Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
Acești muffins cu dovleac și fulgi de ovăz sunt perfecți pentru micul dejun sau ca gustare sănătoasă. Desertul combină dulceața naturală a dovleacului cu textura ușor crocantă a fulgilor de ovăz. Sunt moi, aromați și plini de nutrienți, iar dovleacul adaugă o textură umedă, plăcută.
Galerie foto
Rețeta este foarte ușor de preparat și este perfectă pentru iubitorii de preparate cu dovleac și cu ovăz! dovleacul, indiferent dacă este copt, răzuit sau caramelizate aduce preparatelor atât gust delicios, cât și textură și culoare deosebită. Poate fi folosit atât în preparate dulci cât și sărate. Chiar și preparat copt poate fi servit ca desert sau ca gustare sărată, adăugând condimente pentru un gust deosebit.
Fulgii de ovăz sunt un aliment versatil și nutritiv, recunoscuți pentru conținutul ridicat de fibre, vitamine și minerale. Sunt o alegere excelentă pentru un stil de viață sănătos. Și aceștia pot fi incluși atât în preparate dulci cât și sărate. Aduc un aport de consistență, dar și de sățietate.
Din categoria preparatelor sărate îți recomandăm să încerci rețeta de chifteluțe de dovlecei, cu fulgi de ovăz și semințe de susan. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de muffins cu dovleac și fulgi de ovăz.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi coace dovleacul plăcintar până când devine moale. Apoi pasează-l cu furculița sau cu blenderul. Înainte de a pregăti compoziția pentru muffins, preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Așază hârtiuțe în formele pentru muffins.
Cum prepari muffins cu dovleac și fulgi de ovăz
Ia un bol mare și trece făina prin sită în el, împreună cu praful de copt, bicarbonatul și pudra de scorțișoară. Adaugă fulgii de ovăz, ghimbirul răzuit și sarea și amestecă bine toate ingredientele.
Descoperă aici despre beneficiile ghimbirului și motivul pentru care este consumat de sute de ani.
Într-un alt bol, sparge ouăle și amestecă-le cu zahărul brun până când obții o compoziție ușor spumoasă. Adaugă piureul de dovleac, uleiul, laptele și vanilia. Amestecă bine până la omogenizarea compoziției.
Adaugă ingredientele umede peste cele uscate și amestecă ușor, doar până se omogenizează compoziția. Nu exagera cu mixarea, pentru a menține muffins-urile pufoase.
Dacă folosești nuci, încorporează-le acum, amestecând ușor cu o spatulă.
Distribuie aluatul în formele de muffins, umplând cam ¾ din capacitatea lor. Presară deasupra câțiva fulgi de ovăz pentru un aspect crocant.
Coace delicioșii muffins cu dovleac și fulgi de ovăz timp de 20-25 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată.
Lasă-i să se răcească în tavă 5 minute, apoi transferă-i pe un grătar pentru a se răci complet.
Servește-i simpli sau cu un strat de unt, miere, sau cremă de brânză.
Pentru un plus de savoare, poți adăuga și stafide, merișoare uscate sau bucăți de ciocolată în aluat.
O altă rețetă de desert cu dovleac pe care o poți încerca este cea de empanadas cu dovleac.