Gogoși rapide cu iaurt în aluat, turnate cu lingura

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Românească

Când ai poftă de gogoși, dar nu ai timp de frământat aluatul, sau de așteptat până când acesta se dospește, poți prepara gogoși rapide cu iaurt în aluat, turnate cu lingura.

Publicat: 25 septembrie 2022, 08:52

Galerie foto

Aluatul gogoșilor se pot aromatiza după preferințe / Shutterstock

Gogoșile sunt acele deserturi irezistibile cu care am crescut toți. Le preparau bunicile, apoi mamele și le preparăm și noi copiilor, transmițând rețetele din generație în generație. Gogoșile se prepară din aluaturi simple, cu drojdie sau maia naturală, dar și cu iaurt și praf de copt în aluat.

Citește și

Iar atunci când ai timp să te aventurezi mai mult în bucătărie, le poți prepara umplute cu ciocolată sau diferite creme, sau le poți glazura cu ciocolată și diferite topping-uri.

Vezi aici și rețeta de gogoși glazurate, mai bune decât la gogoșerie! Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării gogoșilor cu iaurt.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului pentru gogoșile rapide, care, chiar dacă nu este un aluat dospit, are nevoie de câteva minute de relaxare înainte de a forma gogoșile.

Cum prepari aluat pentru gogoși rapide cu iaurt

Sparge cele două ouă în bolul mixerului și adaugă peste ele sarea și zahărul. Pornește mixerul și amestecă ingredientele până când se omogenizează, iar sarea și zahărul sunt diluate.

Amestecă praful de copt în iaurt, iar când acesta devine spumos, adaugă-l în compoziția de ouă. Adaugă și extractul de vanilie și încorporează făina, adăugând-o lingură cu lingură. Omogenizează bine aluatul rezultat și lasă-l la odihnit 12-15 minute. Aluatul va avea textura moale, dar nu trebuie să fie lichidă. Este asemănător cu aluatul pentru rețeta clasică de clătite, dar mult mai consistent.

Cum prepari gogoșile cu iaurt

Pune ulei într-o cratiță sau într-o tigaie adâncă, așezată pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie spre mare. Ideal ar fi dacă ai deține un ceaun. Acesta este perfect pentru prepararea gogoșilor.

Foarte importantă pentru reușita gogoșilor cu lingura este intensitatea focului. Pentru început, aceasta va fi aprinsă la intensitate medie spre mare. Dar pe parcurs, aceasta se va mai micșora în funcție de cât de mult se înfierbântă uleiul.

Pune apă rece într-un bol și ține-l aproape. Introdu o lingură mai întâi în apa rece, apoi ia cu ea din aluat și scufundă-l în uleiul încins. Aluatul va aluneca perfect din lingura umezită cu apă rece. Din nou introduci lingura în apă și apoi în aluatul pentru gogoși rapide cu iaurt. Procedezi în acest fel până când umpli vasul cu gogoși. Gogoșile se rumenesc bine pe prima parte și se vor roti singure pe a doua parte.

Scoate gogoșile rumenite pe platouri tapetate cu prosoape de hârtie absorbante. Decorează-le cu zahăr și savurează-le cu poftă alături de cei dragi.

Pentru data viitoare când vei mai pofti la gogoși și vei avea mai mult timp pentru prepararea lor, îți recomandăm o rețetă interesantă de gogoși împletite. Sunt și gustoase și aspectuoase, crocante la exterior și pufoase la interior.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Te-ar mai putea interesa și
Cele mai pufoase gogoși fără prăjire. Rețeta simplă
Cele mai pufoase gogoși fără prăjire. Rețeta simplă
Minciunele, cele mai subțiri și delicioase gogoși
Minciunele, cele mai subțiri și delicioase gogoși
Lipie cu iaurt. Rețetă din 5 ingrediente
Lipie cu iaurt. Rețetă din 5 ingrediente
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
24 aprilie, 08:01
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
24 aprilie, 07:11
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Ce trebuie să știi despre nașterea naturală
Ce trebuie să știi despre nașterea naturală
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui logodnică, Megan Fox
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui logodnică, Megan Fox
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
fresh

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă