Prăjitura Bounty fără coacere. Rețeta simplă și rapidă a unui desert spectaculos

Fără coacere
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Amestecul de ciocolată și cocos este unul clasic. Îl întâlnim în prăjituri, înghețate, budinci, tablete de ciocolată, biscuiți. Aproape orice desert are și o variantă de nucă de cocos și ciocolată. Ce-ai spune dacă ai putea recrea acasă un baton celebru făcând prăjitura Bounty fără coacere.

Cristina Catană
Publicat: 26 decembrie 2022, 06:00
Prăjitura Bounty fără coacere se face în aproximativ 30 de minute / Shutterstock

De mai bine de 70 de ani pe piață există un desert care conține o cremă generoasă de nucă de cocos într-un strat de ciocolată. Probabil ai mâncat și tu măcar o dată în viață un baton Bounty.

Dacă îți place combinația dintre cele două ingrediente probabil că vrei să faci și tu acasă o prăjitură similară.

Citește și

Prăjitura Bounty este inspirată de batonul cu același nume

Prăjitura Bounty fără coacere este inspirată de batonul cu același nume, având drept ingrediente principale ciocolata și nuca de cocos. 

Chiar dacă pare un desert complicat, de fapt este mai simplu decât ți-ai imaginat. Procesul de preparare nu va dura mai mult de 30 de minute.

Dacă nu ai robot de bucătărie poți mărunți biscuiții folosind o pungă mai groasă și un bătător de șnițele, o sticlă sau un sucitor. Încearcă și rețeta pentru prăjitura krantz.

Rupi biscuiții în bucăți mai mici, îi pui în pungă, o închizi și îi bați până devin ca o pudră. Pentru a amesteca ingredientele poți folosi o spatulă de silicon sau o lingură de lemn. Va dura ceva mai mult, dar se vor omogeniza la fel de bine.

Ingrediente

Cum alegi ingredientele perfecte

Uleiul de cocos trebuie încălzit pentru a deveni lichid. Dacă temperatura din cameră este suficient de ridicată se va topi dacă este ținut pe blatul de bucătărie pentru câteva ore și nu vei mai avea nevoie să folosești focul.

Pentru această prăjitură ai nevoie de ciocolată. Cu cât are o cantitate de cacao mai mare cu atât mai bine. Poți să modifici rețeta folosind și ciocolată albă, dacă aceasta este preferata ta. Dacă îți plac rețetele cu ciocolată încearcă și rețeta prăjiturii Greta Grabo.

Mod de preparare

Dacă nu ai la dispoziție un robot de bucătărie poți să folosești tehnici de lucru mai rudimentare, dar la fel de eficiente.

Într-un robot de bucătărie biscuiții se mărunțesc foarte fin. Apoi se adaugă pudra de cacao, vanilia și sarea și se procesează până se omogenizează. După aceea se pune într-un vas mai mare și se amestecă cu uleiul de cocos și cu ciocolata topită. Se amestecă adăugând câte o lingură de ulei până când se omogenizează. Se întinde într-o tavă, se nivelează și se dă la rece.

Pentru crema de cocos se pun toate ingredientele într-un robot de bucătărie și se procesează până când se omogenizează. Amestecul ar trebui să fie lipicios. Se întinde peste aluat și se dă la rece din nou.

Într-un bol mic se amestecă bine amidonul de porumb și apa. Ciocolata și laptele de cocos se pun într-o cratiță și se pun la foc mic. Se amestecă constant până când se topește ciocolata. Se ia de pe foc și se toarnă peste prăjitură, întinzându-se uniform. Se dă la rece minimum o oră

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Te-ar mai putea interesa și
Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparat
Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparat
5 rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend. Preparate simple și gustoase
5 rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend. Preparate simple și gustoase
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:59
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
06:43
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
06:00
Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao
06:00
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
30 aprilie, 09:41
Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc
30 aprilie, 07:25
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
30 aprilie, 06:50
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob 7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
30 aprilie, 06:49
Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
Cum fura o grupare coletele din easybox-uri. A făcut pagubă de 80.000 de euro în opt luni
Cum fura o grupare coletele din easybox-uri. A făcut pagubă de 80.000 de euro în opt luni
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul plecaamp;#8230;”
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul plecaamp;#8230;”
Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, are trei copii de care e mândră. Cine e și cum arată tatăl acestora
Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, are trei copii de care e mândră. Cine e și cum arată tatăl acestora
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
Cele mai toxice comentarii pe care le poate primi un proaspăt părinte. Care sunt cuvintele pe care nu trebuie să le spui nimănui
Cele mai toxice comentarii pe care le poate primi un proaspăt părinte. Care sunt cuvintele pe care nu trebuie să le spui nimănui
BIGHIT Music a anunțat noi măsuri legale pentru a proteja drepturile membrilor din BTS. Compania de management a făcut o declarație oficială
BIGHIT Music a anunțat noi măsuri legale pentru a proteja drepturile membrilor din BTS. Compania de management a făcut o declarație oficială
Băuturi pentru sănătatea creierului. De ce să le incluzi în dietă
Băuturi pentru sănătatea creierului. De ce să le incluzi în dietă
fresh

Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște

Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște

Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă

Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă

Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță

Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori

Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori