Legume cu linte la tigaie. Rețetă hrănitoare

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Internațională

Pentru o cină rapidă, sau un prânz simplu și hrănitor, rețeta de legume cu linte la tigaie poate fi o alegere sănătoasă. În plus, mâncarea este foarte gustoasă și ușor de pregătit.

Publicat: 12 noiembrie 2022, 08:00

Galerie foto

Legumele cu linte se servesc calde, la una dintre mesele principale ale zilei / Shutterstock

Poți alege legumele preferate, în funcție de sezon. Iar lintea va oferi acel plus de sățietate pe care îl dorești la orice fel principal de mâncare.

Care sunt proprietățile și beneficiile consumului de linte

Lintea nu este doar gustoasă și consistentă ci și foarte sănătoasă. Conține cele mai multe proteine dintre leguminoase. Din acest motiv, consumul de linte este o alternativă la consumul de carne, fiind nelipsită din dieta vegetariană și vegană. Lintea asigură senzație de sățietate pentru o perioadă lungă de timp. Iar nivelul de zahăr din sânge rămâne stabil pe toată durata zilei. În plus, conține mai puține calorii decât pastele sau orezul.

Citește și

Lintea conține cantități mari de fibre dietetice, care îmbunătățesc digestia. Este o sursă importantă de vitamine din complexul B, printre care și acidul folic. Este o sursă excelentă de minerale precum fier, fosfor, zinc şi magneziu care ajută la stimularea sistemului imunitar şi accelerarea vindecării rănilor. Dacă te-am convins să introduci lintea în alimentația ta, poți începe cu rețeta de legume cu linte la tigaie pe care ți-o oferim mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea lintei, care necesită clătire cu apă rece, apoi fierbere în apă cu puțină sare. Lintea fierbe foarte repede, în maxim 20 de minute este bine pătrunsă. După ce ai pus lintea la fiert, pregătește și celelalte ingrediente. Curăță ceapa și usturoiul, clătește-le și toacă-le mărunt. Curăță morcovii, clătește-i și toacă-i rondele. Ardeii îi toci în cuburi micuțe, după ce îi clătești și cureți de cotoare și semințe. Dovlecelul îl speli și fără a-i îndepărta coaja îl tai în sferturi de rondele sau în cuburi mai mari.

Cum prepari linte cu legume la tigaie

Pune o tigaie adâncă pe flacăra aragazului și adaugă uleiul la înfierbântat. Apoi, adaugă ceapa și usturoiul și presară puțină sare peste acestea. Călește-le pentru 2 minute la foc de intensitate mică, atât cât să se pătrundă ușor. Amestecă-le constant să nu se ardă.

Adaugă rondelele de morcovi și mai călește-i și pe aceștia pentru 2 minute, amestecându-i cu ceapa și usturoiul din tigaie. Apoi, adaugă cuburile de ardei și dovlecelul. Presară sare, piper, după gust și adaugă crenguțele de cimbru.

Vezi aici cum se prepară și rețeta de mâncare cu linte de post.

Așază un capac peste tigaia cu legume și lasă-le să se înăbușe la foc de intensitate mică, pentru 5-6 minute. Nu le prepara în exces să nu se transforme în piure. Prepară-le al dente pentru a-și păstra formele și proprietățile. Scutură din când în când tigaia, sau amestecă legumele ușor cu o spatulă.

Spre final de preparare, adaugă lintea fiartă și scursă. Mai lasă mâncarea de linte cu legume la tigaie să se prepare pentru 2 minute, așa încât granulele de linte să se întrepătrundă cu aromele celorlalte legume.

Servește mâncarea caldă, ca fel principal la una dintre mesele zilei.

Iar pentru data viitoare când mai dorești un preparat sățios pe bază de legume, îți recomandăm rețeta de curry de năut și conopidă.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Cum poți face cele mai bune murături asortate în saramură. Sfaturi și recomandări de la experți
Cum poți face cele mai bune murături asortate în saramură. Sfaturi și recomandări de la experți
Câtă sare se pune la castraveții murați. Trucurile care îi fac cei mai buni
Câtă sare se pune la castraveții murați. Trucurile care îi fac cei mai buni
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros