Musaca de vinete cu carne de pui, pentru un prânz de vară delicios
Dacă nu mai știi ce să gătești pentru masa de prânz din zilele de vară, încearcă rețeta de musaca de vinete cu carne de pui. Este gustoasă și foarte sățioasă.
Rețeta clasică de musaca din bucătăria grecească este printre cele mai populare rețete cu cartofi. Însă vara, merită preparată și în alte combinații de legume cu carne. Una dintre acestea este cea cu vinete, dar o altă variantă se poate prepara cu dovlecei.
Rețetele cu vinete sau cu dovlecei sunt ușor asemănătoare cu rețeta clasică de musaca. Se înlocuiesc cartofii cu ingredientele menționate, iar sosul de roșii se prepară din roșii proaspete. Te poți bucura astfel de savoarea legumelor de vară, proaspete. Tot cu vinete îți mai recomandăm să încerci și rețeta de vinete parmigiana. Un deliciul italienesc de care nu te mai saturi. În continuare poți urmări rețeta detaliată pentru musaca de vinete cu carne de pui.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea vinetelor care necesită spălare, ștergere și secționare fie în felii rotunde, fie longitudinale. În intervalul de timp cât stau vinetele la deshidratat te poți ocupa de ingredientele pentru umplutură.
Taie vinetele în rondele de 3-4 mm grosime. Așeză-le una lângă alta pe un blat de lucru și presără sare peste ele. Lasă-le așa timp de 10-15 minute, apoi le ștergi bine cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta sucul amărui. Pune puți ulei într-o tigaie încinsă și rumenește ușor rondelele de vinete, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
Cum prepari umplutura pentru musaca de vinete cu carne de pui
Curăță ceapa și usturoiul, toacă-le mărunt și călește-le ușor în puțin ulei încins. Presară și puțină sare care va deshidrata ceapa și îi va accentua gustul. Când ceapa devine sticloasă, adaugă carnea de pui tocată. Amestecă carnea cu ceapa și usturoiul pentru a se întrepătrunde gusturile și a se rumeni carnea uniform.
Condimentează ingredientele cu puțină sare și piper, iar când carnea se deschide bine la culoare, toarnă vinul peste ea. Lasă carnea și celelalte ingrediente să fiarbă în vin până când se evaporă alcoolul.
Curăță roșiile, toacă-le mărunt și adaugă-le peste sosul de carne. Adaugă și puțin cimbru pentru o aromă mai plăcută. Fierbe carne în sos până când este bine pătrunsă.
Lasă sosul să se răcorească 10-12 minute și pregătește vasul în care vei monta musacaua.
Cum montezi și coci musacaua de vinete
Unge vasul de copt cu foarte puțin ulei, atât la bază cât și pe laterale. Așază la baza lui un rând de rondele din vinete. Întinde peste ele un strat din umplutura de carne. Presară peste acesta câteva frunze de busuioc rupte mărunt și puțină mozzarella răzuită.
Așază un nou rând de rondele din de vinete și continuă cu sosul de carne. Repetă procedeul până când termini toate ingredientele. Stratul de deasupra va fi din rondele de vinete peste care presări mozzarella răzuită.
Introdu vasul în cuptor și coace delicioasa musaca de vinete cu carne de pui pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius. Las-o să se răcească timp de 10-15 minute, apoi o poți porționa și savura cu poftă, alături de familie.
Descoperă aici și o rețetă de vinete umplute cu carne.