Prăjitură cu ciocolată. Rețeta pe care o poți prepara într-o cană
Îți este poftă de ceva dulce, dar nu ai nici timp să stai în bucătărie câteva ore? Încearcă rețeta de prăjitură cu ciocolată pe care o poți prepara în cană, gătită la microunde. Este gata în 10 minute. Ai nevoie de aceleași ingrediente ca pentru un desert pentru care ai munci o oră.
Prăjitura cu ciocolată în cană se prepară din ingrediente pe care cel mai probabil le ai deja în casă. Nu ai nevoie de cantități mari pentru că vei obține o porție, maxim două, în funcție de cât de mare vrei să fie aceasta. În plus o poți adapta după bunul plac.
Ingrediente
Mod de preparare
Într-o cană de 340 g se amestecă făina, zahărul, pudra de cacao, praful de copt și sarea. Apoi se încorporează laptele, untul și vanilia. Când compoziția se omogenizează se adaugă caramelul și nucile pecan și se amestecă bine astfel încât să se distribuie peste tot. Se dă la cuptorul cu microunde la putere maximă, aproximativ 60-90 de secunde.
Sfaturi pentru a prepara prăjitura cu ciocolată într-o cană
Nu ai nevoie de foarte multe cunoștințe despre bucătărie pentru a face acest desert. Totuși, ai grijă să folosești o cană dintr-un material potrivit pentru cuptorul cu microunde.
Află mai multe despre alimentele pe care nu e indicat să le reîncâlzești la microunde.
De asemenea, trebuie să fii foarte atentă atunci când scoți cana din aparat. Folosește o mănușă specială din bumbac sau din silicon pentru a evita orice fel de accident.
Dacă ți se pare că după 90 de secunde prăjitura nu este gata, atunci mai lasă-o la cuptorul cu microunde în sesiuni de câte 10 secunde până când se gătește. Totuși, ai grijă să nu stea prea mult pentru că va avea într-un final o textură similară cu cea a cauciucului.
Variante pentru prăjitura cu ciocolată
Făina, laptele, zahărul, pudra de cacao, praful de copt și untul sunt ingredientele obligatorii ale acestei prăjituri. În schimb, în ceea ce privește aromele și alte adaosuri poți să îți folosești imaginația.
De exemplu, poți pune pe lângă esența de vanilie și esență de migdale, portocale, rom sau ce îți place ție și ce ce combinații dorești.
Nucile pecan le poți înlocui cu orice alt tip de nuci sau alune, cu condiția să respecți același gramaj. Mai poți pune fructe uscate, pe care trebuie să le mărunțești bine. Poți alege merișoare, caise, banane, mere sau orice altceva. Nu exclude nici varianta semințelor de dovleac, dacă vrei să ai o combinație de ingrediente mai interesantă.
Cuburile de caramel pot fi substituite cu fulgi de ciocolată neagră, cu lapte sau albă. Trebuie doar să alegi un sortiment care nu conține aditivi alimentari pentru că aceștia pot strica textura desertului.
La final poți să îl decorezi cu frișcă, cremă de vanilie sau de ciocolată sau chiar poți pune alături o lingură de înghețată.