Mușchi de porc în sos de vin alb
Dacă îți place carnea de porc și ai epuizat toate ideile, ai putea să încerci o rețetă deosebită: mușchi de porc în sos de vin alb. Deoarece mușchiul de porc este o carne tare, îți arătăm o metodă prin care să devină fraged și ușor de mâncat.
La această rețetă poți să adaugi rondele de ceapă și câteva ciuperci pentru a obține o friptură delicioasă. Fie că alegi să o servești la cină sau la o ocazie specială, cu siguranță va fi apreciată.
Vezi mai jos ingredientele de care ai nevoie și pașii pe care să-i urmezi pentru a pune pe masă cel mai fraged și bun mușchi de porc în sos de vin alb.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru a pregăti această rețetă este porționarea mușchiul file. Taie cinci felii de grosime medie, pe cât posibil egale. Într-un bol amestecă fulgii de chili, cimbrul, rozmarinul, usturoiul granulat și apoi presară peste carne. Încearcă să fie cât mai uniform. Acoperă-le cu folie alimentară și bagă-le la frigider timp de 3-4 ore.
După ce s-a înmuiat carnea pune feliile de mușchi pe un grill sau într-o tigaie cu puțin ulei și gătește-le pe ambele părți
Cum prepari sosul de vin alb
O parte importantă din rețeta de mușchi de porc în sos de vin alb este chiar sosul de vin. Începe prin a curăța ceapa și usturoiul și a le toca mărunt. Pune o tigaie mare pe foc și adaugă puțin ulei. Lasă focul mic, pune ceapa și usturoiul și călește-le puțin. Adaugă ciupercile feliate și lasă-le să se gătească până se evaporă lichidul pe care l-au lăsat.
Apoi pune vinul alb și lasă să se călească până se evaporă alcoolul și se reduce sosul. Pune sare și piper după gust. Dacă se întâmplă să nu-ți iasă ceva, iată 5 greșeli pe care le faci când prepari sosuri și soluții pentru a le repara.
Când este gata sosul, adaugă feliile de mușchi în tigaie și pune un capac deasupra. Ca să se gătească bine mușchiul de porc în sos de vin alb, redu focul la minimum și lasă mușchiul file de porc să se înăbușe aproximativ 15 minute. După această perioadă întoarce mușchiul și lasă-l să se facă încă 15 minute. Când întorci mușchiul mai adaugă câteva foi de dafin și o crenguță de rozmarin, dacă îți place friptura aromată.
Sosul de vin alb frăgezește mușchiul de porc
La acest mușchi de porc poți să consumi un sos picant, originar din Thailanda, Sriracha.
Dacă ai mâncat deja o porție de mușchi de porc în sos de vin alb, a venit timpul să știi că toate alimentele au un loc important în alimentația de zi cu zi, inclusiv un pahar de vin.
Alcoolul de multe feluri, inclusiv vinul, a făcut parte din rutinele de seară ale oamenilor de foarte mult timp. Se pare că nu va dispărea prea curând, dar ce se întâmplă exact când bei un pahar de vin în fiecare seară?