Parfait de zmeură, rețeta desertului rece perfect
„Parfait” înseamnă „perfect” în franceză. Este o denumire foarte potrivită pentru că acest tip de deserturi sunt tot ceea ai nevoie într-o zi de vară sau atunci când vrei să îți impresionezi invitații la masă. Îți oferim o rețetă de parfait de zmeură, o combinație răcoroasă, dulce-acrișoară de fructe și iaurt.
Denumirea de ”parfait” a fost folosită pentru prima dată în anu 1894 pentru a descrie un desert înghețat, într-o carte de bucate, în Franța. Varianta originală era preparată din smântână fierbinte, ouă, zahăr și un sirop folosit pentru a creea o crustă asemănătoare cu piureul.
Primele parfaituri aveau aromă de cafea. De asemenea, conținea și alcool pentru că grăsimea, zahărul, alcoolul sau aerul interferează cu formarea de cristale de apă, care altfel ar da înghețatei o textură grunjoasă.
Îți oferim și o rețetă de cheesecake cu zmeură, la borcan. Descoperă cum se prepară una dintre cele mai populare rețete.
Astăzi, Statele Unite ale Americii este locul unde parfaitul este foarte popular. Se face în straturi de iaurt, diverse tipuri de nuci sau alune, granola și/sau alcool și fructe. Se poate decora cu frișcă și biscuiți mărunțiți.
Rețeta desertului rece perfect: parfait de zmeură,
Parfaitul este un desert congelat pe care îl poți face în casă fără să ai nevoie de o mașină de făcut înghețată. Nu ai nevoie decât să îl lași la congelator până când îngheață suficient. Un alt avantaj este că este, de asemenea, relativ sănătos în comparație cu alte deserturi similare, mai ales dacă folosești fructe proaspete și granola. Cu cât pui mai puține toppinguri și ingrediente industrializate, cu atât va fi mai sănătos.
Parfaitul se servește în pahare înalte, nu foarte largi, din sticlă transparentă, astfel încât să se vadă foarte bine straturile. La începuturi, în Franța, se serveau în farfurii decorative.
Există și variante gourmet ale parfaitului, care sunt servite ca aperitive. Cele mai sofisticate includ fructe de mare și legume. Sunt servite de cele mai multe ori în Marea Britanie și în Germania. De obicei conțin o cremă de ficat de pui, îndulcită cu lichior.
Descoperă lista de ingredinte și pașii necesari pentru a prepara rețeta de parfait de zmeură, un desert delicios fără coacere.
Ingrediente
Mod de preparare
Se amestecă zmeura cu zahărul până se transformă într-un piure. Se acoperă și se lasă să stea timp de 1 oră. Se trece piureul de zmeură printr-o strecurătoare fină, pentru a se îndepărta semințele. Se adăugă afinele, se amestecă și se păstrează la frigider.
Iaurtul, vanilia, coaja de lămâie și zahărul se amestecă foarte bine cu un tel, până când zahărul se dizolvă și amestecul devine ușor și pufos. Se transferă într-o pungă și se pune la congelator.
Se adaugă două linguri de granola într-un borcan de 250 g. Se acoperă cu două linguri de amestec de fructe, iar apoi cu două linguri pline de amestec de iaurt. Se repetă procesul de încă două ori pentru un total de 3 straturi.
Se dă la congelator aproximativ 8 ore sau peste noapte.
Poftă bună!