Gem de caise cu migdale, mai gustos și mai aromat

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Conserve
bucătăria: Internațională

Gemul de caise este în topul preferințelor celor care adoră gustul dulce, mai ales la micul dejun. Dacă te numeri și tu printre ei, pe lângă gemul clasic mai poți prepara și gem de caise cu migdale, mai gustos și mai aromat.

Maria Udrea
Publicat: 20 iulie 2023, 07:00

Galerie foto

Migdalele aduc gemului un plus de gust și organismului un plus de sănătate / Shutterstock

Rețeta este asemănătoare cu cea clasică, însă datorită adăugării migdalelor, cantitatea de zahăr este alta. Migdalele nu oferă doar gust și consistență, ci și multiple beneficii asupra sănătății organismului. Acestea conțin grăsimi monosaturate și antioxidanții naturali, cu rol în protejarea sănătății inimii. Au un conținut bogat de fibre, cu rol în protejarea sănătății sistemului digestiv. Mai sunt bogate și în vitaminele B1, B2 și B6, cu rol pozitiv asupra sistemului nervos. Iar mineralele precum calciul, potasiul și magneziul contribuie la susținerea unei bune funcționări a nervilor.

Citește și

Incluse în dieta zilnică, dar în cantități recomandate de specialiștii în nutriție, te pot ajuta și în lupta cu kilogramele în plus. Conținutul bogat de fibre și de nutrienți îți vor asigura senzația de sațietate pe perioade mai lungi de timp. Migdalele pot fi consumate și simple, crude sau prăjite, dar pot fi adăugate și în salate sau în deserturi.

Descoperă aici un articol complet despre beneficiile consumului zilnic de migdale și cum le poți integra în alimentația ta. Iar în continuare îți vom oferi rețeta detaliată pentru deliciosul gem de caise cu migdale.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a pregăti caisele pentru gem, va trebui să pregătești migdalele. Acestea necesită îndepărtarea cojii, care este amăruie, iar pentru aceasta au nevoie de hidratare. Pune migdalele într-un bol și adaugă apă fierbinte peste ele, cât să fie bine acoperite. Lasă-le la hidratat timp de 8-10 minute. În acest interval de timp coaja se va umfla, iar migdalele se pot decoji foarte ușor și rapid.

Descoperă aici și o rețetă de lapte de migdale preparat în casă.

Cum prepari gem de caise cu migdale

Pentru reușita unui gem delicios și foarte aromat, optează pentru caise bine coapte, moi și cu coaja sănătoasă.

Spală caisele, șterge-le și secționează-le în jumătăți pentru a le îndepărta sâmburii. Pune jumătățile de caise într-o cratiță mai mare și cu baza dublă. Adaugă zahărul și sucul de lămâie.

Amestecă bine caisele cu zahărul și pune cratița pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Amestecă din când în când până când se formează suficient sirop astfel încât să nu se lipească gemul de pereții cratiței.

Fierbe gemul la foc mediu, înlăturând spuma care se formează la suprafață. Mai amestecă ocazional.

Între timp decojește migdalele hidratate.

Când gemul devine consistent, adaugă și migdalele decojite. Dacă ai răbdare și timp, poți sparge și câțiva sâmburi de caise pentru a-i adăuga și pe aceștia în gem, bine curățați.

Sterilizează borcanele folosind una dintre metodele de sterilizare și pune gemul fierbinte în ele.

Închide-le ermetic cu capacele din dotare și așază o pătură groasă peste ele. lasă-le să se răcească lent sub pătură, apoi le poți depozita în cămară.

Mai târziu te poți bucura de deliciosul gem de caise cu migdale servit la micul dejun sau inclus în diferite deserturi.

Una dintre rețetele de deserturi în care îl poți folosi este cea de prăjitură  cu foaie sfărâmată sau prăjitura Kati.

Citește și
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Te-ar mai putea interesa și
Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă
Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă
Ceapă murată, ingredientul minune care dă gust preparatelor
Ceapă murată, ingredientul minune care dă gust preparatelor
Dulceață de struguri Kismis. Rețetă de conservă dulce pentru iarnă
Dulceață de struguri Kismis. Rețetă de conservă dulce pentru iarnă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
11:59
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
06:41
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
06:19
Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere
20 mai, 06:24
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
20 mai, 06:00
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
19 mai, 06:52
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
19 mai, 06:40
Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid
18 mai, 07:36
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa este un desert tradițional originar din țările arabe, cu rădăcini în bucătăria egipteană și libaneză. Este apreciat pentru textura sa moale și suculentă, dar și pentru faptul că este foarte...
2
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Dacă ai întâmpinat dificultăți în a obține o frișcă reușită pentru deserturi delicioase, avem pentru tine câteva sfaturi utile despre cum se bate frișca din smântână naturală. Frișca pentru deserturi savuroase...
3
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Untul și smântâna fac din aceste fursecuri un deliciu. Sunt atât de moi și de pufoase, încât îți vei da ușor seama de ce se numesc fursecuri nor cu lămâie. Salvează...
4
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Dacă ți-ai propus să prepari o rețetă de tartă dulce sau sărată și optezi pentru aluat de casă, îți oferim rețeta de aluat simplu pentru tarte. Este rețeta clasică de aluat...
5
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Pentru porția de desert din sezonul căpșunilor, vă propunem să încercați o rețetă de galette cu mere și căpșuni. Este simplă și ușor de preparat, este delicioasă și are un aspect...

Parteneri

Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Cât a ajuns să coste o casă veche în Centrul Capitalei. După renovare, poate fi vândută cu 2 milioane de euro
Cât a ajuns să coste o casă veche în Centrul Capitalei. După renovare, poate fi vândută cu 2 milioane de euro
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
fresh

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide

Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere

Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere