Pandișpan cu vișine și caise, desertul vedetă al verii

Timp de gătire: 25 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Românească

Dacă îți plac deserturile cu fructe proaspete în compoziție, îți recomandăm să încerci o rețetă de pandișpan cu vișine și caise. Cu siguranță îl vei declara desertul vedetă al verii.

Publicat: 8 august 2022, 07:45

Galerie foto

Vișinele se adaugă în interiorul blatului de pandișpan, iar caisele se așază deasupra / RețeteFeldeFel.ro

Combinația celor două tipuri de fructe cucerește atât ca gusturi și arome deosebite, cât și ca aspect. Sunt fructe de culori diferite, dar și de forme deosebite ce vor înnobila blatul de pandișpan pufos. În plus prăjitura mai conține și un strat de biscuiți așezat la bază cu rolul de a absorbi umiditatea blatului. În același timp va folosi drept paravan, pentru a nu migra fructele la baza prăjiturii. Află mai multe despre conținutul prăjiturii și modul de preparare al acesteia în rândurile de mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea stratului de biscuiți cu unt. Acesta va constitui baza prăjiturii. Este același strat pe care îl folosești deseori și la rețeta de cheesecake. Topește untul într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului. Macină biscuiții fin și adaugă peste ei untul topit. Amestecă bine până când obții un aluat nisipos. Pune hârtie de copt într-o tavă cu dimensiunile de 25/35 cm. Întinde stratul de biscuiți uniform peste hârtia din tavă. Pune tava la frigider pentru aproximativ 15 minute, astfel încât untul să se solidifice, iar stratul de biscuiți să devină ferm. Între timp, pregătește fructele și compoziția pentru blatul de pandișpan.

Primul pas în prepararea blatului constă în pregătirea fructelor. Spală bine vișinele, lasă-le să se scurgă și îndepărtează-le sâmburii. Pune-le într-o sită. Spală și caisele, șterge-le, apoi secționează-le în jumătăți și îndepărtează sâmburii. Acum poți porni cuptorul la 180 de grade Celsius pentru a avea timp să se încălzească.

Pași de urmat în realizarea compoziției de pandișpan

Pentru prepararea blatului de pandișpan, separă în două boluri albușurile de gălbenușuri.

Bate albușurile spumă presărate cu sare folosind un tel sau mixerul. Adăugă lingură cu lingură zahărul, în timp ce amesteci energic până când obții o bezea fermă. Peste gălbenușurile din celălalt bol adaugă uleiul și vanilia. Amestecă ingredientele până când obții o compoziție omogenă. Adaugă această compoziție în bezeaua de albușuri și amestecă ușor folosind o spatulă. Apoi adăugi făina, tot lingură cu lingură. Amesteci la fel de ușor cu spatula până la omogenizarea compoziției.

Scoate tava cu stratul de biscuiți de la frigider pe masa de lucru. Întinde uniform peste stratul de biscuiți compoziția de pandișpan . Din loc în loc înfige vișinele bine scurse, așezându-le cu partea laterală în sus. Așa te asiguri că nu se va scurge sucul din ele în timpul coacerii pandișpanului.

Jumătățile de caise le așezi deasupra compoziției de pandișpan, cu partea interioară în sus. Așezate astfel, sucul acestora va rămâne în interior, fără a se prelinge în compoziție. Poți folosi și caise din compot. Îți oferim în acest scop și o rețetă simplă de compot de caise jumătăți.

Pune tava la cuptor pe sertarul de la jumătatea acestuia. Coace deliciosul pandișpan cu vișine și caise la temperatura de 180 de grade Celsius, pentru 20-25 de minute, la 180 de grade. Pentru siguranța coacerii poți apela și la testul cu scobitoarea.

După ce s-a copt pandișpanul, lasă-l să se răcească bine, decorează-l cu zahăr pudră și îl poți porționa.

Pandișpanul cu fructe se va porționa doar după răcirea completă / RețeteFeldeFel.ro


Te vei bucura de gustul delicios al unei prăjituri reușite de vară, alături de prieteni și familie. Iar dacă ți-am stârnit apetitul pentru prăjituri cu fructe, îți mai oferim și o rețetă de prăjitură cu vișine și iaurt.

Citește și
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Te-ar mai putea interesa și
Pandișpan cu mere. Rețeta unui desert simplu și delicios
Pandișpan cu mere. Rețeta unui desert simplu și delicios
Prăjitura Vis de vară. Rețeta unui desert cu multe fructe și cremă de vanilie
Prăjitura Vis de vară. Rețeta unui desert cu multe fructe și cremă de vanilie
Prăjitură cu brânză și fructe de pădure. O armonie de arome și culori
Prăjitură cu brânză și fructe de pădure. O armonie de arome și culori
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:06
Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post
05:04
Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară
05:01
Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special
22 noiembrie, 03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
22 noiembrie, 03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
22 noiembrie, 02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Când scăpăm de vortexul polar şi ninsori. Jumătate din ţară, paralizată de zăpezi
Când scăpăm de vortexul polar şi ninsori. Jumătate din ţară, paralizată de zăpezi
„Până la Valentina am avut tot ce mi-a plăcut ochiului” Decizia radicală a lui Cristi Borcea, care i-a schimbat complet ultima căsnicie!
„Până la Valentina am avut tot ce mi-a plăcut ochiului” Decizia radicală a lui Cristi Borcea, care i-a schimbat complet ultima căsnicie!
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Turtă dulce baby friendly. Rețeta unui desert fără zahăr
Turtă dulce baby friendly. Rețeta unui desert fără zahăr
Beyoncé va susține un spectacol în prima zi de Crăciun. Vedeta va cânta în pauza meciului din NFL dintre Houston Texans și Baltimore Ravens
Beyoncé va susține un spectacol în prima zi de Crăciun. Vedeta va cânta în pauza meciului din NFL dintre Houston Texans și Baltimore Ravens
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
fresh

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă