Mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptor
Rețeta de mere umplute cu fructe uscate și cereale este o alegere sănătoasă și delicioasă pentru un desert cald, reconfortant. Aceasta combină dulceața naturală a merelor coapte cu textura bogată și aromele fructelor uscate, completate de nota crocantă a cerealelor. Ușor de preparat, acest desert se potrivește perfect în serile răcoroase de toamnă sau iarnă.
Galerie foto
După coacere merele devin moi și suculente, în timp ce umplutura bogată în fructe uscate și cereale oferă o explozie de dulce natural. Scorțișoara adaugă o notă caldă și aromată, iar mierea sau siropul de arțar leagă ingredientele, conferindu-le o dulceață subtilă și naturală.
Dacă merele produc mult sirop în timpul coacerii acesta poate fi folosit pentru a glazura merele înainte de servire, adăugând un luciu apetisant. Desertul este o opțiune sănătoasă, potrivită atât pentru adulți, cât și pentru copii. Te poți răsfăța cu acest desert delicios pe toată perioada sezonului rece, când piețele abundă de mere.
Iar pe lângă această rețetă simplă și ușoară îți mai recomandăm să prepari și rețeta de trandafiri din mere și aluat foietaj. Iar în continuare poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara delicioasele mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptor.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea merelor. Spală bine merele și scoate cotorul folosind un cuțit sau un instrument special, având grijă să nu perforezi baza.
Taie un mic capac din partea superioară a fiecărui măr pentru a crea un spațiu ușor mai mare pentru umplutură. Pentru a nu oxida merele, stropește-le rapid cu suc de lămâie.
Cum prepari mere umplute cu fructe uscate și cereale
Într-un bol mai mare, amestecă fructele uscate tocate mai mărunt, nucile sau migdalele mărunțite, fulgii de ovăz, scorțișoara și esența de vanilie.
Adaugă mierea sau siropul de arțar și amestecă până când compoziția devine omogenă. Dacă folosești unt, adaugă-l tăiat în cubulețe mici. Omogenizează și umple fiecare măr cu amestecul de fructe uscate și cereale, presând ușor compoziția.
Descoperă și care este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte.
Așază merele într-o tavă de cuptor, unsă ușor cu unt sau tapetată cu hârtie de copt.
Toarnă sucul de mere sau apa în tavă, pentru a crea abur care ajută la coacerea merelor.
Preîncălzește cuptorul la 180°C și coace merele timp de 25-30 de minute, până când devin moi, dar își păstrează forma.
Dacă dorești, în ultimele 5 minute, poți presăra puțin zahăr brun deasupra pentru o crustă caramelizată.
Lasă delicioasele mere umplute cu fructe uscate și cereale să se răcească pentru câteva minute în tavă după ce le scoți din cuptor.
Apoi transferă-le pe un grătar de răcire și lasă-le să se tempereze bine. Pentru o servire elegantă așază merele pe farfurii individuale, stropite cu sosul din tavă, și decorează-le cu o frunză proaspătă de mentă sau un praf de scorțișoară. Poți să le servești simple sau cu o lingură de iaurt grecesc, smântână dulce ori înghețată de vanilie.
Acest desert simplu, dar spectaculos, va aduce cu siguranță bucurie pe masă.
Dacă mai dorești să prepari și alte deserturi simple cu mere, clătite cu mere în aluat, aromate cu scorțișoară.