Fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor. Rețetă pentru un mic dejun sănătos

Timp de gătire: 50 minute
tipul preparatului: Mic dejun
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete pentru un mic dejun sănătos, îți recomandăm să încerci rețeta de fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor. Este o rețeta care a devenit foarte populară pe TikTok.

Maria Udrea
Publicat: 27 martie 2024, 05:41

Galerie foto

Preparatul cu fulgi de ovăz poate fi consumat ca mic dejun sau ca desert / Shutterstock

Rețeta se prepară dintr-un piure de banane amestecat cu lapte de migdale. Acestuia i se adaugă fulgi de ovăz, ouă și fructe de pădure proaspete. Este perfectă atât pentru micul dejun, cât și pentru gustările de mai târziu. Poate fi preparată și ca desert, pentru că are gust ușor dulce-acrișor, de la fructele adăugate. Rețeta este foarte versatilă, se poate adapta în funcție de gustul fiecăruia sau de ingredientele pe care le are la îndemână. Se poate prepara în cantități mari sau mai mici. Cu toate că preparatul este delicios și rece, se poate reîncălzi la microunde, în porții individuale.

Citește și

Fulgii de ovăz gătiți la cuptor se hidratează în lichidul adăugat și se transformă într-o compoziție cu textură umedă și cremoasă. Preparatul este extrem de sănătos, este plin de nutrienți și, cu siguranță va fi și pe placul copiilor. Este recomandat chiar și de către nutriționiști sau de instructorii de fitness.

Descoperiți aici mai multe detalii despre rețeta devenită virală pe rețelele de socializare. Iar mai jos, descoperiți una dintre variantele rețetei de fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti toate ingredientele din listă, pe care le aduci pe masa de lucru. Poți folosi fructe de pădure proaspete sau congelate. Poți folosi doar un tip de fructe sau o combinație, pentru gusturi și arome deosebite.

În cazul în care folosești fructe de pădure congelate, nu va fi necesar să le decongelezi. Doar le separi ușor una de alta, pentru a se amesteca uniform în compoziție.

Descoperă și o rețetă de biscuiți de banane și fulgi de ovăz.

Cum prepari fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor

Înainte de a prepara compoziția preparatului, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi unge bine baza și pereții interiori ai unui vas termorezistent cu ulei de cocos sau un alt ulei vegetal.

Amestecă într-un bol ingredientele solide, adică fulgii de ovăz, nuca măcinată cu nuca sau alunele măcinate și cu pudra de scorțișoară.

Pasează într-un bol o banană bine coaptă. În alt bol, amestecă ouăle cu un praf de sare, apoi adaugă uleiul de cocos și diluează totul cu laptele de migdale. Adaugă acest amestec peste piureul de banană și omogenizează. Adaugă fructele de pădure și omogenizează bine compoziția.

Întinde compoziția rezultată în vasul pregătit. Curăță o banană, tai-o în felii rotunde și înfige-le din loc în loc în compoziție. presară și câteva migdale întregi pe deasupra, dar și fructe, pentru un aspect mai apetisant.

Introdu vasul în cuptor și coace compoziția din fulgi de ovăz cu fructe de pădure pentru 50-60 de minute sau până când se rumenește frumos deasupra.

Te vei bucura de gustul delicios și foarte aromat al unui preparat sănătos. Îl poți servi la micul dejun sau ca desert, glazurat cu miere. Ce rămâne se poate păstra la frigider și se poate servi mai târziu rece, sau încălzit la microunde.

Descoperă aici alte 3 rețete cu fulgi de ovăz, pe care le poți prepara pentru orice masă a zilei.

Citește și
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
Te-ar mai putea interesa și
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Ouă prăjite în pâine. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Ouă prăjite în pâine. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Tocinei de cartofi cu brânză. Rețetă pentru micul dejun
Tocinei de cartofi cu brânză. Rețetă pentru micul dejun
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
09:08
Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă
08:38
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie
8 mai, 09:02
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
8 mai, 07:16
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
7 mai, 09:07
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
7 mai, 07:22
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
7 mai, 07:03
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
6 mai, 06:07
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Orice meniu trebuie să conțină și salate. Fie că sunt servite ca aperitiv sau drept garnitură, sunt preparate delicioase, cu amestecuri de arome și texturi care completează bine orice masă. Iată...
2
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Drobul este o mâncare pe care în România o consumăm de obicei de Paște, însă în alte părți ale lumii reprezintă un preparat obișnuit, potrivit pentru oricare zi a anului. Americanii...
3
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Umple toată casa cu aroma sa. Este pufos, plin de cremă delicioasă, parfumat. Muști din el și te duci instantaneu în copilăria ta, în care te uitai cu drag la bunica...
4
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
O salată aperitiv este o gustare ușoară și rafinată, servită în mod tradițional înainte de felul principal al unei mese. Salata aperitiv pentru masa de Paște poate fi preparată din ingrediente...
5
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...

Parteneri

3 zodii au noroc în dragoste săptămâna aceasta. Luna Nouă în Taur le aduce relații romantice
3 zodii au noroc în dragoste săptămâna aceasta. Luna Nouă în Taur le aduce relații romantice
8 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare cod galben de ploi torenţiale. Vreme severă până la noapte
8 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare cod galben de ploi torenţiale. Vreme severă până la noapte
Ce decizie a putut lua fiul plin de bani al lui Leonard Doroftei, în timp ce tatăl său o lua de la zero, printre străini
Ce decizie a putut lua fiul plin de bani al lui Leonard Doroftei, în timp ce tatăl său o lua de la zero, printre străini
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Cătălin Țociu și Iulia Creangă au fost eliminați. Ce reacții au avut Chef Orlando și Chef Sautner
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Cătălin Țociu și Iulia Creangă au fost eliminați. Ce reacții au avut Chef Orlando și Chef Sautner
Serialul Viola come il mare reprezintă pentru Can Yaman un nou început. Ce se arată în presa locală
Serialul Viola come il mare reprezintă pentru Can Yaman un nou început. Ce se arată în presa locală
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi
Zborul cu un copil mic: sfaturi pentru a avea o experiență plăcută
Zborul cu un copil mic: sfaturi pentru a avea o experiență plăcută
Britney Spears a fost văzută conducând singură, la scurt timp după ce s-a accidentat în timpul unei nopți petrecute la hotelul Chateau Marmont din Los Angeles
Britney Spears a fost văzută conducând singură, la scurt timp după ce s-a accidentat în timpul unei nopți petrecute la hotelul Chateau Marmont din Los Angeles
Semne care pot indica boli pulmonare. Cum poți evalua sănătatea plămânilor
Semne care pot indica boli pulmonare. Cum poți evalua sănătatea plămânilor
fresh

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere

Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios

Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios

Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat

Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat