Pătrățele cu dovlecei și morcovi. Rețeta unui aperitiv de vară
Dacă îți plac dovleceii și vrei să îi incluzi în cât mai multe preparate culinare, trece pe listă și rețeta de pătrățele cu dovlecei și morcovi. Este rețeta unui aperitiv simplu, dar gustos și frumos colorat. O poți prepara pentru gustări zilnice, dar și pentru un platou cu aperitive festive.
Galerie foto
Dovleceii fac parte dintre legumele de vară foarte populare și versatile. Pot fi folosiți în diferite preparate culinare, acoperind chiar toate categoriile. Supele și ciorbele de dovlecei sunt foarte des preparate vara, pentru că se pot consuma reci. La fel și salatele din dovlecei, sunt la mare căutare, preparate în diferite moduri. Mâncărurile scăzute din dovlecei pot fi preparate simple sau cu carne, după preferințe. Aluaturile cu dovlecei sunt la mare căutare, pentru că aceștia aduc consistență și o notă de prospețime.
Poți include dovleceii și în rețete de deserturi, de compot, dulceață și gem, dar și în cele de murături. Dacă nu ai preparat-o până acum, îți recomandăm să testezi rețeta de dulceață din dovlecei, cu lămâie și anason stelat. Este foarte gustoasă, foarte aromată și plăcut colorată.
Îți oferim în continuare rețeta detaliată cu listă completă și pași necesari, pentru a prepara și tu delicioasele pătrățele cu dovlecei și morcovi.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi te vei ocupa de pregătirea dovleceilor și a morcovilor, care necesită mai mult timp față de celelalte ingrediente.
Spală bine dovleceii, șterge-i și dă-i pe răzătoarea mare. Pune-i într-o sită, presară puțină sare peste ei și lasă-i la deshidratat 10 minute.
Curăță morcovii, răzuiește-i și pe aceștia și lasă-i într-o sită. Morcovii nu necesită deshidratare ca dovleceii, dar este bine să se scurgă și ei de lichid.
Tot acum curăță și ceapa și toac-o mărunt și răzuiește brânza.
Când ai aceste ingrediente pregătite, poți începe prepararea compoziției în care le vei adăuga.
Cum prepari pătrățele cu dovlecei și morcovi
Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește o tavă de copt cu dimensiunile de 20/30 cm, în care așezi hârtie de copt. Trece făina prin sită într-un bol, amestecată cu praful de copt.
În alt bol sparge ouăle și adaugă un praf de sare și unul de piper peste ele. Amestecă-le până la omogenizare, apoi adaugă uleiul. Din nou amestecă, dar nu foarte mult, pentru a nu le transforma în maioneză.
Încorporează făina cu praful de copt în compoziția rezultată. Scurge ușor dovleceii, fără a-i stoarce prea mult și adaugă-i în compoziția de ouă cu făină. Este indicat ca dovleceii să fie mai suculenți pentru că este nevoie și de puțin lichid în compoziție.
Adaugă morcovii, ceapa și brânza răzuită și omogenizează bine compoziția. Opțional, poți adăuga și mărar verde sau pătrunjel.
Întinde compoziția în tava pregătită și niveleaz-o uniform la suprafață. Pune tava în cuptor și coace compoziția pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere las-o să se răcească, apoi poți porționa delicioasele pătrățele cu dovlecei și morcovi.
Dacă mai dorești și alte rețete cu dovlecei, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de cupcakes cu tagliatelle și dovlecei. Este tot o rețetă de gustare delicioasă și aspectuoasă.