Gofre pentru congelator. Rețeta care te salvează atunci când nu ai timp
O porție de gofre pentru congelator te va salva atunci când ai nevoie de o masă rapidă sau când apar la ușă musafiri neașteptați. Doar le scoți din cutie și în 10 minute ai cel mai delicios desert.
Dacă ești o persoană foarte ocupată această rețetă de gofre pentru congelator poate să te salveze atunci când ai nevoie să pregătești ceva rapid. Sunt perfecte pentru mic dejun sau pentru gustări alături de sirop de arțar, dulcețuri, cremă de vanilie, cremă de ciocolată, frișcă, înghețată.
Ingrediente
Mod de preparare
Untul topit, zahărul și iaurtul se pun într-un castron mare și se amestecă. Apoi se adaugă ouăle și se mixează compoziția până se omogenizează. După aceea, se încorporează laptele și vanilia. Se presară praf de copt și sare și se amestecă pentru a se integra bine în aluat. Se amestecă făina și se mixează până se încorporează.
Se încinge aparatul pentru vafe conform instrucțiunilor producătorului și se pulverizează cu spray de ulei. Se gătește prima vafă până când abia începe să se coloreze puțin, 30 -60 de secunde. se transferă pe un grătar de răcire. Se repetă procedura cu aluatul rămas.
Vafele se dau la congelator chiar pe acest grătar până când sunt complet înghețate. După aceea, se transferă într-o pungă sau recipient etanș.
Când urmează să fie consumate, se pun congelate direct în prăjitorul de pâine și se gătesc până când sunt crocante și ușor rumenite. De asemenea, se pot găti într-un cuptor încălzit la 200°C.
Ce este diferit la aluatul pentru gofre pentru congelator
Aluatul pentru aceste gofre pentru congelator nu este diferit de cel pentru desertul obișnuit, doar că nu trebuie să le gătești în totalitate. Când vei vrea să le consumi trebuie doar să le pui în prăjitorul de pâine sau la cuptor. Vor fi crocante la exterior și moi la interior, așa cum trebuie.
Dacă le vei găti în totalitate atunci când le vei încălzi vor fi foarte uscate și nu vor mai avea nimic de-a face cu gofrele. Este suficient să le ții 30-60 de secunde cât să se întărească suficient pentru a-și menține forma.
Gofrele încălzite se servesc fierbinți cu puțin unt pus deasupra, cu sirop de arțar, miere, fructe proaspete, înghețată sau dulcețuri. De asemenea, se potrivesc foarte bine și cu cremă de ciocolată sau de vanilie.
Gofre pentru mic dejun
Dacă vrei să servești gofrele la micul dejun cu ingrediente sărate poți să nu mai pui zahăr în compoziție. În schimb, poți adăuga o lingură de făină în plus. Apoi, va trebui să respecți același mod de preparare, lăsându-le maximum un minut în aparatul de gofre. După aceea, le dai la congelator și le poți consuma și după câteva luni bune. Încearcă și rețeta de vafe cu cașcaval în aluat.
Le poți servi cu cremă de brânză, mozzarella și roșii cherry, somon afumat, avocado, ou ochi sau fiert, cu diverse brânzeturi răzuite, cu prosciutto sau alte mezeluri crud-uscate.