Năut crocant la air fryer. Gustarea sănătoasă pe care o căutai
Poți face năut crocant la air fryer pentru a-l servi ca gustare sau drept garnitură pentru un alt fel de mâncare, cum ar fi o salată sau un preparat din carne. Nu ai nevoie decât de 5 minute pentru a pregăti toate ingredientele.
Năutul este asimilat de obicei humusului, însă este se folosește în multe alte rețete. Se consumă cu precădere în Orientul Mijlociu unde este întâlnit într-o mulțime de rețete de la salate la supe.
Poți încerca să îl integrezi și tu în dietă pentru că este bogat în fibre, proteine, fără un aport de carhohidrați și caloric prea mare. De asemenea, năutul conține fier, vitamina B9, fosfor, acizi grași polinesaturați și mononesaturaț, inclusic linoleic și oleic.
Primele înregistrări istorice ale năutulului datează din anul 3500 î.Hr. de pe teritoriul actual al Turciei. Astăzi India produce cea mai mare cantitate la nivel mondial, dar este cultivat în peste 50 de țări.
Ingrediente
Cum alegi ingredientele pentru năut crocant la air fryer
Pentru a face această rețetă poți folosi atât năut la conservă, cât și proaspăt. În mod evident prima variantă este mult mai rapidă, însă dacă ai timp poți fierbe tu năutul după care urmezi pașii rețetei.
Dacă alegi varianta de năut conservat alege un produs cât mai simplu care să nu aibă adaos de aditivi alimentari sau cantități mari de sare. Află mai multe despre beneficiile consumului de năut.
Pasul cel mai important este să usuci foarte bine boabele de năut înainte de a le amesteca cu ulei de măsline, sare și condimente. În felul acesta va fi foarte crocant după gătirea la air fryer. Încearcă și rețeta de falafel la air fryer.
În afară de ingredientul principal, năutul, vei mai avea nevoie de ulei de măsline, condimente și sare. Faptul că îl gătești la air fryer face să nu aibă o cantitate mare de grăsimi. Poți folosi năutul crocant la air fryer în supe sau salate în loc de crutoane, drept gustare sau garnitură lângă un fel principal din carne.
Mod de preparare
Se încălzește friteuza cu aer cald la 200°C. Între timp, se varsă năutul într-o strecurătoare și se lasă să se scurgă. Apoi se pune pe prosoape de hârtie pentru a se usca foarte bine. Se transferă într-un bol și se amestecă bine cu uleiul de măsline, condimentele și sarea.
Năutul condimentat de pune în coșul de la air fryer. După 10 minute se mișcă puțin coșul pentru ca năutul să se facă pe toate părțile. Se mai lasă 10 minute. Se servește cu felii de lămâie.