Prăjitură cu mac și piersici din compot, răsfățul tău de weekend
Îți oferim o rețetă de prăjitură cu mac și piersici din compot este alegerea potrivită pentru o masa la care îți vin cei mai buni prieteni sau pentru weekendul în care familia s-a anunțat în vizită.
Ai făcut toate prăjiturile știute și vrei să încerci ceva nou? Dacă ai un borcan de compot de piersici în cămară acum este timpul să-l folosești pentru a-ți impresiona invitații. Fructele din compot sunt perfecte pentru a da culoare și savoare deosebită prăjiturilor.
Încearcă și rețeta noastră de prăjitură televizor. O să-ți amintești imediat de copilărie.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să pornești cuptorul la 180 °C.
În două boluri separă albușurile de gălbenușuri. Pune un praf de sare peste albușuri și bate-le bine până când se fac spumă.
Adaugă treptat zahărul și apoi mixează până devine o bezea fermă. Încorporează gălbenușurile în bezea cu ajutorul unei spatula. Adaugă coaja de lămâie și esența, amestecând continuu de sus în jos. La final adaugă făina cernută și încorporeaz-o pe toată.
Într-o tavă de dimensiuni medii pune hărtie de copt și apoi toarnă toată compoziția. Lasă-l la copt pentru 30 – 35 de minute. Când este gata scoate-l pe hârtia de copt și lasă-l la răcit.
La fel procedează pentru blatul cu mac, doar că o data cu făina pune și macul. Blatul se coace la 180 °C timp de 30 – 35 de minute.
Cum prepari crema pentru prăjitura cu mac și piersici din compot
Amestecă frișca și mascarponele. Adaugă un praf de sare și amestecă până când totul este perfect omogen.
Când s-au răcit toate blaturile, taie blatul simplu în două părți egale, transversal.
Cum asamblezi prăjitura cu mac
Pune primul blat simplu în tavă și pune peste el cât mai multe felii de piersică. Peste ele toarnă jumătate din cremă.
Apoi pune blatul cu mac și o nouă serie de felii de pipersici din compot. Toarnă restul de cremă, dar păstrează puțină și pentru decor. Pune și cel de-al doilea blat simplu deasupra și presează-l ușor.
Pune prăjitura la rece, în frigider, pentru două – trei ore.
Când scoți de la rece prăjitura cu mac și piersici din compot, presară peste ea zahăr pudră și taie în bucăți dreptunghiulare.
Poți să încerci și o ruladă diplomat cu fructe din compot, simplă și ușor de făcut.
Ori de câte ori vrei să-i impresionezi pe ceilalți poți să încerci o prăjitură cu mac și piersici din compot.