Mâncare de linte. Rețetă de post foarte hrănitoare
Dacă nu știi ce să mai gătești, din categoria rețetelor de post, gustoase și hrănitoare, îți recomandăm să încerci rețeta de mâncare de linte. Se prepară simplu și ușor, este consistentă și aduce o mulțime de beneficii organismului.
Galerie foto
Lintea este un aliment recomandat în dieta celor care țin post sau a veganilor. Are un conținut mare de proteine vegetale și este o sursă bună de fibre. Datorită acestora, lintea asigură senzație de sățietate pentru o perioadă lungă de timp. În plus, conține mai puține calorii decât preparatele cu paste sau cu orez.
Conținutul mare de fibre din linte este benefic pentru îmbunătățirea digestiei. IConținutul bogat în minerale precum fier, fosfor, zinc și magneziu ajută la stimularea sistemului imunitar.
Lintea mai reprezintă și o sursă importantă de vitamine din complexul B care au un rol important in menținerea unui nivel optim de energie, în funcționarea creierului și în metabolismul celulelor.
Indiferent dacă alegi linte roșie, verde sau galbenă, proprietățile și beneficiile sunt aceleași. Prepară și tu rețeta de mâncare din linte pe care ți-o oferim în continuare, pentru a beneficia de cele menționate mai sus.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru a scurta timpul de fierbere al boabelor de linte, lasă-le la hidratat în apă rece pentru 1-2 ore. Între timp, poți pregăti baza de legume cu sos de roșii a mâncării.
Pașii necesari pentru a prepara mâncare de linte
După ce te-ai asigurat că boabele de linte sunt bine hidratate, scurge-le de apa în care au stat. Așază o crăticioară pe flacăra aragazului și pune în ea uleiul la încălzit. Curăță ceapa, clătește-o și toac-o mărunt. Curăță usturoiul, clătește-l și toacă-l rondele. Adaugă-le în uleiul încins și amestecă-le pentru a se căli ușor, presară și puțină sare pentru a ajuta la eliminarea apei din ele, astfel încât să nu se ardă în timpul călirii.
Curăță ardeii și toacă-i mărunt sau în fâșii. Adaugă-i în crăticioară când ceapa devine transparentă. Amestecă ingredientele și mai lasă-le la preparat pentru 2 minute, atât cât să-și degaje ardeii aromele. Poți folosi doar un tip de ardei, însă fiecare are gustul și aroma lui. Apoi adaugă pasta de roșii sau roșiile decojite și tocate cuburi. Lasă sosul să fiarbă până când scade lichidul format.
Vezi aici cum se prepară și rețeta de legume cu linte la tigaie.
Adaugă lintea scursă și completează cu apă fierbinte, atât cât să fie bine acoperite toate ingredientele. Este recomandat să ai o altă crăticioară cu apă la fiert pentru a mai adăuga în mâncare, dacă mai necesită. Adaugă și un morcov curățat, dar lăsat întreg, pentru un plus de gust dulce. Fierbe delicioasa mâncare de linte, acoperită cu capac, până când devine consistentă, iar boabele de linte sunt bine înmuiate. Adaugă sare și piper după gust.
Servește mâncarea de linte decorată cu verdeața preferată. Este delicioasă cu pâine prăjită sau diferite chipsuri de aluat.
Dacă dorești mai multe rețete cu linte, îți recomandăm să încerci și rețeta de hummus de năut și linte.