Negresă marmorată cu dovleac copt. Un desert delicios, de sezon
Se apropie un eveniment important și nu ai idee cu ce desert să-i răsfeți pe cei dragi? Îți oferim o rețetă de negresă marmorată cu dovleac copt, foarte delicioasă și spectaculoasă.
Galerie foto
Dovleacul copt este un desert deosebit savurat simplu, sau glazurat cu miere și nuci. Dar, după ce ți-ai satisfăcut pofta cu el, poți să-l incluzi în diferite preparate culinare, dulci sau sărate. Poți pregăti din dovleac copt rețete de plăcintă, de tartă, checuri, aluaturi fragede sau dospite. Poți prepara și creme pentru prăjituri sau torturi. Toate vor ieși savuroase și deosebite.
Dacă nu ai preparat încă dovleac copt, vezi aici cum poți face cel mai bun dovleac copt la cuptor. Este rețeta cu cel mai simplu mod de a prepara dovleacul. Și dacă te întrebi cum poți include dovleacul într-un tort savuros și spectaculos, vezi aici rețeta, pentru tort cu cremă de dovleac copt și glazură de ciocolată. Iar mai jos, îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, al celei mai delicioase negrese cu dovleac.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea prăjiturii constă în coacerea dovleacului la cuptor. După răcirea acestuia te poți apuca de prepararea blatului pentru negresă.
Cum prepari blatul pentru negresă marmorată cu dovleac copt
Amestecă zahărul cu untul, pudra de cacao și laptele într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului. Amestecă-le până la topire și omogenizare. Vei obține o compoziție cremoasă pe care o lași să se tempereze și pregătești celelalte ingrediente. Când este temperată adaugă și esența și omogenizează bine compoziția.
Separă, în două boluri, albușurile de gălbenușuri. Presară puțină sare peste albușuri și bate-le bine cu mixerul până când devin cristaline. Adaugă gălbenușurile în compoziția de cacao răcită și omogenizează compoziția. Apoi, adaugă și bezeaua de albușuri, amestecând ușor pentru a obține o compoziție aerată. Trece făina împreună cu praful de copt prin sită și adăugă-le, treptat, în compoziția pentru negresă.
Cum montezi și coci negresa
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pune ciocolata cu untul și laptele într-o crăticioară, așezată la foc de intensitate mică. Amestecă intens ingredientele până când rezultă o compoziție omogenă și ușor cursivă. Stinge focul, lasă compoziția să se tempereze și pregătește dovleacul copt. Ia o tavă cu laturile de aproximativ 23/36 cm și așază hârtie de copt, apoi întinde compoziția de negresă în ea.
Amestecă miezul dovleacului copt cu zahărul pudră, până când rezultă un piure fin. Întinde piureul de dovleac copt deasupra compoziției pentru negresă. Peste acesta, întinde compoziția de ciocolată. Cu o scobitoare trece prin cele două compoziții pentru a le marmora.
Pune tava la cuptor și coace delicioasa negresă marmorată cu dovleac copt pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.
Las-o să se răcească bine înainte de a o porționa. este delicioasă și va arăta foarte bine