Mâncare de fasole verde congelată. Rețetă de post
Dacă te întrebi ce să mai gătești, simplu, rapid și delicios, de post, poți încerca o mâncare de fasole verde congelată. Chiar dacă nu găsești pe piață fasole verde, proaspătă, poți opta cu încredere pentru cea congelată. Este la fel de gustoasă și dispune de o mare parte din proprietăți, păstrate și în timpul congelării.
Galerie foto
Păstăile de fasole congelate au aproape aceleași beneficii asupra organismului ca și cele proaspete. Odată cu congelarea acestora se conservă și o parte însemnată din proprietăți. Preparate fără a fi decongelate, păstăile de fasole își păstrează gustul, culoarea și textura crocantă.
Citește și articolul despre cum să congelezi fasolea verde. Sfaturi pentru a obține cele mai bune rezultate. Fasolea verde, chiar și congelată, este o sursă excelentă de de proteine și fibre, vitamine precum vitamina A, provitamina A sau beta caroten, vitaminele din complexul B, vitamina C, vitamina K.
Mai conține și minerale precum calciu, fier, potasiu, magneziu, cupru, chiar si fosfor, dar și acizi grași omega 3. Așadar, nu ezita să incluzi fasolea verde în diata ta, chiar și congelată, pentru a beneficia din plin de proprietățile acesteia.
Îți oferim în acest scop o rețetă simplă de mâncare de fasole verde congelată, pe care o poți prepara pentru una dintre mesele principale ale zilei.
Ingrediente
Mod de preparare
Întrucât păstăile de fasole verde nu se decongelează înainte de a fi adăugate în mâncare, nu-ți rămâne decât să pregătești celelalte legume. Dacă folosești fasole verde congelată, optează pentru celelalte legume proaspete.
Pașii necesari pentru a prepara mâncare de fasole verde congelată
Curăță ceapa și doi căței de usturoi. Toacă cele două ingrediente mărunt și pune-le la călit într-o tigaie cu ulei încins. Presară și puțină sare pentru a le înmuia mai rapid și a le ajuta să nu se ardă. Amestecă-le pentru o călire uniformă.
Curăță morcovul și dă-l pe răzătoarea mare. Adaugă-l peste ingredientele călite din tigaie. Amestecă din nou pentru a se întrepătrunde bine aromele și mai gătește și morcovul pentru 1 minut.
Curăță ardeiul și toacă-l mărunt. Adaugă-l și pe acesta în tigaia cu ingrediente. Nu lăsa ardeiul să se gătească mult pentru a nu se înmuia foarte rău. Adaugă sucul de roșii și 250 de mililitri de apă fierbinte. Fierbe sosul de roșii cu legume pentru 5-6 minute și asezonează-i gustul cu sare și piper. Adaugă și crenguțele de cimbru pentru un plus de aromă.
Descoperă și o rețetă de mâncare de cartofi cu fasole verde, simplă și rapidă.
Apoi adaugă păstăile de fasole verde direct congelate. Lasă-le să fiarbă în sosul de legume dor până când se decongelează și se mai pătrund puțin. Acestea sunt deja ușor pătrunse dinainte de congelare, deci nu necesită timp îndelungat de fierbere.
Înainte de a stinge focul, adaugă în delicioasa mâncare de fasole verde congelată mărarul tocat mărunt și un cățel de usturoi răzuit. Acesta din urmă va aromatiza plăcut mâncarea și îi va oferi un gust ușor picant.
Dacă te-am convins de gustul delicios al păstăilor de fasole congelate, îți recomandăm să încerci data viitoare și o gustoasă rețetă de fasole verde la tigaie.