suprafața. Presară peste el măslinele feliate și jumătățile de roșii. Stropește roșiile cu ulei de măsline, pentru a nu se arde în timpul coacerii.

Introdu tava cu aluatul pentru focaccia cu roșii cherry și măsline verzi în cuptor. Coace pâinea la 220 de grade Celsius, pentru 15 minute sau până când este frumos rumenit la suprafață. Las-o să se răcească, apoi o poți porționa și savura cu poftă.

Ir dacă mai dorești și alte rețete interesante de pâine, îți mai recomandăm să încerci delicioasa pâine indiană Naan, preparată la tigaie.

Citește și
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Te-ar mai putea interesa și
Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană
Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană
Semifreddo cu zmeură și fistic. Rețeta unui desert răcoros și delicat
Semifreddo cu zmeură și fistic. Rețeta unui desert răcoros și delicat
Focaccia cu rozmarin și roșii uscate. Rețetă de pâine italiană
Focaccia cu rozmarin și roșii uscate. Rețetă de pâine italiană
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
05:04
Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară
05:01
Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special
22 noiembrie, 03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
22 noiembrie, 03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
22 noiembrie, 02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
21 noiembrie, 05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Când scăpăm de vortexul polar şi ninsori. Jumătate din ţară, paralizată de zăpezi
Când scăpăm de vortexul polar şi ninsori. Jumătate din ţară, paralizată de zăpezi
„Până la Valentina am avut tot ce mi-a plăcut ochiului” Decizia radicală a lui Cristi Borcea, care i-a schimbat complet ultima căsnicie!
„Până la Valentina am avut tot ce mi-a plăcut ochiului” Decizia radicală a lui Cristi Borcea, care i-a schimbat complet ultima căsnicie!
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
fresh

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă