Foi de prăjituri coapte pe dosul tăvii pentru deserturi delicioase, cu un gust greu de egalat

Timp de gătire: 1 oră și 18 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Românească

Ai nevoie de foi de prăjituri și nu ești deloc mulțumită de ceea ce găsești pe rafturile magazinelor? Avem noi soluția pentru tine. Îți oferim o rețetă de foi de prăjituri coapte pe dosul tăvii, care nu au cum să te dezamăgească.

Publicat: 28 iunie 2022, 15:53 / Actualizat: 22 iulie 2022, 13:02

Galerie foto

Un alt detaliu important pentru realizarea celor mai bune foi de prăjituri este ca ingredientele pe care le folosești să fie de calitate / RețeteFelDeFel.ro

Rețeta de mai jos este cea de bază și poate fi folosită pentru orice fel de desert care are nevoie de foi de prăjituri. Acestea sunt cu amoniac și devin foarte fragede după ce sunt umplute cu diverse creme. Umplutura pe care o alegi este opțiunea ta, în funcție de preferințele culinare.

Foi de prăjituri coapte pe dosul tăvii

Fie că optezi pentru o cremă de vanilie, una de ciocolată sau de lămâie, cel mai important pas este ca aceasta să fie caldă atunci când o întinzi pe foile de prăjituri coapte pe dosul tăvii. Doar așa se vor frăgezi, iar gustul lor este unul greu de egalat.

Un alt detaliu important pentru realizarea celor mai bune foi de prăjituri este ca ingredientele pe care le folosești să fie de calitate. Ouăle, untul și aromele folosite trebuie să fie cât mai naturale. De asemenea, trebuie să ții cont exact de gramajul ingredientelor, deci vei avea nevoie de un cântar de bucătărie. Acesta se găsește în orice magazin mai mare, supermarket sau magazin cu articole de casă. Nu ezita să-l cumperi dacă îl găsești. Este mult mai practic decât lingura gradată sau orice altă ustensilă de bucătărie care promite rezultate exacte.

Citește și

Pentru a te bucura și tu de gustul delicios al acestor foi de prăjituri coapte pe dosul tăvii îți oferit mai jos ingredientele și pașii de preparare pas cu pas. Aceste ingrediente sunt necesare pentru a obține șase foi cu dimensiunea de 30 cm X 33 cm.

Ingrediente

Mod de preparare

Cele mai bune deserturi sunt cele făcute acasă, în funcție de preferințele tale culinare și ale celor dragi, desigur. Adună pe bancul de lucru ingredientele necesare preparării foilor de prăjitură și urmărește apoi recomandările oferite de noi.

Cum se face aluatul pentru foile de prăjitură

Într-un bol, poți începe să bați ouăle cu zahărul și sarea. După ce acestea s-au omogenizat, se adaugă laptele și se ametescă în continuare până când zahărul s-a topit complet.

Mai apoi toarnă uleiul, pune vanilia și amoniacul stins cu două linguri de oțet sau zeama de lămâie.

Următorul pas constă în încorporarea făinii. Trebuie să frămânți până când obții un aluat omogen. Acesta nu trebuie să fie nici prea moale, nici prea tare. Când are consistența dorită, aluatul se împarte în șase bucăți egale, aproximatv 200 de grame una.

Fiecare bucată de aluat se întinde în foi subțiri, care mai apoi se pun pe dosul tăvii, presărată în prealabil cu făină. Chiar și pe blatul de lucru e necesar să presari făină ca să poți întinde mai ușor aluatul.

Cum se coc foile de prăjitură

Cel mai important pas din modul de preparare pentru foi de prăjituri coapte pe dosul tăvii este ca înainte de a le pune la cuptor, acestea trebuie înțepate din loc în loc cu o furculiță pentru a se găti perfect.

Foile se coc destul de repede. Durează aproximativ 10-13 minute până când acestea sunt gata, așa că trebuie să fii foarte atentă la ele. Primul semn că sunt gata este rumenirea lor.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
Prăjitură cu suc de roșii în aluat. Rețetă delicioasă, de post
Prăjitură cu suc de roșii în aluat. Rețetă delicioasă, de post
Prăjitură cu foi și mere caramelizate. Rețetă de foi fragede
Prăjitură cu foi și mere caramelizate. Rețetă de foi fragede
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare