Ingredientul secret pentru rețeta de clătite cu ciocolată. Ce să adaugi în compoziție pentru un rezultat delicios
Dacă îți place ciocolata și desertul tău preferat sunt clătitele atunci trebuie să încerci neapărat această rețetă de clătite cu ciocolată. Aluatul lor este bogat și pufos, cu gust puternic de cacao. Descoperă ingredientul secret pentru rețeta de clătite cu ciocolată. Află ce să adaugi în compoziție pentru un rezultat delicios.
Aluatul de clătite se face, în general, foarte simplu. Se amestecă lapte, ouă și făină și în 5 minute este gata. Pentru această rețetă ai nevoie și de un ingrediente secret: uleiul de măsline. Acesta este folosit pentru că va lega mai bine făina cu pudra de cacao, iar clătitele vor fi mult mai pufoase. În plus, aroma de ciocolată va fi mult mai intensă.
Ingrediente
Mod de preparare
Se cern împreună făina, pudra de cacao, zahărul și praful de copt, apoi se amestecă pentru a se omogeniza.
Cum prepari rețeta de clătite cu ciocolate
Într-un bol suficient de mare, se amestecă laptele, oul, vanilia și uleiul de măsline, apoi se toarnă peste amestecul de făină. Se amestecă folosind o furculiță sau o lingură de lemn dar doar până se încorporează.
Se pune pe foc mediu o tigaie antiaderentă și se topește jumătate de linguriță de unt. Se utilizează un prosop de hârtie curat pentru a curăța orice exces de unt. Se pun aproximativ 80 ml aluat în tigaie, se dă focul mai mic și se lasă fiecare clătită câte 2 minute pe fiecare parte. Când sunt gata vor fi mate și vor avea deasupra bule.
Se servesc calde cu sirop de ciocolată și fructe de pădure proaspete.
Ingredientul secret pentru rețeta de clătite cu ciocolată
Uleiul de măsline menține clătitele moi până la două zile dacă sunt păstrate la temperatura camerei acoperite cu un prosop curat de hârtie sau de bumbac.
Pentru a face aceste clătite cu ciocolată trebuie ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Scoate-le din frigider cu cel puțin o oră înainte de a te apuca de gătit pentru a te asigura că nu sunt reci. Dacă nu vei face acest lucru clătitele vor avea o consistență gumoasă.
Trucuri pentru a obține clătite perfecte
Un alt truc de care trebuie să ții cont este că aluatul nu trebuie amestecat foarte mult. Este suficient ca ingredientele să se omogenizeze.
Dacă vrei să obții clătite foarte pufoase trebuie să respecți următorii pași. Separă albușurile de gălbenușuri și amestecă-le doar pe cele din urmă cu restul ingredientelor lichide. Albușurile bate-le spumă și încorporează-o ușor, cu ajutorul unei spatule de silicon, în compoziție.
Consultă ghidul clătitelor perfecte. Vezi cum poți obține cele mai delicioase preparate.
Poți servi clătitele cu ciocolată cu fructe de pădure, dar dacă îți place foarte mult ciocolata poți să o folosești sub formă de cremă. De asemenea, poți adăuga în compoziție bucățele sau răzătură de ciocolată.