Păstrarea alimentelor la frigider. 4 produse care stau mai bine pe blatul din bucătărie
Se întâmplă ca din dorința de a păstra mâncarea în condiții bune să faci mai mult rău decât bine. Excesul de zel ajunge și în bucătărie și te poate îmbolnăvi. Anumite obiceiuri care țin de gătit sau de curățenie pot fi dăunătoare pe termen lung. Descoperă mai multe despre păstrarea alimentelor la frigider. 4 produse care stau mai bine pe blatul din bucătărie.
În general, păstrarea alimentelor la frigider le crește perioada în care pot fi consumate în siguranță. Practic, fără el viața noastră ar fi mult mai complicată.
Totuși, potrivit YourTango.com există situații în care produsele stau mai bine afară decât în frigider. Mai mult, unele pot deveni chiar toxice.
Păstrarea alimentelor la frigider
Unele alimente merită păstrate la frigider. Cu toate acesta, există și produse pe care ar fi mai bine să le păstrezi pe blatul din bucătărie. Mai jos găsești o listă cu alimente pe care nu ar trebui să le mai depozitezi vreodată la frigider.
Usturoiul
Usturoiul are capacitatea de a absorbi umiditatea din aerul frigiderului, iar din această cauză va apărea în scurt timp mucegaiul. În acest caz, nu e ca la brânză, să transformi un umil cățel de usturoi în ceva nobil.
Nu vei face decât să crești riscul de a avea probleme de sănătate. Află mai multe despre usturoiul copt. Vezi cum poți să-l prepari la tine acasă.
Mucegaiul este asociat cu probleme ale sistemului respirator.
Cel mai bine este să păstrezi usturoiul într-un loc întunecat și răcoros și să îl cureți atunci când ai nevoie de el.
Dacă totuși vrei să îl ai la îndemână curățat pentru diverse preparate, îl poți mărunți cu un blender și apoi să îl pui într-un borcan care se închide ermetic cu sare, ulei de măsline și câteva picături de zeamă de lămâie. Va rezista foarte bine și îl poți folosi la tocănițe, carne la cuptor sau la tigaie.
Ceapa
Ceapa nu are de ce să stea la frigider, nici curățată, nici necurățată. Unul dintre aspectele de care trebuie să ții cont este că ceapa atrage bacterii din mediul în care stă.
Nici nu îți seama cât de toxică poate fi ceapa depozitată necorespunzător. În plus, între foile ei poate apărea mucegai pe care este posibil să nici nu îl vezi, mai ales dacă urmează să folosești ceapa întreagă.
Păstrează ceapa întreagă în cămară sau în dulapuri bine ventilate, departe de alte legume. Din cauză că elimină un gaz numit etilenă le va grăbi coacerea și se vor strica mult mai repede.
Ghimbir proaspăt
Ghimbirul va începe să prindă mucegai foarte repede când este păstrat la frigider. Nu vei putea decât să îl arunci, pentru că dacă încerci să îl consumi vei avea parte de probleme de sănătate.
Dacă ai tăiat o bucată de ghimbir lasă-l la temperatura camerei și încearcă să îl folosești cât mai repede.
Doar așa te vei putea bucura de beneficiile pe care le are asupra sănătății. Este bogat în antioxidanți, ceea ce-l face perfect pentru a fi consumat mai ales în lunile reci când ai nevoie de ajutor pentru a trece mai ușor peste răceli, viroze și gripe.
Orez fiert
Ai fiert orez și l-ai pus la frigider pentru a-l folosi a doua zi sau poate peste alte câteva zile. Indiferent dacă este păstrat într-o oală cu capac sau într-o caserolă închisă ermetic vei simți că prinde un miros ciudat și că începe și să mucegăiască.
În situații extreme, îl poți depozita așa, dar nu mai mult de 24 de ore, dacă vrei ca apoi să îl consumi în siguranță.