Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Românească

Pentru atunci când ai poftă de o prăjitură cu mere, dar nu ai timp de copt blaturi, îți oferim o rețetă de prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată. Este o rețetă simplă, rapidă, cu ingrediente puține și mereu la îndemâna oricui.

Maria Udrea
Publicat: 21 februarie 2024, 09:00

Galerie foto

Prăjitura se porționează bine după ce va sta la rece câteva ore / Rețetefeldefel.ro

Rețeta prăjiturii fără coacere este una veche, din caietul bunicii, îngălbenit de trecerea timpului. Biscuiții folosiți sunt dintre cei mai simpli, foarte puțin dulci și fără arome. Aceștia se folosesc și la rețetele de salam de biscuiți, dar și la alte deserturi. Merele le puteți adăuga pe cele preferate. Însă atunci când sunt mai suculente se mai adaugă puțin amidon alimentar, pentru a absorbi surplusul de lichid. Amidonul alimentar mai poate fi înlocuit cu clasicul griș, ca la rețetele de plăcintă sau de tartă cu mere. Iar aroma de scorțișoară este nelipsită din deserturile cu mere.

Citește și

Pentru că este o rețetă veche, glazura de ciocolată se prepară cu lapte. Dar nu este greșit dacă dorești să prepari glazura cu smântână pentru frișcă, așa cum se prepară în zilele noastre.

Descoperă aici și o rețetă de glazură oglindă de cacao, perfectă pentru torturi și prăjituri. Face parte tot din rețetele vechi, cu gust de copilărie. Iar mai jos vei descoperi rețeta detaliată pentru prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată.

Ingrediente

Mod de preparare

Se începe cu pregătirea merelor care necesită caramelizare cu zahăr și amestecare cu ingredientele necesare pentru o textură consistentă. După răcire se formează prăjitura, iar la final se prepară glazura de ciocolată.

Cum prepari prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată

Spală bine merele și șterge-le cu prosoape de hârtie. Apoi curăță-le de coajă și dă-le pe răzătoarea mare direct într-o cratiță cu baza dublă. Adaugă pudra de scorțișoară și zahărul și așază cratița pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Lasă merele să se caramelizeze până când zahărul este dizolvat și se formează sirop.

Adaugă amidonul alimentar și amestecă intens până când acesta absoarbe tot siropul și este bine hidratat.

Stinge focul și adaugă esența și untul tăiat în cuburi. Amestecă bine până când untul este topit și încorporat uniform în compoziția de mere. Lasă compoziția de mere să se răcească bine, acoperită cu o folie de prospețime.

Pentru a forma prăjitura, mai întâi așază folie de prospețime într-o tavă cu dimensiunile aproximative de 22/30 cm. Îmbracă cu folia inclusiv pereții laterali ai tăvii și las-o cât mai mare pentru a acoperi cu ea și toată suprafața prăjiturii, deasupra.

Când ai pregătit tava, așază în ea un strat de biscuiți, unul de mere și continuă cu straturile până când se termină ingredientele. Ultimul strat va fi din biscuiți. Acoperă cu folie delicioasa prăjitură cu mere și biscuiți și pune tava la rece pentru 4-5 ore sau de pe o zi pe alta.

După acest interval de timp poți prepara glazura de ciocolată, topind ciocolata în lapte, într-o crăticioară. Întinde glazura de ciocolată fierbinte deasupra ultimului strat de biscuiți. las-o să se răcească și să se întărească glazura și poți porționa prăjitura.

Iar dacă îți plac în mod deosebit deserturile cu mere, îți mai recomandăm să încerci și o rețetă de tort cu mere și cremă de zahăr ars. Este tot o rețetă din caietul de rețete al bunicii.

Citește și
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Prăjitură cu căpșuni și fistic. Rețeta unui desert de nerefuzat
Prăjitură cu căpșuni și fistic. Rețeta unui desert de nerefuzat
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețetă de cofetărie
Profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețetă de cofetărie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
18 mai, 07:36
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
18 mai, 06:15
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
17 mai, 07:39
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
17 mai, 06:05
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
16 mai, 08:40
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
16 mai, 06:01
Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă
15 mai, 07:57
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
15 mai, 05:53
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Dacă nu mai ai idei ce să prepari pentru una dintre gustările zilei, îți recomandăm să încerci o rețetă de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă....
2
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Dacă îți plac preparatele pe bază de ciuperci îți recomandăm să încerci și rețeta de ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Se prepară ușor, este simplă și conține doar câteva...
3
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Dacă ești în căutarea unei rețete de blat pentru tort, mai altfel decât cea clasică, poți încerca rețeta de blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție. Te va cuceri atât...
4
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Dacă ești în căutarea unei rețete de tort mai deosebită și ca gust și ca aspect, rețeta de tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine poate fi alegerea...
5
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Dacă ai prin bucătărie forme conice pentru copt rulouri sau cornete, poți încerca și rețeta noastră de rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Este o rețetă mai rapidă și mai...

Parteneri

5 semne că pielea ta este stresată. Care sunt recomandările specialiștilor
5 semne că pielea ta este stresată. Care sunt recomandările specialiștilor
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e acelaşi preţ ca în UK"
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e acelaşi preţ ca în UK"
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
Regina Întunericului, detalii din culisele conflictelor de la Chefi la cuțite. Ce nu au surprins camerele de filmat | EXCLUSIV
Regina Întunericului, detalii din culisele conflictelor de la Chefi la cuțite. Ce nu au surprins camerele de filmat | EXCLUSIV
Taro Emir Tekin și Beril Pozam apar împreună pe coperta unei reviste din Turcia. Aceasta este călătoria actriței pentru regăsirea de sine
Taro Emir Tekin și Beril Pozam apar împreună pe coperta unei reviste din Turcia. Aceasta este călătoria actriței pentru regăsirea de sine
Clone AI ale rudelor decedate sunt vândute în China. Ce preț au copiile cu inteligență artificială
Clone AI ale rudelor decedate sunt vândute în China. Ce preț au copiile cu inteligență artificială
Brioșe cu căpșuni și iaurt în compoziție
Brioșe cu căpșuni și iaurt în compoziție
Semne că suferi de epuizare maternă
Semne că suferi de epuizare maternă
Madonna s-a destăinuit cu privire la pierderea mamei sale: „Nimeni nu mi-a spus că mama mea era pe moarte”
Madonna s-a destăinuit cu privire la pierderea mamei sale: „Nimeni nu mi-a spus că mama mea era pe moarte”
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
fresh

Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon

Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon

Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni

Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni

Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged

Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged

Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele

Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele