Legume cu linte la tigaie. Rețetă hrănitoare

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Internațională

Pentru o cină rapidă, sau un prânz simplu și hrănitor, rețeta de legume cu linte la tigaie poate fi o alegere sănătoasă. În plus, mâncarea este foarte gustoasă și ușor de pregătit.

Publicat: 12 noiembrie 2022, 08:00

Galerie foto

Legumele cu linte se servesc calde, la una dintre mesele principale ale zilei / Shutterstock

Poți alege legumele preferate, în funcție de sezon. Iar lintea va oferi acel plus de sățietate pe care îl dorești la orice fel principal de mâncare.

Care sunt proprietățile și beneficiile consumului de linte

Lintea nu este doar gustoasă și consistentă ci și foarte sănătoasă. Conține cele mai multe proteine dintre leguminoase. Din acest motiv, consumul de linte este o alternativă la consumul de carne, fiind nelipsită din dieta vegetariană și vegană. Lintea asigură senzație de sățietate pentru o perioadă lungă de timp. Iar nivelul de zahăr din sânge rămâne stabil pe toată durata zilei. În plus, conține mai puține calorii decât pastele sau orezul.

Citește și

Lintea conține cantități mari de fibre dietetice, care îmbunătățesc digestia. Este o sursă importantă de vitamine din complexul B, printre care și acidul folic. Este o sursă excelentă de minerale precum fier, fosfor, zinc şi magneziu care ajută la stimularea sistemului imunitar şi accelerarea vindecării rănilor. Dacă te-am convins să introduci lintea în alimentația ta, poți începe cu rețeta de legume cu linte la tigaie pe care ți-o oferim mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea lintei, care necesită clătire cu apă rece, apoi fierbere în apă cu puțină sare. Lintea fierbe foarte repede, în maxim 20 de minute este bine pătrunsă. După ce ai pus lintea la fiert, pregătește și celelalte ingrediente. Curăță ceapa și usturoiul, clătește-le și toacă-le mărunt. Curăță morcovii, clătește-i și toacă-i rondele. Ardeii îi toci în cuburi micuțe, după ce îi clătești și cureți de cotoare și semințe. Dovlecelul îl speli și fără a-i îndepărta coaja îl tai în sferturi de rondele sau în cuburi mai mari.

Cum prepari linte cu legume la tigaie

Pune o tigaie adâncă pe flacăra aragazului și adaugă uleiul la înfierbântat. Apoi, adaugă ceapa și usturoiul și presară puțină sare peste acestea. Călește-le pentru 2 minute la foc de intensitate mică, atât cât să se pătrundă ușor. Amestecă-le constant să nu se ardă.

Adaugă rondelele de morcovi și mai călește-i și pe aceștia pentru 2 minute, amestecându-i cu ceapa și usturoiul din tigaie. Apoi, adaugă cuburile de ardei și dovlecelul. Presară sare, piper, după gust și adaugă crenguțele de cimbru.

Vezi aici cum se prepară și rețeta de mâncare cu linte de post.

Așază un capac peste tigaia cu legume și lasă-le să se înăbușe la foc de intensitate mică, pentru 5-6 minute. Nu le prepara în exces să nu se transforme în piure. Prepară-le al dente pentru a-și păstra formele și proprietățile. Scutură din când în când tigaia, sau amestecă legumele ușor cu o spatulă.

Spre final de preparare, adaugă lintea fiartă și scursă. Mai lasă mâncarea de linte cu legume la tigaie să se prepare pentru 2 minute, așa încât granulele de linte să se întrepătrundă cu aromele celorlalte legume.

Servește mâncarea caldă, ca fel principal la una dintre mesele zilei.

Iar pentru data viitoare când mai dorești un preparat sățios pe bază de legume, îți recomandăm rețeta de curry de năut și conopidă.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Te-ar mai putea interesa și
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cum să faci macarons la tine acasă. 10 sfaturi extrem de folositoare
Cum să faci macarons la tine acasă. 10 sfaturi extrem de folositoare
Topul celor mai populare condimente asiatice. Care este secretul preparatelor lor atât de aromate
Topul celor mai populare condimente asiatice. Care este secretul preparatelor lor atât de aromate
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
09:48
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale
08:20
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
08:11
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
06:02
5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase 5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase
06:01
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
2 mai, 07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
2 mai, 06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
2 mai, 06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
fresh

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao