Pizza al tegamino, rețeta pe care o poți face acasă cu ușurință
Pizza al tegamino este un preparat atât de simplu și totuși atât de delicios. În plus este foarte versatil. Poți adăuga peste blat orice ingrediente îți plac, în orice combinație.
Pizza al tegamino este de fapt pizza la tigaie. Poți folosi fie o cratiță mare, fie în mai multe forme mai mici. Această ultimă variantă este potrivită mai ales dacă gătești pentru mai multe persoane și vrei ca fiecare să aibă porția lui. Se servește fierbinte, imediat ce o scoți de la cuptor, cu sos de roșii, dulce sau picant deasupra.
Ingrediente
Mod de preparare
Într-un castron mare se amestecă cele două tipuri de făină. Drojdia se freacă cu zahărul și puțină apă fierbinte. Se toarnă acest amestec, uleiul de măsline și 300 ml apă călduță peste făină. Se frământă adăugând puțin câte puțin restul de apă și, înainte de a termina apa, se adaugă sarea.
Aluatul trebuie să fie moale și lipicios. Dacă este prea compact, se mai pune puțină apă. Se acoperă aluatul și se lasă să crească 7-8 ore.
După acest timp, se pune pe o suprafață curată, înfăinată. Se ung mâinile și se taie bucăți de aluat de aproximativ 140-150 g fiecare, făcând 11-12 bucăți. Tot în acest fel procedezi pentru pizza marinara. Încearcă rețeta de pizza marinara, cea mai simplă rețetă de pizza din lume.
Cu o pensula se udă formele mici cu apă și ulei și se pune câte o bucată de aluat în fiecare dându-le forma tigăii folosind degetele. Se pune ulei cu generozitate dacă vrei ca pizza al tegamino să aibă margini crocante și gustoase. Apoi tăvile se pun în cuptorul oprit și se lasă să crească timp de 1-2 ore.
Într-un castron, se pun sosul de roșii, uleiul de măsline și sarea. După ce aluatul a crescut se pun câteva linguri de sos condimentat peste pizza, un ultim strat de ulei de măsline și se coace în cuptorul preîncălzit la 190°C, pentru 20 de minute.
Între timp se taie mozzarella în felii și se adaugă peste pizza spre sfârșitul perioadei de copt, împreună cu caperele. La jumătatea timpului se unge din nou pizza turnând puțin ulei. Se mai pune puțin ulei când se scoate de la cuptor.
Toppinguri pentru pizza al tegamino
Cea mai simplă variantă de pizza al tegamino are deasupra mozzarella, sos de roșii și capere. Totuși, poți să adaugi orice altceva își dorești. Nu te limita la un singur tip de brânzeturi, ci combină după placul tău. Îți recomandăm și rețeta de pizza Margherita.