Foi de prăjituri coapte pe dosul tăvii pentru deserturi delicioase, cu un gust greu de egalat
Ai nevoie de foi de prăjituri și nu ești deloc mulțumită de ceea ce găsești pe rafturile magazinelor? Avem noi soluția pentru tine. Îți oferim o rețetă de foi de prăjituri coapte pe dosul tăvii, care nu au cum să te dezamăgească.
Galerie foto
Rețeta de mai jos este cea de bază și poate fi folosită pentru orice fel de desert care are nevoie de foi de prăjituri. Acestea sunt cu amoniac și devin foarte fragede după ce sunt umplute cu diverse creme. Umplutura pe care o alegi este opțiunea ta, în funcție de preferințele culinare.
Foi de prăjituri coapte pe dosul tăvii
Fie că optezi pentru o cremă de vanilie, una de ciocolată sau de lămâie, cel mai important pas este ca aceasta să fie caldă atunci când o întinzi pe foile de prăjituri coapte pe dosul tăvii. Doar așa se vor frăgezi, iar gustul lor este unul greu de egalat.
Un alt detaliu important pentru realizarea celor mai bune foi de prăjituri este ca ingredientele pe care le folosești să fie de calitate. Ouăle, untul și aromele folosite trebuie să fie cât mai naturale. De asemenea, trebuie să ții cont exact de gramajul ingredientelor, deci vei avea nevoie de un cântar de bucătărie. Acesta se găsește în orice magazin mai mare, supermarket sau magazin cu articole de casă. Nu ezita să-l cumperi dacă îl găsești. Este mult mai practic decât lingura gradată sau orice altă ustensilă de bucătărie care promite rezultate exacte.
Pentru a te bucura și tu de gustul delicios al acestor foi de prăjituri coapte pe dosul tăvii îți oferit mai jos ingredientele și pașii de preparare pas cu pas. Aceste ingrediente sunt necesare pentru a obține șase foi cu dimensiunea de 30 cm X 33 cm.
Ingrediente
Mod de preparare
Cele mai bune deserturi sunt cele făcute acasă, în funcție de preferințele tale culinare și ale celor dragi, desigur. Adună pe bancul de lucru ingredientele necesare preparării foilor de prăjitură și urmărește apoi recomandările oferite de noi.
Cum se face aluatul pentru foile de prăjitură
Într-un bol, poți începe să bați ouăle cu zahărul și sarea. După ce acestea s-au omogenizat, se adaugă laptele și se ametescă în continuare până când zahărul s-a topit complet.
Mai apoi toarnă uleiul, pune vanilia și amoniacul stins cu două linguri de oțet sau zeama de lămâie.
Următorul pas constă în încorporarea făinii. Trebuie să frămânți până când obții un aluat omogen. Acesta nu trebuie să fie nici prea moale, nici prea tare. Când are consistența dorită, aluatul se împarte în șase bucăți egale, aproximatv 200 de grame una.
Fiecare bucată de aluat se întinde în foi subțiri, care mai apoi se pun pe dosul tăvii, presărată în prealabil cu făină. Chiar și pe blatul de lucru e necesar să presari făină ca să poți întinde mai ușor aluatul.
Cum se coc foile de prăjitură
Cel mai important pas din modul de preparare pentru foi de prăjituri coapte pe dosul tăvii este ca înainte de a le pune la cuptor, acestea trebuie înțepate din loc în loc cu o furculiță pentru a se găti perfect.
Foile se coc destul de repede. Durează aproximativ 10-13 minute până când acestea sunt gata, așa că trebuie să fii foarte atentă la ele. Primul semn că sunt gata este rumenirea lor.