Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt. Desertul simplu care te va cuceri

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

O porție de prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt poate fi servită caldă sau la temperatura camerei, tăiată în pătrățele sau triunghiuri, în funcție de preferințe. Este delicioasă simplă, dar îi poți pune alături o porție de iaurt, un strop de miere sau sirop de arțar, sau chiar cu câteva fructe proaspete, nuci sau semințe deasupra.

Cristina Catană
Publicat: 12 noiembrie 2024, 07:30
Prăjitura cu fulgi de ovăz și iaurt se poate servi și la micul dejun/ Shutterstock

Prăjitura cu fulgi de ovăz și iaurt se păstrează cel mai bine într-un recipient etanș, la temperatura camerei, timp de 2-3 zile. Dacă vrei să o păstrezi mai mult, o poți ține la frigider, unde poate rezista până la o săptămână. Asigură-te că este bine acoperită, pentru a evita absorbția mirosurilor din frigider.

Pentru a păstra prospețimea, poți congela prăjitura. O porționezi înainte de a o congela, iar apoi o ambalezi bine în folie de plastic sau în pungi speciale pentru congelator.

Aceasta poate fi păstrată congelată până la 3 luni. Când vrei să o consumi, scoate o porție și las-o să se dezghețe la temperatura camerei sau încălzește-o ușor la microunde.

Citește și

Ingrediente

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C.

Cum se prepară rețeta de prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt

Se amestecă fulgii de ovăz, făina integrală, praful de copt și scorțișoara într-un bol. Separat, într-un alt bol, se bat ouăle cu zahărul brun până devin spumoase, apoi se adaugă uleiul, laptele și extractul de vanilie.

Se încorporează ingredientele umede în cele uscate, amestecând ușor până se obține un aluat omogen. Se adaugă fructele și se amestecă delicat pentru a nu le zdrobi.

Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se nivelează. Prăjitura se coace timp de 30-35 de minute sau până trece testul scobitorii. După ce se scoate din cuptor, se lasă la răcit înainte de a fi porționată.

Cum alegi cele mai bune ingrediente

Pentru prăjitura cu fulgi de ovăz alege fulgi fini sau mărunțiți deoarece se amestecă mai ușor cu restul ingredientelor și dau o textură mai fină. Fulgii de ovăz mai groși pot fi folosiți dacă vrei o consistență mai rustică, dar e bine să îi hidratezi înainte pentru a nu rămâne tari.

Poți folosi atât fructe proaspete, cât și congelate. Ambele variante sunt bune, însă fructele proaspete oferă o aromă mai intensă.

Dacă folosești fructe congelate, nu le dezgheța complet înainte de a le adăuga în aluat, pentru a evita să lase prea mult lichid. Merele, perele, afinele, zmeura sau caisele sunt alegeri excelente pentru această prăjitură.

Pentru a obține o prăjitură mai pufoasă, adaugă o linguriță de praf de copt sau bicarbonat de sodiu. Iaurtul poate fi integral sau grecesc, iar acesta va adăuga umiditate și textură cremoasă prăjiturii.

În plus, un vârf de scorțișoară sau extract de vanilie va amplifica aroma. Dacă vrei o textură mai aerată, bate ouăle cu zahărul până devin spumoase, înainte de a încorpora iaurtul și ovăzul.

Citește și
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Chec cu banane și cocos. Rețeta unui desert delicios, de post
Chec cu banane și cocos. Rețeta unui desert delicios, de post
Cheesecake cu dovleac și portocale. Desert servit la pahar
Cheesecake cu dovleac și portocale. Desert servit la pahar
Mere rase la borcan, perfecte pentru deserturile din sezonul rece
Mere rase la borcan, perfecte pentru deserturile din sezonul rece
Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată. Trucuri ca să iasă moi și gustoase
Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată. Trucuri ca să iasă moi și gustoase
Te-ar mai putea interesa și
Clătite pufoase cu iaurt. Ce să mai adaugi în rețetă ca să fie delicioase
Clătite pufoase cu iaurt. Ce să mai adaugi în rețetă ca să fie delicioase
Chifteluțe de dovlecei cu fulgi de ovăz și semințe de susan
Chifteluțe de dovlecei cu fulgi de ovăz și semințe de susan
Prăjitură cu iaurt și afine. Desert simplu, fără coacere
Prăjitură cu iaurt și afine. Desert simplu, fără coacere
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
07:16
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
06:27
Cum poți face din sandviciurile calde cu brânză o delicatesă. 6 sfaturi ușor de pus în practică Cum poți face din sandviciurile calde cu brânză o delicatesă. 6 sfaturi ușor de pus în practică
05:45
Tartă trandafir cu mere și miere. Rețeta unui desert spectaculos Tartă trandafir cu mere și miere. Rețeta unui desert spectaculos
13 noiembrie, 06:47
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
13 noiembrie, 06:41
Cum să faci acasă saltimbocca, celebrul preparat italienesc Cum să faci acasă saltimbocca, celebrul preparat italienesc
13 noiembrie, 05:08
Mâncare de fasole boabe cu legume caramelizate. Rețetă hrănitoare Mâncare de fasole boabe cu legume caramelizate. Rețetă hrănitoare
12 noiembrie, 07:58
Budincă de spaghete cu legume, în formă de coroniță Budincă de spaghete cu legume, în formă de coroniță
12 noiembrie, 07:30
Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt. Desertul simplu care te va cuceri Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt. Desertul simplu care te va cuceri
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Pumpkin Spice Latte. Rețeta unei băuturi delicioase, de toamnă
Pumpkin Spice Latte. Rețeta unei băuturi delicioase, de toamnă
Cum recunoşti un apel fals din partea băncii. Escrocii au născocit noi metode pentru a obţinele datele cardului
Cum recunoşti un apel fals din partea băncii. Escrocii au născocit noi metode pentru a obţinele datele cardului
Calvarul emoţional prin care trece Leonard Doroftei: „Îmi vine să îmi dau pumni în cap!” Coşmarul care îl bântuie
Calvarul emoţional prin care trece Leonard Doroftei: „Îmi vine să îmi dau pumni în cap!” Coşmarul care îl bântuie
Mesajul lui chef Nicolai Tand după câștigarea marelui premiu în Finala Asia Express, sezonul 7. Ce a transmis concurentul
Mesajul lui chef Nicolai Tand după câștigarea marelui premiu în Finala Asia Express, sezonul 7. Ce a transmis concurentul
Fernando Colunga reapare “iluzionat” după ce a devenit tată: “Sunt foarte norocos”
Fernando Colunga reapare “iluzionat” după ce a devenit tată: “Sunt foarte norocos”
Cele mai folosite parole în 2024. Hackerii le pot sparge în mai puțin de 1 secundă
Cele mai folosite parole în 2024. Hackerii le pot sparge în mai puțin de 1 secundă
Tartă cu dovleac și bezea. Desert de toamnă, delicios
Tartă cu dovleac și bezea. Desert de toamnă, delicios
Singurul liceu din România în care elevii pot susține Bacalaureatul internațional. Examentul e recunoscut oriunde în lume
Singurul liceu din România în care elevii pot susține Bacalaureatul internațional. Examentul e recunoscut oriunde în lume
Ariana Grande este „atât de fericită” că oamenii „ajung să-l cunoască” pe iubitul ei, Ethan Slater: „Este o persoană atât de uimitoare”
Ariana Grande este „atât de fericită” că oamenii „ajung să-l cunoască” pe iubitul ei, Ethan Slater: „Este o persoană atât de uimitoare”
Suplimentele cu vitamina D pot reduce tensiunea arterială la persoanele în vârstă cu obezitate. Ce au aflat oamenii de știință despre acest nutrient
Suplimentele cu vitamina D pot reduce tensiunea arterială la persoanele în vârstă cu obezitate. Ce au aflat oamenii de știință despre acest nutrient
fresh

Cum poți face cele mai bune murături asortate în saramură. Sfaturi și recomandări de la experți

Cum poți face cele mai bune murături asortate în saramură. Sfaturi și recomandări de la experți

Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt. Desertul simplu care te va cuceri

Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt. Desertul simplu care te va cuceri

Budincă de spaghete cu legume, în formă de coroniță

Budincă de spaghete cu legume, în formă de coroniță

Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă

Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă

Mâncare de fasole boabe cu legume caramelizate. Rețetă hrănitoare

Mâncare de fasole boabe cu legume caramelizate. Rețetă hrănitoare