Mini cheesecake cu căpșuni. Rețetă simplă pentru deserturi delicioase
Dacă vrei să prepari celor dragi o rețetă de deserturi simple, dar delicioase, îți recomandăm să încerci rețeta de mini cheesecake cu căpșuni.
Deserturile preparate, din start, în porții individuale sunt mult mai spectaculoase și mai atractive. Chiar dacă necesită mai mult timp pregătirea lor, rezultatul final va merita din plin timpul alocat. Iar cheesecake-urile sunt deserturile perfecte pentru o astfel de metodă. Important este să ai vase speciale de mărimi mici. Cele mai populare sunt formele de brioșe. Iar dacă mai adaugi și hârtiuțe speciale în acestea, deserturile vor avea și o notă de eleganță.
Descoperă din aceeași categorie de deserturi preparate în mod individual și o rețetă simplă de muffins cu nutella. În continuare vă oferim rețeta completă pentru prepararea mini cheesecake-urilor.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a pregăti compoziția pentru mini cheesecake, pregătește formele în care vei monta desertul. Folosește forme de brioșe individuale, pentru a putea scoate deserturile din ele. Poți opta pentru forme de silicon sau chiar din hârtiuțe speciale pentru coacerea brioșelor. Apoi, poți pregăti crusta de biscuiți pentru stratul de bază al mini cheesecake-urilor.
Pașii necesari pentru mini cheesecake cu căpșuni
Pune untul la topit într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului. După topire, lasă-l să se tempereze ușor și transformă biscuiții în firimituri cu ajutorul robotului sau al unui sucitor de aluaturi. Adaugă firimiturile de biscuiți într-un bol și toarnă peste ei untul topit. Cu vârfurile degetelor, amestecă ingredientele până când obții un aluat nisipos. Pentru a omogeniza textura aluatului, toarnă câte puțin lapte ușor cald și amestecă intens.
Distribuie uniform compoziția de biscuiți în formele de brioșe și preseaz-o la baza acestora cu o lingură. Pune formele de brioșe la rece și lasă-le până când prepari crema de brânză.
Descoperă și o rețetă de cheesecake cu căpșuni și ciocolată.
Cum prepari crema și decorul deserturilor
Înainte de a amesteca ingredientele pentru cremă, pune gelatina la hidratat în apă rece. După ce se hidratează, pune vasul pe baie de aburi și diluează gelatina. las-o să se tempereze înainte de a o adăuga în compoziție.
Într-un bol încăpător amestecă mascarponele cu smântâna pentru frișcă, folosind mixerul. Adaugă zahărul pudră și un praf de sare și amestecă intens până când compoziția devine cremoasă. Adaugă gelatina diluată și amestecă energic pentru a se dispune uniform în crema de brânză.
Toarnă crema peste stratul de biscuiți din formele de brioșe. Nu umple formele complet cu crema, mai lasă puțin spațiu și pentru decorul din căpșuni.
Pune formele cu mini cheesecake la rece până când crema devine consistentă.
Între timp, prepară un jeleu de căpșuni. Pune deoparte câteva căpșuni pentru decor, iar restul transformă-le în piure. Adaugă zahărul peste ele și fierbe-le până când obții un sos consistent. Trece sosul de căpșuni prin sită pentru a-i oferi textură fină de jeleu.
Lasă- jeleul de căpșuni să se răcească și glazurează cu el suprafața mini cheesecake-urilor. Adaugă și jumătăți sau sferturi de căpșuni deasupra și poți savura delicioasele mini cheesecake cu căpșuni alături de cei dragi.
Descoperă și o rețetă de mini Paris Brest cu căpșuni.